På eventyr i det nordøstlige USA Dagsprogram
Rundrejse med dansk rejseleder 13 dage fra 34.900 kr.
Dag 1
Danmark - Washington D.C.
Vi flyver fra Danmark til Washington D.C. og ankommer i løbet af eftermiddagen. Efter lufthavnsformaliteterne kører vi til Old Alexandria lige uden for Washington D.C. og tjekker ind på vortes hotel for de næste to nætter.
Her skal i bo
Dag 2
Washington D.C., magtens højborg
Washington D.C. blev USA's hovedstad i år 1800.
På foranledning af George Washington tegnede den franske officer og arkitekt L'Enfant en byplan, der i store træk har givet byens centrale dele det udseende, de har i dag. Man tænker ikke umiddelbart USA, når man besøger byen første gang. Den har et meget europæisk layout med boulevarder, grønne torve og lav bebyggelse. Og så ligger den smukt, hvor Anacostia- og Potomac-floden mødes. Vi benytter en kombination af bus og gåben, når vi bevæger os rundt i hovedstaden.
Vi begynder dagen med et besøg ved Arlington-kirkegården, som ligger på en bakketop i staten Virginia uden for byen. Her ligger nationens helte og heltinder begravet, inklusive Kennedy-brødrene, og det er en bevægende oplevelse at være her. Udover individuelle grave finder vi også Den Ukendte Soldats Grav her, som er flankeret af en æresvagt, og hver time er der et nøje indstuderet vagtskifte.
Derefter kører vi til magtens tinde, Capitol Hill – Vi skal på en rundtur i selve Capitol-bygningen, som har en af verdens største kupler og huser historiske kunstgenstande og Kongressens arbejdslokaler med de to kamre, Repræsentanternes Hus og Senatet.
Vel ankommet til Capitol, starter vi med at se en 15 minuter lang introduktionsvideo om demokratiets historie i USA. Dokumentaren er på engelsk. Derefter tager vi på en rundvisning i Capitol-bygningen med en af de autoriseret guider. Vi ser Hall of Statues, som rummer to statuer fra hver stat af berømte borgere. Vi ser rotunden, som er området under den ca. 90 meter høje kuppel, der er udsmykket med malerier som viser mere end 400 års amerikansk historie, og vi ser krypten, hvor man bl.a. finder nulpunktsstenen, der er udgangspunktet for Washington D.C.'s gadenumre.
Efter rundvisningen er det tid til frokost, som for eksempel kunne nydes i Capitol Café.
Vi møder igen vores bus og kører nu mod The Mall. Undervejs passerer vi Det Hvide Hus på 1600 Pennsylvania Avenue. Bygningen har huset de amerikanske præsidenter siden 1801, og her er der skrevet verdenshistorie utallige gange.
Monumenterne i det centrale åbne og grønne område The Mall er utallige. Vi passerer Washington-monumentet, den høje obelisk dedikeret til George Washington, USA's første præsident og kører videre til Thomas Jefferson Memorial. Fra Jefferson-monumentet har vi en smuk udsigt til tidevandsbassinet omkranset af smukke kirsebærtræer. Vi ser også FDR Memorial for Franklin D. Roosevelt. Roosevelt er den eneste præsident, der blev valgt fire gange til Det Hvide Hus, og han er på The Mall repræsenteret med fire pavilloner, som repræsenterer hver deres præsidentperiode.
I Lincoln Memorial sidder den ellers meget ydmyge præsident Abraham Lincoln i et enormt græsk-inspireret tempel. Han var præsident under Borgerkrigen fra 1861 til 1865, og han ledte Nordstaternes krigsindsats som Commander-in-Chief. Han blev selv dræbt af en sydstatssympatisør i 1865 kun seks dage efter krigen var slut.
Endelig ser vi de meget rørende monumenter for Vietnamkrigen og Koreakrigen samt det nye monument for Martin Luther King Jr., som blev indviet i 2011.
Sidst på eftermiddagen, kører vi tilbage til vores hotel i hyggelige Old Alexandria.
- Morgenmad
Her skal i bo
Byen Washington D.C.'s udbud af seværdigheder er overvældende. Vi besøger Arlington-kirkegården og skal ind i Capitol-bygningen, samt vandre på The Mall med alle monumenterne for USA's største begivenheder og personer.
