Hvorfor vælge denne rejse:
- Oplev både Lissabon og Azorerne på én rejse
- Geotermisk energi og urskov
- Vandfald og vulkaner
- 6 dage med nøje udvalgte vandreruter
- Besøg og bo på 2 øer på én rejse
- Alle transporter inkluderet
11 dage fra 17.235 kr.
Bestil tilbudPå rejsen kombinerer I to af de smukkeste ting ved Portugal: Lissabon, landets charmerende hovedstad inde på fastlandet, som man aldrig kan blive træt af - og den frodige og kulørte øgruppe Azorerne ude i Atlanterhavet, hvor I har seks dage med vandring i den smukke natur om dagen og hygge og god mad om aftenen.
Der er ingen tvivl om, at Lissabon er en af Europas mest attraktive og hyggelige hovedstæder med sine smalle, snoede stræder flankeret af ældre byhuse og med de gamle bysporvogne som en charmerende bonus i bybilledet.
Her tilbringer I nogle afslappende dage med blandt andet at udforske byen på en byrundtur med en vidende lokal guide, hvor I får indblik i alle byens historier og hemmeligheder, imens I besøger de største seværdigheder, de historiske kvarterer og nyder folkelivet og stemningen ved Tejofloden.
I Lissabon har vi også indlagt tid på egen hånd til at slappe af og nyde byens kunst og kultur på egen hånd. Når I slentrer rundt i byen, vil I hurtigt opdage, at her flyder bohemeatmosfæren med sollyset gennem byens stejle gader.
Efter tre overnatninger i Lissabon flyver I til den vulkanske øgruppe Azorerne, hvor I skal bo på de to øer São Miguel og Santa Maria, der kun er adskilt af et kort 20 min. hop med fly. Her venter jer nogle skønne og aktive dage med vandringer til nye dele af øerne hver dag, mens I kan slappe af på jeres hyggelige hotel om aftenen. I løbet af dagen er der naturligvis også tid efter vandreetaperne til at slappe af ved hotellets pool, hvis vejret er til det og lade op til næste dags vandring.
I kan forvente et møde med noget af den smukkeste natur, I har set og en flora, der er helt forskellig fra alt, vi ellers kender. På vandreetaperne udforsker I fjerne uberørte hjørner af øerne og hyggelige landsbyer, hvor I har god tid til at iagttage det lokale liv i ro og mag. Vandreruterne er absolut overkommelige og mellem 7 og 14 kilometer lange, men terrænet går både op og ned ad jordstier, så det kræver gode ben og et par gode vandresko.
Med på vandreruterne har I en omfangsrig guidebog med kort over områderne og beskrivelser af de forskellige ruter. Her kan I også finde information angående tidspunkter og steder for afhentning, når vandreruterne kræver transport til og fra hotellet.
Fordyb jer i en verden af geotermiske kræfter med en boblende og kogende undergrund, kæmpemæssige forhistoriske vulkankratere, lokal flora og fantasifulde klippeformationer. Men nyd også frodige marker, frugtplantager, vinmarker arrangeret i terrasser på bjergsiderne og saftiggrønne bakker, der står i farverig kontrast til det store blå Atlanterhav.
Glæd jer til en aktiv ferie, hvor I lærer om Azorernes stolte levevis og unikke natur, og hvor I hver dag fylder lungerne med frisk luft.
By | nætter | Overnatning |
---|---|---|
Lissabon 3 nætter: Lissabon | 3 | Convento do Salvador Hotel |
Sao Miguel 2 nætter: Sao Miguel | 2 | São Miguel Park Hotel |
Santa Maria 3 nætter: Santa Maria | 3 | Hotel Colombo |
Sao Miguel 2 nætter: Sao Miguel | 2 | São Miguel Park Hotel |
Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.
Ring til os, hvis du ønsker andre hoteller. Du kan opgradere ét eller flere steder.
I hjertet af det historiske Alfama-kvarter ligger det charmerende Convento do Salvador Hotel. Bygningen husede tidligere et kloster, og de historiske rammer ånder stadig i bedste velgående på hotellet.
