Dourodalens middelhavsklima og kuperede terræn er ideelt til dyrkning af vin. Distriktet er et af verdens ældste, og der produceres både rødvin, hvidvin og portvin.
Vinstokkene følger et årshjul, om end der kan være årlige forskelle i temperaturer og nedbør. Vores rejser til Portugal foregår i højsæsonen fra april til oktober, som passende følger vinstokkenes udvikling. Uanset hvilket tidspunkt, du ønsker at rejse, kan du altså opleve en spændende periode i vinens fødsel.
Rejser du i foråret i april, møder du synet af de første blade, planten sætter. I løbet af maj vil stokkene være dækket med lysegrønne blade, ligesom der kommer blomster og spæde druer til undervejs.
Rejsende over sommeren vil nyde solskinnet, præcis som druerne gør, hvor vinstokkene bliver trimmet, så solen kan nå ind til druerne. I løbet af august begynder de grønne druer at skifte kulør, indtil hver og en når den rette blå nuance.
Høsttidspunktet afhænger af sort og vintype men begynder i september og slutter i oktober.
Rejser du i oktober, begynder det milde og farverige efterår at indfinde sig i Portugal. Her kan du opleve det hårde arbejde i vinkælderen, hvor vinifikationen, selve fremstillingen af vinen, står på. Imens taber vinstokkene de rødorange blade, og processen gentager sig igen næste år.