Dag 3
Washington D.C. - Philadelphia – Manhattan, New York
Vi tager tidlig afsked med Washington D.C. og turen går nu videre til USA's sjettestørste by, Philadelphia, som betyder broderlig kærlighed på græsk.
Byen var en uhyre vigtig skueplads for USA's tilblivelse. Det var her, den amerikanske Uafhængighedserklæring blev forfattet og underskrevet i 1776. Her blev det første amerikanske flag kreeret og syet, og byen var i mange år den fremmeste og mest moderne i det unge USA.
I dag rummer millionbyen en række prestigefyldte uddannelsesinstitutioner, ledende hospitaler og forskningsinstitutter. Det er også en vigtig industri- og havneby, der har haft - og har - store sociale problemer i form af fattigdom og arbejdsløshed.
Byen er stolt af sin historiske arv. Vores primære mål er at besøge Independence Hall, hvor Uafhængighedserklæringen blev underskrevet, og de første to præsidenter blev indsat. Vi ser også Liberty Bell - Frihedsklokken, der kaldte byens borgere sammen den 8. juli 1776, så de kunne høre erklæringen blive læst op. Klokken er i dag udstillet i et lille museum.
Derefter fortsætter vi til New York, hvor vi burde ankomme først på aftenen.
Vi indkvarterer os på et dejligt hotel lige ved Times Square. Her skal vi overnatte de næste 3 nætter.
Så er det blevet tid til at få en bid aftensmad, og der er masser af muligheder.
Mon ikke vi afslutter dagen med at opleve neonlyshavet på det pulserende Times Square, som aldrig, aldrig sover.
Herfra kan I eventuelt på egen hånd gå videre til den legendariske skyskraber Empire State Building og tage elevatoren helt op til 102. etage, hvorfra I har en fabelagtig udsigt over byen.
- Morgenmad
Her skal i bo
Dag 4
New York, Brooklyn, Wall Street og Ground Zero-monumentet
Morgenmaden kan indtages på en af byens mange diners, eller man kan også bare snuppe en kaffe og bagel på hotellets Starbucks café i stueetagen.
Derefter hopper vi på den gule metrolinje og kører ned gennem Manhattan og under vandet til Brooklyn, New Yorks folkerigeste kvarter, eller 'burrough', som de hedder. Vi går en tur rundt i Brooklyn Heights-kvarteret og nyder den formidable udsigt mod Manhattans skyline, resten af Brooklyn og Manhattan-broerne. I det fjerne kan vi skimte Frihedsgudinden og Ellis Island.
Det gamle havnekvarter her ved East River er i dag forvandlet til et dejligt park- og rekreativt område. Gamle pakhuse rummer i dag kreative virksomheder eller restauranter, caféer og smarte butikker. Vi nyder det spændende område, og i Time Out-bygningen er der mulighed for at spise frokost ved en af de mange boder med retter fra stort set hele verden.
Vi sejler fra Brooklyn over til Manhattan med hurtigfærgen og går i land nær Wall Street. Vi spadserer gennem verdens vigtigste finanskvarter og hører historien, om hvordan de allerførste hvide bosættere i 1624 grundlagde den lille hollandske koloni New Amsterdam på netop dette sted.
Herefter besøger vi Ground Zero med det bevægende 9/11 Memorial. Vi ser det smukke monument, hvor tvillingetårnene stod. Kraterne er i dag forvandlet til smukke vandfald. Her føler man den smerte, som newyorkerne stadig lever med efter terrorangrebet i 2001, men også troen på fremtiden, når blikket glider op ad det nye byggeri lige ved siden af, One World Trade Center, som erstatter de bygninger, der styrtede i grus.
Vi har bestilt billetter til 9/11 Memorial & Museum. Museet er dedikeret til ofrene for terrorangrebet den 11. september 2001.
Vi fortsætter vores tur videre til New Yorks egen højbanepark. High Line Park, som den hedder, er anlagt på en tidligere 2,3 km lang højbane, der løber fra Meatpacking-kvarteret til det splinternye Hudson Yards kvarter. Parken er anlagt på den højbane, der blev bygget i 1930'erne til at transportere kød og fjerkræ til Manhattans vestside. High Line-parken har totalt forandret kvarteret, der i slutningen af 1990'erne var ved at gå til i slum. Nu er det blevet særdeles attraktivt at bo tæt ved den særprægede og smukke park.
