Er du vild med sushi i Danmark, kan du godt sætte forventningerne højt, når du besøger Japan.
Mens California Rolls, Spicy Tuna Rolls og Ebi Tempura topper listen over de mest populære hapsere på de danske sushikort, er udvalget langt mere nuanceret i Japan, og du kan forvente at smage fisk og sushi i udformninger, du aldrig har hørt om.
Sushien har en lang historie bag sig og er blevet formet og udviklet gennem hundreder af år. Sushikokkene har ofte fået kunsten ind med modermælken, så du er i helt trygge hænder, når smagsløgene skal forkæles.
I stedet for at følge et standardiseret menukort slavisk, vælger mange japanere deres sushi efter årstiden og regionen, så gør som japanerne og bestil med et enkelt ord: ”omakase”. Således lader du det være op til kokken, og du får det, der er bedst lige nu og her.
Husk, at du gerne må spise med fingrene, men undgå for alt i verden at drukne sushien i soya og wasabi.
Ofte vil du opleve, at smagen er mere intens i Japan, og det krydrede tilbehør bør derfor holdes til et minimum, så fisken kommer til sin ret.