Mangler du inspiration til din næste rejse? Vi holder mange spændende foredrag, hvor dedikerede medarbejdere fortæller om vores mange eventyrlige destinationer og hvordan du bedst oplever dem.
Foredragene er gratis og foregår året rundt i København samt to gange årligt i Aarhus.
Det er første gang, vi har været på vandretur, og vi er så tilfredse med ferien, at vi helt sikkert skal afsted igen. Det er en fantastisk måde at opleve naturen på.
Anne-Lise
I flyver fra Danmark til Lissabon enten om morgenen eller omkring middagstid og har altså tid om eftermiddagen til evt. at kigge jer omkring i kvarteret omkring hotellet.
I vil hurtigt opdage, at Lissabon er en charmetrold ud over det sædvanlige med ujævne byhuse, snørklede stræder og gamle sporvogne. Hovedstaden er også kendt som ’Den Hvide By’ på grund af sine pudsede facader og solens flittige besøgstid året rundt, de historiske kvarterer og et skønt leben omkring Tejofloden. Her flyder bohemeatmosfæren med sollyset gennem byens stejle gader, hvor kunst og kultur blæser frem og tryllebinder enhver.
Som én af Europas mest solrige hovedstæder med omkring 2.800 solskinstimer årligt får I næsten med garanti selskab af solstråler på jeres vej rundt i byen.
Her blæser heldigvis en kølende vind, ligesom caféerne lokker med aircondition og siddepladser i skyggen. Efter morgenmaden bliver I hentet i lobbyen, hvor I skal ud på en guidet byrundtur.
Lad jer forføre af Lissabons historie og hemmeligheder på denne byvandring, hvor I spadserer ad både brede avenuer og smalle stræder. Med kabelbanen kommer I til Bairro Alto, og I ser de største arkitektoniske seværdigheder undervejs i selskab med en kyndig lokalguide.
I går fra hotellet til torvepladsen Praca dos Restauradores, hvor I ser den store obelisk, der symboliserer Portugals frigørelse fra Spanien. Fra pladsen kører I med den ikoniske kabelbane, som har været i brug siden 1885. I kommer til udsigtsposten Jardim ved Alcântara, hvor I har udsigt over Lissabons forskellige kvarterer og Tejofloden, hvorefter I fortsætter gennem de historiske kvarterer med labyrintiske brostensgader. I Chiado-kvarteret ser I den majestætiske kirke São Pedro, der har været kendt som ’verdens dyreste kirke’, da elfenben, ædelsten, guld og sølv udgør byggematerialerne i de farverige barokkapeller.
I Baixa, Lissabons bymidte, ser I triumfbuen, der med sin udhuggede stenfacade danner indgang til den storslåede plads Terreiro do Paco med hyggelige caféer, barokspringvand og en rytterstatue af Kong José den 1. fra 1775. Byrundturen slutter over middag ved Lissabons smukke katedral fra 1100-tallet.
Herefter er resten af dagen fri. Det er oplagt at besøge kvarteret Alcântara, der engang var et industrielt arbejderkvarter, men i dag er er trendy område spækket med caféer, barer og kreativ energi. Lissabons ikoniske hængebro, der minder om Golden Gate Bridge i San Fransisco, går fra havnepromenaden i Alcântara, hvor gamle pakhuse i dag udgør rammerne for moderne spisesteder og kulturinstitutioner.
Da man ikke kan krydse hængebroen til fods, anbefaler vi at sejle med de offentlige færger, hvis I vil gå en tur i Almadas hyggelige gader på den modsatte side af Tejo. Der er flere færgeovergange, og det er let at finde et færgeleje, hvorfra I kan sejle tilbage til Lissabonbredden.
Om aftenen kan de musikinteresserede besøge en lokal fado-restaurant i Bairro Alto, hvor I kan overvære en liveoptræden, en lokal varieté, og nyde et dejligt måltid.
Fado er portugisernes hjertebarn, og det er en helt særlig oplevelse at høre den melankolske folkemusik, hvor vokal akkompagneres af portugisisk guitar.