Vores gåtur på højbanen ender ved et af Manhattans nyeste kvarterer, Hudson Yards, der afgrænses af 30. Street mod syd, 43. Street mod nord, 8. Avenue mod øst og West Side Highway mod vest. Området består primært af skyskrabere, som bruges til beboelse, indkøb og kontorer. Vi går til hjertet af Hudson Yards for at se Public Square and Gardens og kvarterets blikfang, Hudson Yards Vessel, der er et spændende bygningsværk, som ligner en bikube, og består af 154 forbundne trapper og 80 udsigtsplatforme.
Vi nøjes dog blot med at betragte den imponerende bygnings struktur fra stueetagen. Fra Hudson Yards bevæger vi os tilbage mod vores hotel ved Times Square, hvor det er tid til aftensmad. Vi bor jo lige ved Times Square, så der er masser af muligheder for at finde en god restaurant.
Måske er det denne aften, I vælger at gå i et af de mange teatre på Broadway, hvor der altid er et stort udvalg af berømte musicals og teaterforestillinger.
Drømmer I om at se en af de berømte forestillinger her, så bestil billet hjemmefra i god tid!
Her skal i bo
De gule taxaer fylder stadig godt op i gadebilledet omkring Times Square i New York.
Besøg nogle af de højeste bygninger i New York
Vi anbefaler at besøge et af New Yorks mange observationsdæk. Byen byder på flere af slagsen i forskellige bykvarterer. Prisniveaet ligger fra 35 til 60 USD for en almindelig entré-billet.
Vi anbefaler disse observationsdæk:
Empire State Building - byens ikoniske bygning
Top of the Rock - toppen af Rockefeller Center
Summit One Vanderbilt - splinternyt observationsdæk midt på Manhattan
Edge Observation Deck - det højeste udendørs observationsdæk i New York
One World Observatory - toppen af One World Trade Center
Dag 5
New York, Midtown Manhattan og Central Park
Morgenmaden kan igen indtages på en af byens mange diners, eller man kan snuppe en kaffe og bagel på hotellets Starbucks café i stueetagen.
Vi skal ud at opleve New York. Vi veksler mellem at bruge vores bentøj og tage subwayen. Så husk at tage de gode travesko på i New York.
Ingen storby har vel formået at sætte sig så meget i så mange menneskers bevidsthed som New York, og USAs største by er i sig selv en afspejling af hele verden. Hver eneste nation på kloden har bidraget med mennesker til denne smeltedigel af sprog, racer, religioner og kulturer.
Vi koncentrerer os i dag om Midtown Manhattan, og skal bl.a. kigge indenfor i en af New Yorks mest storslåede bygninger, den store Grand Central Station på 42. gade og Park Avenue. Den stammer fra 1871 og er bygget i Beaux Arts-stilen med imponerende loftsmalerier og andre kunstgenstande. Det var også her, at Claus Meyer fik lov til at åbne en stor nordisk foodhall for at berige newyorkerne med god mad. Eventyret sluttede desværre under corona-epidemien, men vi skal naturligvis se den fornemme Vanderbilt Hall, hvor madboderne lå.
Vi fortsætter til 5th Avenue hvor vi skal se St. Patrick-domkirken, som er en af de vigtigste historiske bygninger i New York. Den oprindelige kirke lå på det sydlige Manhattan, men i 1858 blev hjørnestenen lagt til den nuværende kirke, som vi kender den i dag.
Lige overfor på 5th Avenue finder vi Rockefeller Center, som blev opført under Depressionen i 1930'erne, og blev finansieret af Rockefeller, Jr. der var arving til Rockefeller, Sr., som grundlagde olieselskabet Standard Oil i 1870. Familien er stadigvæk på listen over Amerikas rigeste personer.
Vi slutter i Central Park med en orienteringstur. Herefter er der fri leg resten af eftermiddagen. Central Park flankeres for eksempel af nogen af New Yorks bedste museer, som vi varmt anbefaler, at man besøger.
American Museum of Natural History er det største naturhistoriske museum i verden. Her er der omkring 45 fascinerende permanente udstillingsrum, der viser naturhistorien på det amerikanske kontinent - men også resten af kloden. En af de meget populære permanente udstillinger er den om dinosaurerne, som man finder i The Dinosaur and Fossil Hall på 4. etage. Her kan du f.eks. beundre en titanosaur, der er 37 meter lang og knap kan være i udstillingslokalet.
