Essensen af Japan - Tokyo og Kyoto Japan Individuel rejse
Denne rejse giver jer mulighed for at opleve højdepunkterne i Japans hovedstad Tokyo, og den gamle kejserby Kyoto.
De større danske byer bugner med sushibarer, thairestauranter og vinsmagninger, men alligevel bliver det aldrig helt det samme, som når du smager delikatesserne på hjemmebane. Vi lader smagsløgene vandre gennem lande, byer og små paradiser og giver vores bud på, hvad du skal spise, når du rejser til Japan, Malaysia, Vietnam, Mexico, Thailand, Bali og Sydafrika.
Er du vild med sushi i Danmark, kan du godt sætte forventningerne højt, når du besøger Japan.
Mens California Rolls, Spicy Tuna Rolls og Ebi Tempura topper listen over de mest populære hapsere på de danske sushikort, er udvalget langt mere nuanceret i Japan, og du kan forvente at smage fisk og sushi i udformninger, du aldrig har hørt om.
Sushien har en lang historie bag sig og er blevet formet og udviklet gennem hundreder af år. Sushikokkene har ofte fået kunsten ind med modermælken, så du er i helt trygge hænder, når smagsløgene skal forkæles.
I stedet for at følge et standardiseret menukort slavisk, vælger mange japanere deres sushi efter årstiden og regionen, så gør som japanerne og bestil med et enkelt ord: ”omakase”. Således lader du det være op til kokken, og du får det, der er bedst lige nu og her.
Husk, at du gerne må spise med fingrene, men undgå for alt i verden at drukne sushien i soya og wasabi.
Ofte vil du opleve, at smagen er mere intens i Japan, og det krydrede tilbehør bør derfor holdes til et minimum, så fisken kommer til sin ret.
Husk, at du gerne må spise med fingrene, men undgå for alt i verden at drukne sushien i soya og wasabi.
Er du vild med sushi i Danmark, kan du godt sætte forventningerne højt, når du besøger Japan
Malaysia er i sig selv en kulturel smeltedigel med stærke referencer til Kina, Indien, Thailand, England, Myanmar, Portugal og mange andre steder på verdenskortet
- og det kommer sig naturligvis også til udtryk i maden. Over hele Malaysia kan du finde råvarer og gadekøkkener, der får tænderne til at løbe i vand, men på Penang Island - også kendt som 'Street Food Capital of Asia' løber det hele løbsk. Penang Island har gennem tiden været en vigtig handelsdestination, og således fik den lille ø besøg fra nær og fjern.
Det lokale menukort byder på masser af fisk og skaldyr, stir fry, nuddelsupper, karryretter, dybstegte snacks og alverdens andre godter, du kan takke det tropiske klima for.
Vel ankommet til Penang Island er det bare om at gå på opdagelse i George Towns gamle, hvor street food-boder venter på hvert gadehjørne. Prøv fx den berømte laksa - en krydret nuddelsuppe med grøntsager og fisk eller rejer, en seafood popiah, der er et miks mellem en pandekage og en frisk forårsrulle eller måske char koay teow, det man med lidt fantasi kunne kalde Malaysias bud på den thailandske pad thai.
Der var mange munde at mætte, og der var mange ønsker til menuen, og det fik sparket gang i en spændende mikset madkultur.
Tag med til guacamolens hjemland og smovs løs af fajitas, fish tacos og alverdens andre lækkerier - sågar underjordiske retter.
Maden er på mange måder omdrejningspunktet i det mexicanske familieliv, hvor en kvinde betragtes som gifteklar, når hun formår at kokkerere til punkt og prikke ifølge de mexicanske forskrifter.
Guacamole kommer du ikke udenom på en rejse til Mexico - heldigvis, for den er af en helt anden kaliber, end den vi må nøjes med på de nordlige breddegrader. Men Mexico er meget andet en avocadoer og tacoer. Start fx dagen med chilaquiles, som er letstegte majstortillas tilføjet salsa, æg og 'pulled chicken'. Til frokost kan det være, du falder over tostadas - noget så enkelt som en stegt tortilla med dine favorittoppings, og til aften opstøver du måske en restaurant, der serverer pibil, som er svinekød eller kylling, der er blevet smurt godt ind i to forskellige saucer, inden det er blevet begravet i en jordovn i flere timer, før retten serveres.