Den røde hængebro hedder "25. april-broen" og minder om den ikoniske Golden Gate i San Fransisco (øverst). I Lissabon kører I med sporvogt til Bairro Alto (nedest th). I Baiza, Lissabons bymidte, ser I blandt andet triumfbuen her, som danner en imponerende indgang til pladsen Terreiro do Paco (nederst tv).
Dagen er fri til egne oplevelser i Lissabon. Begiv jer ud i de smalle stræder og udforsk hemmelighederne i de stejle gader.
Overalt i hovedstaden vil I bemærke portugisernes enestående kulturarv med håndmalede kakler, de såkaldte ’azulejos’. Mosaikkerne er ofte malede i blåhvide nuancer og skildrer landskaber eller blomstrede og symmetriske mønstre.
Kaklerne fylder meget i portugisisk kunsthistorie og har længe været brugt til at udsmykke banegårde, offentlige bygninger og små byhuse. I Lissabon kan I besøge nationalmuseet for azulejos, et smukt kloster fra det 16. århundrede i den østlige del af byen, eller I kan snuse rundt blandt kunsthåndmalerne i de gamle bydele eller selv forsøge jer med penslen ved at tilmelde jer et kursus.
Det er også muligt at leje bycykler og træde rundt i de hyggelige kvarterer i storbyen. På den måde får I hurtigt tilbagelagt en del terræn, mens I fastholder den fuldstændige frihed til at stoppe, når I ønsker. Husk dog på, at Lissabon er temmelig kuperet, og at solen skinner næsten hver dag. Husk at indlægge pauser og drik rigeligt med væske – måske på en hyggelig fortovscafé.
I har måske allerede besøgt Lissabon på tidligere ferier og set, hvad I ville. I så fald er det let at tage toget til verdensberømte Sintra, der ligger en times tid vest for hovedstaden. Bjergbyen florerer på UNESCOs Verdensarvsliste for sin enestående arkitektur og er særligt berømt for det magiske og farvestrålende palads, der troner på et bakkedrag. I kan også hoppe på toget til kystbyen Cascais, hvor fiskerestauranter frister på den kilometerlange marina, hvor luksushoteller ligger side om side med surfshops.
Når det nærmer sig middagstid, opdager I, at I er havnet i en af de bedst tænkelige byer på kontinentet.
Den portugisiske madscene har været igennem en mindre revolution det seneste årti samtidig med at være tro mod det lokale køkken, egnsretterne og fadomusikken. Michelin-anbefalede restauranter er skudt op i storbyerne, og i Lissabon alene finder du omkring 20 restauranter i den prestigefyldte kategori.
Lissabon er kendt for de håndmalede kakler, azulejos, som pryder byen flere steder (tv). I kan evt. vælge at tage ud af Lissabon og f.eks. besøge kystbyen Cascais (øverst th) eller bjergbyen Sintra, som er på UNESCOs Verdensarvsliste for sin enestående arkitektur - og særligt berømt for det magiske og farvestrålende palads, der troner på et bakkedrag (nederst th).
I har god tid til at nyde morgenmaden på hotellet i Lissabon, inden turen går til lufthavnen, hvorfra I flyver til São Miguel, Azorernes hovedø.
Flyveturen fra fastlandet tager omkring to timer, og når I træder ud af flyet her, befinder I jer pludseligt midt ude i Atlanten – et komplet sceneskift.
I den lille lufthavn finder I hurtigt jeres bagage, inden I bliver hentet af vores samarbejdspartner på stedet og kørt til jeres hotel i Ponta Delgada. Det er en kort køretur, hvor I får jeres første kig til den azoriske hovedstad.
I bor på det hyggelige São Miguel Park Hotel, som har en dejlig feriestemning. Trænger I til at pleje kroppen efter vandreetaperne, kan I evt. prøve hotellets tyrkiske bade, jacuzzien, saunaen eller den indendørs, opvarmede pool til skyggefulde dage. I gåafstand fra hotellet ligger Ponta Delgadas største seværdigheder, historiske kvarterer og grønne åndehuller.
I er også tæt på havnefronten, hvor små caféer og ismejeriet frister med specialiteter.
Længde på dagens vandrerute: 7,5 km (kort rute) eller 11 km (lang rute). Tid på ruten: Ca. 2-3 timer. Sværhedsgrad: Let/medium
Efter en god nats søvn skal I i dag ud på rejsens første vandreetape.