Guggenheim-museet udstiller moderne kunst med fokus på impressionistiske og ekspressionistiske værker. Her finder man bl.a. værker af både van Gogh og Kandinsky foruden diverse samtidskunstnere og en af de største samlinger i verden af Pablo Picassos værker.
Guggenheim-museet slog dørene op i 1959, og den imponerende bygning er designet af den anerkendte arkitekt Frank Lloyd Wright - og er et kunstnerisk mesterværk i sig selv.
Metropolitan Museum of Art (The Met) ligger i Central Parks østlige kant ud mod 5th Avenue. Det er et af verdens største og mest ansete kunstmuseer.
Den enorme samling dækker et stort udsnit af verdenskunsten. Der er naturligvis butikker, caféer og restaurant på museet, og ofte kan man komme ud på museets tagterrasse, der har en formidabel udsigt over Central Park.
Her skal i bo
Frihedsgudinden byder stadig velkommen i New Yorks havn, som det ultimative symbol på frihed og "den nye verden". Derefter venter New Yorks imponerende skyline og den smukke Central Park.
Vi bor centralt og godt på turen
De fleste steder på turen kan vi gå direkte til seværdighederne, hvilket giver god tid til at indsnuse den særlige stemning i de forskellige nabolag. I Washington D.C. og New York bruger vi offentlige transportmidler. De er hurtige og billige, og er en oplevelse i sig selv. Deltagerne må indstille sig på, at vi kommer til at gå en hel del. Al erfaring viser, at så ser man mest!
Dag 6
New York - Newport - Hyannis på Cape Cod, MA
Vi forlader New York om morgenen og kører mod den eksklusive og maritime by Newport i staten Rhode Island, hvor vi spiser frokost og ser et par af byens seværdigheder.
Fra 1800-tallets slutning begyndte meget velhavende forretningsfolk at opføre kæmpestore sommerboliger i udkanten af denne lille, smukt beliggende havneby. De enorme formuer blev tjent på bl.a. jernbaner, minedrift og olie.
De store palæer ligger i parklignende haver ved kysten på Ocean Drive og The Elms. Hertil tog man med familie og tjenestefolk i de varme sommermåneder, og "røverbaroner" i det daværende amerikanske erhvervsliv kappedes om at opføre de mest imponerende huse og afholde ekstravagante fester.
Vi skal besøge "The Breakers", Vanderbilt-familiens sommerresidens. Et veritabelt slot i italiensk renæssancestil med 70 værelser. Stedet står stort set, som da familien brugte det for mange år siden. Fra havesiden er der udsigt over Rhode Island-sundet. Ud over de smukke sommerboliger er Newport kendt for at være udgangspunkt for den berømte kapsejlads America's Cup mellem 1930 og 1980, og de første tennisturneringer i US Open blev også spillet her.
I nyere tid forbindes byen med den årlige Newport-festival, hvor store navne som Bob Dylan, Joan Baez og Pete Seeger optrådte adskillige gange. Faktisk fik Bob Dylan sit nationale gennembrud her. John F. Kennedy og Jacqueline Bouvier blev i 1952 gift i St.Mary's Church, og de opholdt sig ofte i Jacquelines barndomshjem, Hammersmith Farm.
Efter frokost og sightseeing i Newport kører vi videre mod idylliske Cape Cod og Hyannis, hvor vi skal bo de næste to nætter. Hyannis er især kendt for at huse det såkaldte Kennedy Compound, Kennedy-familiens sommerresidens.
Det var fra residensen i Hyannis, at John F. Kennedy førte sin præsidentkampagne i 1960. Mens han var præsident, fungerede stedet som Det Hvide Hus om sommeren.
Huset blev bygget af Joseph Kennedy Sr., familiens overhoved og præsidentens far. Vi ankommer sidst på eftermiddagen, og efter et par travle dage kan vi nu se frem til et lidt roligere tempo, så vi kan nå at få sjælen med på rejsen.
Vi bor lidt uden for den hyggelige lille by Hyannis, og hvis man ikke bare vil blive på hotellet, så arrangerer rejselederen gerne et par taxier de 2-3 km ind til Hyannis med en lille gåtur i byen og middag på en af de gode restauranter i byen.
