Det bugner med dragefrugt, sukkeræbler, chili, tomater, hvidløg, peberfrugter og udefinerbare herligheder, der er sirligt stablet på Central Market i Port Louis. Og det er bare begyndelsen. Mauritius er et blomstrende råvareparadis, men det er også en smeltedigel, hvor Kina møder Indien, Frankrig og Afrika et sted, langt ude i Det Indiske Ocean.
Mauritius er mere lokal end man umiddelbart skulle forestille sig af en ø med en stor portion turister, og du finder således små hjemlige restauranter og street food i massevis. Maden er kreolsk med mange indiske input, men det er langt fra kun ’slow cooked’ karryretter, der serveres.
Her er dim sums, chilikrydrede frugter, samosaer, stegte nudler, chutneys, sweet potato cakes og sukkersøde sager i lange baner. Hvor de kulinariske inspirationskilder, Indien, Kina og Afrika, holder sig til reglerne, når der skal laves mad, har Mauritius eksperimenteret – og det er i sig selv værd at rejse til Mauritius for.