Her venter der en stor oplevelse, når I vandrer omkring det store vulkankrater Sete Cidades med smuk udsigt til kraterets blå og grønne søer og det store blå Atlanterhav.
Dagens vandretur står på ønskelisten for rigtig mange vandrere. I følger i bogstavelig forstand i en konges fodspor, når I skal udforske São Miguels vartegn: Tvillingesøerne, Sete Cidades, der efterhånden er blevet det ikoniske billede på Azorerne. De to ferskvandssøer ligger i et nedsunket vulkankrater, og som I hurtigt vil se, adskiller de sig med det samme fra hinanden: Den ene er blå, den anden er grøn på grund af erosion. Finkornede sedimenter fra årtusinder gamle vulkanudbrud og lavastrømme ligger aflejret på bunden af søerne, hvilket farver deres ferskvand, der dog er spejlblankt i begge søer.
I får rig lejlighed til at beundre det naturskønne vue, når I vandrer langs kraterlinjen. Herfra træder søernes og områdets nuancer virkelig frem, og I har ofte kig til Atlanterhavet i baggrunden. Rejser I imellem maj og august, har I som en ekstra bonus fornøjelsen af udsigten over utallige blomstrende hortensiaer, der træder smukt frem som små farverige øer i det ellers grønne landskab.
Der er godt syv kilometer rundt om den mindre, grønne sø, og omkring halvvejspunktet kommer I til udsigtsposten Vista do Rei, som er opkaldt efter den portugisiske konge Carlos I, der besøgte øen i 1901 og blev forelsket i netop dette vue. Her holder I formentlig et hvil og nyder den majestætiske udsigt, inden I går de sidste kilometer af ruten. Afhængigt af hvilken vej I går rundt om den grønne sø, begynder eller slutter I med at krydse dæmningen, der adskiller de to søer.
Hvis I har mod på mere, kan I gå et par kilometer nede ved søerne, hvor I følger bredden af den blå sø.
Fra kraterkanten er I blevet familiære med søerne, men det giver et helt andet perspektiv at gå ved bredden helt tæt på vandet.
Ruten ender i den lille landsby af samme navn, hvor I kan få en forfriskning eller spise frokost. Her bliver I også hentet og kørt tilbage til jeres hotel i Ponta Delgada.
Tvillingesøerne, Sete Cidades, er to ferskvandssøer, som ligger i et nedsunket vulkankrater. I dag er de blevet det ikoniske billede på Azorernes smukke natur.
Længde på dagens vandrerute: 9,6 km. Tid på ruten: Ca. 2-3 timer. Sværhedsgrad: Let/medium
Efter morgenmaden på hotellet gør I jer klar til rejsens anden vandredag i den azoriske natur.
Som de øvrige otte øer i øgruppen er São Miguel skabt af geotermisk aktivitet med vulkanudbrud til følge. Undergrunden bobler endnu, og det særlige fænomen opleves absolut bedst på østsiden af øen i den berømte Furnas-dal.
Målet for vandringen er Furnas-søen i dalen, en nedsunken kratersø i et område med synlig geotermisk aktivitet. Efterhånden, som I nærmer jer dalen, bemærker I søjler af damp fra undergrunden, som står op fra sprækker i jorden i både baghaver og skovbunden. Disse såkaldte ’fumaroles’ findes kun i nærheden af vulkaner, og det tilsvarende fænomen er også kendt fra både Island, New Zealand og amerikanske Yellowstone National Park.
Lugten af de svovlholdige varme kilder og boblende mudderbassiner er slående, og jorden omkring de kogende kilder ligner ukurante hulemalerier, da det gule svovl aflejrer sig i stenene, og man støder sågar på karrygule swimmingpools med 40 grader varmt vand.
I fortsætter rundt om kratersøen på en afmærket sti, indtil I kommer til et forskningsinstitut og museum på den anden side af vandet. Centret er dedikeret til naturbeskyttelse og til oplysning om områdets unikke flora. Entré til museet er inkluderet i rejsens pris. Her får I et fyldestgørende indblik i de geologiske forhold ved den aktive vulkan gennem interaktive udstillinger og spændende fund fra området.