Her skal i bo
Dag 7
Hyannis, rundt på charmerende Cape Cod - evt. Martha's Vineyard
I dag skal vi på en hyggelig udflugt rundt i det amerikanske ferieland på Cape Cod, en halvø ud mod Atlanterhavet, som byder på klipper, sandklitter og brede, hvide sandstrande.
Vi kører ud i naturen og laver nogle stop her og der for at indsnuse Atlanterhavsluften og nyde den smukke natur. Vi når helt ud til Provincetown, som er Cape Cods charmerende turisthovedstad, og hvad man kan kalde USA’s Skagen med masser af gode restauranter og butikker. Det er en meget charmerende by med smukke og pudsige træhuse og et højt stentårn modelleret over et af de fæstningstårne, som adelsfamilierne byggede ved deres paladser i Siena, Italien.
Tårnet er et mindesmærke for de første nybyggere, der kom med Mayflower i 1620. De satte foden på amerikansk jord for første gang her, hvor Provincetown ligger i dag. De blev her kun en måned, hvorefter de sejlede videre til Plimoth. Vi anbefaler, at man bestiger tårnet. På toppen belønnes man med en flot udsigt over hele nordspidsen af Cape Cod. I tilknytning til tårnet er der et glimrende lille museum.
Det er også muligt på egen hånd at besøge den eksklusive ø Martha's Vineyard på denne dag – man skal dog være opmærksom på, at man i så tilfælde går glip af udflugten rundt på Cape Cod.
Ønsker man at besøge Martha’s Vineyard, tager man færgen fra Hyannis til Oak Bluffs – en sejltur på ca. 1½ time. Her lejer man cykler og cykler rundt på den idylliske ø, hvor mange prominente amerikanere holder sommerferie, inklusive Barack Obama og hans familie. Den lille by Oak Bluffs er kendt for sine historiske såkaldte Gingerbread Cottages, som er originale sommerhuse fra omkring 1850'erne.
I byens havn ligger både fiskefartøjer og imponerende lystbåde, og øen byder på en lang række dejlige restauranter og hyggelige små butikker.
Uden for byen cykler I på små veje omgivet af sandklitter og duftende fyrtræer.
Vi er tilbage på hotellet sen eftermiddag, og rejselederen bestiller gerne igen et par taxier, hvis man vil se eller gense Hyannis og spise på en af de hyggelige restauranter.
- Morgenmad
Her skal i bo
Fyrtårnet i Cape Cod, der lyser ud over Atlanterhavet.
Mulighed for at besøge Martha’s Vineyard
Det er muligt på egen hånd at besøge den eksklusive Martha's Vineyard - det lille ferieparadis, hvor Præsident Obama og mange andre præsidenter før ham har holdt ferie med deres familier. Bemærk dog, at man går glip af dagens udflugt på Cape Cod, hvis man vælger at besøge Martha's Vineyard.
Dag 8
Hyannis, Cape Cod - Boston, Plimoth Plantation-museet, JFK's bibliotek og shopping
I dag kører vi videre nordpå mod Boston med stop på et par virkeligt historiske og meget interessante steder.
Første stop er Plimoth Plantation-museet, hvor man har lavet en kopi af en landsby, som den så ud i 1627, da de første europæere slog sig ned på den amerikanske østkyst. Det er et meget levende frilandsmuseum, hvor lokale skuespillere udklædt som de første "pilgrimme" arbejder og går rundt og fortæller om stedet.
Videre mod nord i udkanten af Boston besøger vi John F. Kennedy Presidential Library and Museum tegnet af den berømte amerikansk-kinesiske arkitekt, I.M. Pei. Stedet rummer utallige genstande, dokumenter, billeder og film fra præsidentens liv og embedsperiode. Museet er bygget som en kopi af vestfløjen af Det Hvide Hus, som det så ud fra 1961 til 1963, hvor Kennedy blev myrdet. Fra museets parkanlæg er der en flot udsigt mod Bostons havneområde.
Vi laver aftensmad- og shopping-stop i Wrentham Village Premium Outlet nær Boston. Her er der et par hundrede forretninger, som sælger mærkevarer til lave priser - et paradis for dem, der har et shopping-gen, og I får god tid!
Denne nat indkvarterer vi os i mellem Wrentham Outlet og Boston, men i morgen indkvarterer vi os naturligvis i Boston, så der er mulighed for at nyde den hyggelige by om aftenen, når dagens sightseeing er slut.
