På denne klassiske rundrejse kommer vi igennem den portugisiske arkitekturarv, de maleriske landskaber og landets stolte traditioner.
På ni dage bliver vi på bedste vis ført gennem tre af Portugals mest vidunderlige regioner: den nordlige, den centrale og hovedstaden.
Rejsen er velplanlagt med god tid de rigtige steder. Vi bor to dage i Dourodalen, det UNESCO-beskyttede vindistrikt. Her snor Dourofloden sig kælent gennem det frodige landskab, hvor vinstokkene dekorerer skråningerne. Vi sejler på floden i en arketypisk rabelobåd og kører i tog gennem det kuperede terræn. Vi oplever de fabelagtige seværdigheder i det centrale Portugal, hvor vi stifter bekendtskab med både gotikken, barokken og nyklassicismen. Vi smager på vinens betydning i Porto og mærker storbylivet i Lissabon - en af Europas mest charmerende og solrige hovedstæder.
Rundrejsen har kun få hotelskift med nøje udvalgte hoteller, og vi kommer virkelig til at lære områderne at kende og har god tid til sightseeing. I Porto og Lissabon bor vi i hjertet af byerne på gode førsteklassehoteller. I Dourodalen flytter vi ind i det stille liv og bor på en vingård, og i Centralportugal indlogerer vi os på en klassisk og charmerende pousada, som oprindelig fungerede som kloster.
Vi følger i arkitekturarvens fodspor fra det femte århundrede, når vi slår vejen forbi middelalderborge, katolske pilgrimskirker og klostre. Vi smager os gennem Portugals stolte vintraditioner, når vi f.eks. skal på portvinssmagning og får et kig ind til hemmelighederne skjult i flaskerne. Og vi blander os med den mangfoldige og stolte portugisiske hverdag, når vi besøger landsbysamfund i landdistrikterne.
Undervejs udforsker vi det portugisiske køkken, der er særligt kendt for friskfanget fisk og skaldyr fra landets mere end 800 km lange kystlinje. Også tørret og konserveret fisk som klipfisk og sardiner er populære, men er man ikke til fisk, indeholder det portugisiske køkken heldigvis også skinke, bøf, kartofler og ris med krydderurter og olivenolie – alt er lokale råvarer. Det er kutyme at spise ude ofte, og derfor er der mange restauranter over hele landet og klassiske gadecaféer i byerne, som hver især specialiserer sig i egnens traditionelle retter.
Kort fortalt er rejsen til Portugal et sammensurium af arkitektoniske perler, billedskønne landskaber, stolte traditioner, charmerende hoteller, god mad og drikkevarer.