Efter museumsbesøget bliver I kørt tilbage til hotellet, hvor I gør jer klar til at køre til lufthavnen, hvorfra I skal flyve til øen Santa Maria – et kort hop på kun 20 min. flyvetid. Vel ankommet her bliver I hentet og kørt til jeres hotel.
I skal bo på Hotel Colombo, som er et komfortabelt og rummeligt hotel, som ligger bekvemt kun 10 min. spadseretur fra havnen og den smukke Praia Formosa strand.
Hotellet har sin egen restaurant, som serverer en lækker morgenbuffet, mens I kan nyde en fantastisk udsigt over havet. Til de varme dage er her også en udendørs swimmingpool.
I disse kogende kilder - såkaldte calderas, som direkte oversat betyder kedler – er der opstået en unik tradition.
Familiemiddage og skovture er gennem flere hundrede år foregået her ved søen med egnsretten cozido på menuen. Man sænker en krukke eller spand fyldt med råvarer ned i undergrunden og lader den termiske varme tilbedere kartofler, kål og yams med blodpølse, bacon og kylling.
Retten serveres altid i store portioner og kan fås på flere restauranter i Furnas. Hvis I er fremme omkring frokosttid, ser I med garanti, hvordan restauranternes spande bliver hevet op af jorden.
Længde på dagens vandrerute: 12 km. Tid på ruten: Ca. 5½ timer. Sværhedsgrad: Medium
Rejsens længste vandreetape ligger i dag, men der er indlagt mange pauser, så det ikke er hårdt at være med.
Som det første på dagens vandretur bliver I kørt til begyndelsen af vandrestien ved Pico Alto Forest Road. Dagens vandring slutter i landsbyen Anjos, hvorfra I bliver kørt tilbage til hotellet.
I starter med at vandre til toppen af Pico Alto, som er det højeste punkt på Santa Maria. Her bliver I belønnet for jeres anstrengelser med en fremragende udsigt over hele øen – I kan faktisk se helt til São Miguel på klare dage. I vandrer op til toppen ad en asfalteret vej, og på vejen ned går I ad stier, som fører jer igennem skov med japanske rødcedertræer og også visse endemiske arter som skovhvid, grøn kost, azoriske blåbærbuske, afrikansk buksbom og laurbærtræ. Her er en fortryllende ro, og den friske luft er krydret med duften fra de mange planter omkring jer.
I ankommer til Barreiro da Faneca eller "Azorernes røde Ørken", et unikt økosystem, som består af rødlig lerjord, som dækker et område på 835 hektar og fascinerer besøgende, da det står i skarp kontrast til det ellers grønne og frodige landskab på Azorerne. Barreiro da Faneca er dannet for millioner af år siden efter eksplosive vulkanudbrud på Santa Maria, hvor lava blev omdannet til rødt ler under påvirkning af et varmt og fugtigt klima dengang. Landskabet har en bølgende overflade med blide skråninger og små furer eller kløfter på grund af regnvand og vindens påvirkning.
I vandrer venstre om dette landskab og fortsætter jeres vandring i retning imod den smukke Baía da Cré-bugt. I forhold til tidligere på dagen er bevoksningen her helt anderledes med sine lavtvoksende planter, som hovedsageligt er kaktusser, viktoriansk buksbom og myrte. På vejen kan I lave en kort afstikker til et gammelt observationspunkt for hvalfangere, hvorfra man tidligere holdt øje med, hvor flokke af hvaler svømmede hen ude i Atlanterhavet. Herfra kan I i dag se til Anjos, Ponta da Baleia, Baía da Cré og Lagoinhas-øen.
I nærmer jer lige så stille Anjos, når I vandrer langs en jordvej, som fører jer mellem forskellige gårdes græsningsarealer de næste to kilometer, indtil I når Anjos. Her på det sidste stræk skal I som andre vandrere huske at lukke alle låger, I går igennem på vejen, så kvæget ikke vandrer væk fra markerne.