- Morgenmad
Her skal i bo
Øverst: Trinity Church i Boston regnes med rette for et af de smukkest indrettede bygningsværker i Nordamerika. Tv: Idylliske Beacon Hill i Boston - en fin blanding af byhuse og lækre butikker. Th: Tidligere præsident John F. Kennedys museum i Boston.
Dag 9
Boston, Harward University, Uafhængighedskrigen, historiske Boston, det fine Beacon-Hill
Boston - den største og vigtigste by nord for New York - har i amerikansk sammenhæng en lang og glorværdig historie.
Det var her, oprøret mod englænderne startede. Ikke så meget på grund af en ubændig frihedstrang, men mere på grund af skatte- og afgiftspolitik.
Vi starter dagen med et kort besøg ved Harvard-universitetet, et af USA's fineste universiteter og sammen med bl.a. Yale og Princeton-universiteterne medlem af det såkaldte Ivy League - en sammenslutning af USA´s otte fineste universiteter.
Universitetet blev grundlagt i 1638 og har udklækket ikke mindre end 47 Nobelprismodtagere og mange af magtens mænd og kvinder, og dem hvis huse vi så i Newport og på Cape Cod, har studeret her. Vi nøjes med at se universitetet udefra.
VI kører ind til vores hotel og sætter vores bagage og siger farvel til bussen for i dag.
Herfra går vi de ca. 20-25 minutter til byens centrum. Vi besøger nogle af de vigtigste steder for begivenhederne under Uafhængighedskrigen, tager en smuk spadseretur i det fine Beacon-Hill-kvarter, som bringer os tilbage til 1800-tallets velhaverliv. Her er brostensbelagte gader og fine og meget dyre murstenshuse med små haveanlæg og gamle høje træer. Ren idyl!
Vi skal også bruge bentøjet på Bostons gamle fælled, der i dag tjener som bypark og er den ældste af slagsen i hele landet. Vi ser også en kirke i særklasse - Trinity Church fra 1877, som ligger som et historisk vidne midt mellem moderne arkitektur. Vi kan ikke forvente at komme ind, men er kirken åben, kigger vi naturligvis indenfor.
Lige over for ligger Bostons højeste bygning: Det 241 meter høje John Hancock Tower tegnet af I.M. Pei.
Det er også Pei, der har designet John F. Kennedys bibliotek.
Frokosten indtager vi undervejs, måske i det store 250 år gamle marked Faneuil Hall ved havnen, som er smukt restaureret og med et utal af spændende butikker. Hav de gode travesko på i dag, da det meste af dagen foregår til fods.
Rejselederen går efter byrundturen tilbage til hotellet, I kan vælge at gå med, eller f.eks. selv gå eller tage en taxa tilbage til hotellet efter middagen.
- Morgenmad
Her skal i bo
Boston, som er den største og vigtigste by nord for New York, har i amerikansk sammenhæng en lang og glorværdig historie.
Dag 10
Boston - Niagara Falls, Ontario, gåtur ved vandfaldet
I dag har vi en lang køretur foran os, og vi står derfor meget tidligt op.
Frokosten indtager vi undervejs, måske omkring Albany, staten New Yorks hovedstad.
Vi kører gennem de smukke Rolling Hills og Finger Lakes-regionen i den nordlige del af staten New York, hvor der er optimale vejrmæssige betingelser for vindyrkning. Området har således op mod 100 vingårde, som dyrker især Chardonnay og Riesling-druen, og Finger Lakes Riesling er kendt i hele USA.
Efter den lange køretur når vi ved 18-tiden frem til et af USA's naturmæssige højdepunkter: Niagara Falls, de store vandfald på grænsen mellem USA og Canada, som er et af naturens vidundere. Her fosser der svimlende 2,8 millioner liter vand ud over kanten i sekundet!
Vandfaldene er en af USA's største bryllupsrejsedestinationer og det menes, at Napoleon Bonapartes lillebror, Jerome Bonaparte og hans brud var de første honeymooners på stedet helt tilbage i 1803. Der er to store og et mindre vandfald på hver sin side af grænsen: American Falls og det mindre Bridal Veil Falls på USA-siden og Horseshoe Falls på Canada-siden. De store fald er begge omkring 52 meter høje, og American Falls er 330 meter bredt, mens Horseshoe er 793 meter bredt. Mellem de to vandfald ligger Goat Island, som er amerikansk.