Når du bliver sulten efter en snack, kan du nemt og bekvemt snuppe en elote, som kort og godt er en kogt og krydret majskolbe på en pind.
Hold nu op en fantastisk tur vi var haft. Vi var alle fire imponeret over landet og det har været nogle virkelig gode og spændende oplevelser. Og alt klappede - alt. Virkelig virkelig søde og dygtigere guider og totalt luksus og trygt at bliver hentet og bragt alle steder. Vi kunne ikke være meget tilfredse - tusind tak!
Carsten og Camilla, Farum
Under de varme himmelstrøg i Vietnam kan det synes mærkværdigt, at hvert et gadekøkken serverer dampende varm suppe.
Men ikke desto mindre er det sådan, det er, og mere lokalt og autentisk bliver det næppe. Pho er hverken et festmåltid eller en delikatesse. Retten er såmænd bare det, den jævne vietnameser spiser til aftensmad, men alligevel smager den himmelsk.
Som udgangspunkt ligner pho en nuddelsuppe lavet på oksemarv eller kylling tilføjet forskellige urter, men i mange vietnameseres optik bør retten ikke klassificeres som suppe men derimod som en nuddelret – og en hovedret.
For den travle dansker, kan det være svært at fremtrylle en pho, der måler sig med den, du smager i Vietnam, for det er en kunst at koge en pho. For at få smagen og intensiteten frem koges retten på lavt blus i mindst tre timer. Hertil kommer et spændende udvalg af urter og grønsager, og der er ikke to versioner af en pho, der er ens.
Så smag dig frem og nyd godt af de forskellige bud på pho, du smager i Vietnams forskellige regioner.
Stik mod syd venter nogle af verdens bedste smagsoplevelser, og det er ingen overdrivelse.
Cape Town byder på flere af verdens bedste restauranter, som fx The Test Kitchen, samt madmarkeder i alle afskygninger, og der er ikke én endegyldig sandhed for, hvad du bør smage, når du besøger Afrikas smukkeste storby.
Det iskolde hav disker op med fisk og skaldyr, og her er blåmuslinger og tun ikke til at komme udenom. Er du ikke til alt god fra havet, får du også noget af verdens bedste oksekød netop her, ligesom det heller ikke er uset, at der ryger en stykke antilope på tallerkenen. Spørger du sydafrikanerne selv, skal både tun, vildt og T-bone en tur på grillen, for er der noget, sydafrikanerne er vilde med, så er det en braai – også kendt som en afslappet grillaften, der naturligvis suppleres med den bedste vin fra vinlandet omkring Cape Town.
Stik mod syd venter nogle af verdens bedste smagsoplevelser, og det er ingen overdrivelse
Bali er på alle måder et afslappet paradis, og det gælder også maden. Det behøver ikke være hverken fint eller dyrt, og det er heller ikke nødvendigvis en hvid dug og et menukort, der er lykken. Lykken er måske nærmere at høre potter og pander, der rasler i køkkenet, mens snakken går og de lokale retter fortæres til en sød duft af mados.
På den lokale warung, som er et mindre familieejet spisested, får du måske det mest autentiske måltid. Det kan være nasi goreng, auberginer i chilisauce, chicken satay og andre små retter, der ryger på tallerkenen, og selv om det ikke er sirligt anrettet, kan det sagtens måle sig med den mad, du får på finere restauranter. Service kan du se langt efter men god stemning fås til gengæld ikke bedre.
Går rejsen til Thailand, bør pad thai være på menuen mindst en gang. Det kan næppe komme som en overraskelse, at pad thai er et ’must taste’, men historien om pad thai kan måske overraske. Faktisk er retten ikke ældre, end at den opstod efter 2. verdenskrig, hvor der var rismangel grundet oversvømmelser og krig.
For at reducere ristiltaget søgte regeringen en ny nationalret, der skulle indeholde nudler frem for ris, og valget faldt altså på pad thai. Men det handlede faktisk ikke kun om rismangel. Den nye ret var nemlig også et forsøg på at modernisere og gøre Thailand mere vestligt samt at skabe en distance til Kina. Dog har pad thai mange kinesiske karakteristika, men ikke desto mindre er retten blevet noget, som på mange måder er indbegrebet af Thailand.
Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00.