Når I når Anjos, kan I som det sidste på dagen dreje til venstre for at besøge Furna de Santana, som er en populær grotte. Fortællingerne i den lokale folklore går på, at når øen i gamle dage blev udsat for angreb fra kapere og barbariske pirater, gemte øens befolkning sig i huler som denne langs med kysten eller inde i skovene og inde midt på øen.
Fra Furna de Santana er der transport tilbage til hotellet og resten af dagen er der tid til at slappe af, f.eks. omkring hotellets pool, hvis vejret er til det.
Barreiro da Faneca kaldes "Azoernes Røde Ørken" og er dannet for millioner af år siden efter eksplosive vulkanudbrud på Santa Maria, hvor lava blev omdannet til rødt ler under påvirkning af et varmt og fugtigt klima dengang.
Længde på dagens vandrerute: 9,5 km. Tid på ruten: Ca. 3 timer. Sværhedsgrad: Medium
I bliver kørt til Santa Bárbara på den nordøstlige del af Santa Maria, hvor dagens vandrerute starter og slutter ved byens sognekirke.
I vandrer først ad en jordsti forbi ruinerne af to ældre vindmøller, som er karakteristisk for øerne. Herfra går det opad et stykke vej, når I bevæger jer imod udsigtspunktet Covão da Mula, hvorfra I har et overblik over centrum af Santa Bárbara. I følger stien ned i en dal langs med en skråning, hvor I vil opleve mange arter af blomster, buske og vilde fugle. I bunden af dalen krydser I en mindre flod, hvorefter det på ny går opad imod udsigtspunktet Norte. Her skal I endelig huske at stoppe op og se jer tilbage, da her er en skøn udsigt over Tagarete-bugten i nord og Lagoinhas-øen.
I vandrer videre i det smukke landskab, som danner et naturligt amfiteater med en enestående udsigt over både São Lourenço-bugten og et pragtfuldt 50 m højt vandfald. Ud over dette er den beskyttede natur her præget af vinmarker, som ligger i terrasser med stranden og de naturlige swimmingpools som baggrund. I kommer også forbi et stenbrud, som igennem mange år leverede råstenene til bygningen af de lokale huse opført i den typiske stil for Santa Bárbara med sine karakteristiske skorstene, typiske farver og landlige arkitektur.
I er ved at have sluttet ringen og nået tilbage til Santa Bárbaras centrum, hvorfra I startede vandringen tidligere på dagen.
Herfra er der transport tilbage til hotellet, og resten af dagen er til fri disposition.
Længde på dagens vandrerute: 6,8 km. Tid på ruten: Ca.3 timer. Sværhedsgrad: Medium
I dag er vandreturen lidt kortere, da I senere på dagen skal rejse videre tilbage til São Miguel.
I tjekker således ud fra hotellet her til morgen og efterlader naturligvis bagagen i bilen, så I ikke skal bære rundt på den, når I vandrer. Efter morgenmaden bliver I kørt til starten af vandreruten ved kirken Santo Espírito i landsbyen af samme navn på østsiden af øen.
I starter med at vandre stik øst ud imod havet ad en mindre landevej, indtil I passerer en af de karakteristiske ældre vindmøller, som man ser flere steder på øen. Herfra slår I ind på en jordvej, der snor sig igennem lav bevoksning og marker, hvor kvæget går – så husk også i dag at lukke alle kvæghegn, som I går igennem, så kvæget ikke stikker af.
I fortsætter imod kysten og passerer på vejen blandt andet en række friske kilder, hvor kvinderne i landsbyen tidligere vaskede tøj. I rammer bredden af Aveiro-floden efter at have vandret ad en stenet allé. I kan forsigtigt krydse over floden og vel ovre på den anden side, kan I vende jer om og beundre det smukke vandfald Ribeira do Aveiro. Det er 80 m højt, og det gør det til et af de højeste vandfald i Portugal.
I drejer sydpå og går langs med havet med retning imod landsbyen Maia helt ude ved kysten. Her går det nedad gennem dalen, og I går langs med klippevægge ad en sti, der snor sig imellem traditionelle mindre vinmarker på siden af bjerget anlagt i terrasser og indhegnet af gamle stenhegn.