Selvom vi skal besøge et af naturens store vidundere, må I ikke forvente at finde det samme naturpark-lignende scenarie rundt om vandfaldene, som Jerome Bonaparte og hans hustru så for over 200 år siden. Området er en broget landhandel med udsigtsplatforme, hoteller og kasinoer.
Det er måske ikke så smukt at kigge på, men det er stadig dybt fascinerende at kigge ned i selve vandfaldet og de enorme mængder af vand, som fosser ud over kanten.
Vi går ud til Goat Island fra USA-siden via fodgængerbroer. Støvregn fra vandfaldene har her skabt en naturlig og meget frodig planteskole, og udsigten er spektakulær. Herefter er det tid til at krydse grænsen til Canada og finde vores hotel.
- Morgenmad
Her skal i bo
Dag 11
Niagara Falls, Ontario, - God tid ved de storslåede vandfald og besøg i den idylske Niagara on the Lake.
Udsigten over Niagara Falls regnes for at være smukkest fra den canadiske side, og det er det, vi skal opleve i dag.
Vi begynder med en sejltur ud på søen med The Hornblower, som skibet hedder fra Canada-siden, og det tager os så tæt på de store vandfald som muligt. Der udleveres regnslag, når vi går ombord på skibet. Sejlturen er nok det tætteste, vi kommer på vandfaldene, medmindre vi kaster os ud over kanten i en tønde - hvilket dog er blevet forbudt, efter at det er forsøgt et par gange.
Herefter går vi en tur langs kanten af Horseshoe Falls og nyder udsigten.
Vi tager os god tid til at nyde vandfaldene og hele hurlumhejet omkring de berømte vandmasser.
Over middag kører vi til en af Canadas mest idylliske lillebyer, Niagara On The Lake. Byen ligger meget smukt, hvor Niagara-floden løber ud i Ontario-søen og er præget af mange fredede træhuse med velplejede haver og store træer. Byens hovedstrøg er blomsterudsmykket og rummer masser af gode restauranter og butikker. Der bliver tid til både frokost og slentreture i idyllen.
- Morgenmad
Her skal i bo
Dag 12
Niagara Falls, Ontario - Toronto, sightseeing i Toronto og hjemrejse
Det er blevet hjemrejsedag, men dagen har meget at byde på, inden vi sætter os til rette i flyet sidst på aftenen.
Vi tager en rolig morgen, og så går turen til Toronto, hvor vi ankommer først på eftermiddagen. Byen er staten Ontarios hovedstad og Canadas største by med omkring 2,8 mio. indbyggere, 5,5 mio. hvis vi regner forstæder med. Som Canadas handels- og finanscentrum er byen en magnet for indvandrere fra hele verden, og der tales 140 sprog i byen.
Vores fly flyver sidst på aftenen, så vi har tid til at tage på en lille rundtur for at se nogle af de vigtigste landemærker. Vi kommer blandt andet forbi CN Tower, Torontos vartegn og stolthed, som er et 553 meter højt tv- og radiotårn. Har man lyst, er der mulighed for en tur op til toppen, hvor der er en fantastisk panoramaudsigt over Toronto og omegn, der koster 36 canadiske dollars (ca. 184 kr. - ikke inkluderet). Bygningen var indtil 2007 verdens højeste fritstående bygning.
Ved siden af tårnet ligger der et akvarium i verdensklasse samt en gammel remise, der rummer et lokomotivmuseum og et mikroølbryggeri.
Nu lakker det uigenkaldeligt mod enden. Vi kører den korte tur til Toronto Pearson International Airport, hvor flyet mod Europa og Danmark venter på os. I lufthavnen kan I spise lidt aftensmad inden afgang, hvis I da ikke vil vente til serveringen på flyet.
- Morgenmad
Totontos skyline by night med det 553 meter høje tv- og radiotårn som en dominerende pegepind midt i det hele.
Dag 13
Ankomst til Danmark
Vi ankommer til Danmark efter en rejse i USA med masser af gode oplevelser.
Peter Porskjær er en af de bedste, måske den bedste rejseleder vi har rejst med, og vi har rejst meget med danske rejseledere. Peter har en stor viden om rejsemålet og god til at informere gæsterne. Vi fik udleveret mange brochurer og kort, så vi hele tiden kunne følge turen. Peter er både fagligt og socialt meget dygtig.
Lis Kofoed & Jørgen Strøm, Holte
Ring eller skriv til os
Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00.