Når I er kommet ned til Maia, er der også mulighed for at se Ribeira do Aveiro-vandfaldet fra en anden vinkel, inden I fortsætter ad vandreruten. På vejen passerer I to vinpressere bygget helt tilbage i i 1579, før I ender nær landsbyens strand. Herfra er der også mulighed for at vandre ud til det ikoniske fyrtårn Gonçalo Velho på den mest sydøstlige spids af Santa Maria omkring to kilometer længere sydpå – eller blot nøjes med udsigten til det.
Efter et hvil og en lille forfriskning i Maia er der transfer til lufthavnen og den korte flyvetur tilbage til naboøen São Miguel, hvor I skal bo på det samme hotel som for nogle få dage siden.
I bliver hentet i lufthavnen og tjekker ind på hotellet, hvorefter resten af dagen er til fri disposition.
Længde på dagens vandrerute: 14 km. Tid på ruten: Ca. 5 timer. Sværhedsgrad: Medium
I spiser morgenmad og kan se frem til en af rejsens længere vandreetaper på 14 kilometer til Lagoa de Fogo – ’Ildsøen’ – som er en helt anderledes kratersø end tvillingesøerne Sete Cidades, som I oplevede tidligere på rejsen.
Fra hotellet i Ponta Delgada kører I mod den berømte Lagoa de Fogo, der ligger i et vulkankrater centralt på São Miguel og er den mest uberørte og isolerede kratersø på Azorerne
Fogo-søen er berømt for den tætte tåge, der ofte hænger over vandet. Et populært udsigtspunkt ligger midt i tågegrænsen, og det er en oplevelse at se, hvordan søen forsvinder for ens øjne for så at dukke op igen minuttet efter i en revne i tågen.
Allerede fra køreturen nyder I godt af udsigten over den klare ferskvandssø, inden I vandrer ind i den frodige natur. I følger en unik rute, hvor kun vandrere kan komme, og passerer et landskab, der er beklædt med azorisk flora. Endemiske krat- og slyngplanter som azoriske blåbær, lyng og kvalkved udgør skovbunden, mens de importerede nåletræer fra Japan, der i dag vokser over det meste af øen, strækker sig mod himlen. De hurtigtvoksende træer var i sin tid ideelle til at undgå mudderskred, og i dag er de næsten blevet lige så azoriske, som de oprindeligt er japanske. I ser rigeligt til søen på vandrerutens første del, inden I begiver jer nedad i retning mod sydkysten.
I den tætte vegetation vandrer I langs en såkaldt ’levada’, en vandingskanal, der førhen forsynede området med vandkraft. Levada'er findes kun på Azorerne og Madeira, og I kan godt forvente et mudret underlag, når I følger de smalle vandløb gennem bjerge og dale, mens I beundrer den smukke udsigt.
Dagens vandretur ender ved stranden Água d’Alto, hvor I med garanti har fortjent en dukkert efter dagens fysiske præstation.
I kan spise frokost i byen eller blive hentet og kørt hjem til Ponta Delgada, hvor I har resten af eftermiddagen fri.
I dag vandrer I en af rejsens længere vandreetaper til Lagoa de Fogo – ’Ildsøen’ – som er en helt anderledes kratersø end tvillingesøerne (øverst). Dagens vandretur ender ved den smukt beliggende strand Água d’Alto (nederst tv). I ender eftermiddagen tilbage i Ponta Delgada (nederst th).
Afhængig af tidspunktet for jeres flyafgang, har I tid til en sidste dukkert i poolen eller en kort spadseretur i området. I får serveret morgenmaden som vanligt i restauranten, og når det i løbet af dagen er tid til at køre imod lufthavnen, bliver I hentet på hotellet af vores samarbejdspartner.
I har en mellemlanding i Lissabon, inden I igen sætter fødderne på dansk grund efter en skøn vandreferie på Azorerne.
Tag de første skridt mod drømmerejsen, og kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.
Vi kan skræddersy rejsen fra ende til anden, så den passer til dine ønsker og behov, eller du kan få tilpasset en af vores eksisterende rejseforslag – det koster ingenting, og du binder dig ikke til noget. Vi glæder os til at høre fra dig.
Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00.