Toppen af Peru
Download rejsebeskrivelse

17 dage fra 37.275 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Toppen af Peru Dagsprogram

Rundrejse med dansk rejseleder 17 dage fra 37.275 kr.

4.8   (598 anmeldelser)
peru - peru_befolking_kvinde_03

Dag 1

Danmark, Amsterdam og ankomst til Lima

Vi ankommer til Limas Jorge Chávez-lufthavn først på aftenen, hvor vi bliver budt velkommen af vores danske rejseleder og lokalguiden. På vej ind til vores hotel i bydelen Miraflores i centrum af Lima vil rejselederen introducere til rundrejsen og give os en række praktiske oplysninger, så vi er godt forberedt til de næste ugers eventyr.

Efter tjek-ind er resten af aftenen til fri disposition. Nogle er måske allerede på vej i seng efter en lang rejsedag. Andre er til hyggesnak og en øl i hotellets bar inden sengetid.

Her skal i bo

3 Bed Room Inkluderet i prisen
Lima

Antigua Miraflores

Peru Toppen Af Peru 2025
peru - machu picchu_10

Dag 2

Bytur i Lima og videre til Paracas

Efter morgenmaden tjekker vi ud, bussen henter os, og vi skal nu på sightseeing i Lima. Første stop er Huaca Pucllana, den mest majestætiske pyramide i byen.

Forskere anslår, at Lima før spaniernes ankomst havde mere end 300 pyramider. Af den håndfuld, der er tilbage i dag, er Huaca Pucllana den mest imponerende.

Herfra kører vi ind til Limas koloniale centrum ved Rimac-floden, som er på UNESCOs verdensarvliste. Vi kommer i bussen forbi San Martín-pladsen opkaldt efter den argentinske general, som befriede Peru for spanierne i 1821. Den flotteste bygning på pladsen er det berømte Hotel Bolivar, som gennem tiden har huset en perlerække af internationale berømtheder, herunder Ernest Hemingway.

Vi står af tæt på Plaza de Armas, hvor magtens bygningsværker ligger placeret. Lima blev grundlagt den 18. januar 1535 af den spanske erobrer Francisco Pizarro tæt på Helligtrekongersdag, deraf tilnavnet Kongernes By. Hvor han dengang byggede sit hus, finder vi i dag præsidentpaladset. Francisco Pizarro ligger nu begravet i Limas katedral.

På Plaza de Armas ser vi også ærkebiskoppaladset ved siden af katedralen og den imponerende bygning, som rummer Limas bystyre. Herfra går vi en tur i de charmerende gader omkring pladsen. Et af kendetegnene for Lima er de mange elegante balkoner i cedertræ, hvorfra de velhavende spanske kvinder uset kunne studere gadelivet.

Vi ender ved San Francisco-klosteret, hvor hovedattraktionen er katakomberne under klosteret og kirken, som fungerede som Limas kirkegård frem til 1808. Vi går en tur i de smalle gange, som stadig rummer tusindvis af knogler, og hører om datidens katolske begravelsesritualer.

Herefter kører vi ud til Limas kyst, hvor der er storslået udsigt over Stillehavet. Vi stopper ved Kærlighedsparken, hvor mange brudepar kommer forbi for at få taget bryllupsfotos, og midt i parken finder vi den berømte skulptur, Kysset, af den peruanske kunstner, Victor Delfín.

Vi spadserer sammen langs de høje klippeskrænter til Larcomar, hvor der er frokostpause med fantastisk udsigt til Stillehavet.

Først på eftermiddagen kører vi fire timer sydpå langs havet til dagens endemål, den hyggelige fiskerlandsby Paracas. Efter tjek-ind spiser vi middag sammen på en god restaurant - mange skal sikkert prøve ceviche, limemarineret fisk med rødløg, søde kartofler og mild chili, som er en af Perus nationalretter. Og så kan man jo passende slutte af med en pisco sour, Perus nationalcocktail.

  • Morgenmad

Her skal i bo

peru - paracas - san augustin_03 Inkluderet i prisen
Paracas

Hotel San Agustin

peru - paracas - radisson resort paracas_01 Inkluderet i prisen
Paracas

Radisson Resort Paracas

peru - lima_marked_01
peru - lima_kystlinje_04 peru - lima_pyramide_02

På sightseeing i Lima ser vi bl.a. Huaca Pucllana, den mest majestætiske pyramide i byen. Forskere anslår, at Lima før spaniernes ankomst havde mere end 300 pyramider.

Hvorfor vælge denne rundrejse i Peru?

  • Perfektioneret over mange år
  • Vi lover Danmarks bedste rejseledere
  • Rejsen får 4,9 ud af 5 stjerner
  • Nøje afstemt rytme og rute, så vi undgår højdesyge
  • Minimeret buskørsel med de bedste busser og chauffører i Peru
  • Unik togrejse over Altiplano'en
  • Ballestasøernes unikke dyreliv
  • De mystiske Nazcalinjer
  • Perus fascinerende Stillehavskyst
  • Vi bor ved en af verdens dybeste kløfter og ser de svævende kondorer
  • Sejltur på Titicacasøen mellem sivøer og besøg på Taquile-øen
  • God tid i vidunderlige Cusco
  • Ophold i Den Hellige Dal med besøg i tekstil-kooperativ
  • Mulighed for dagsvandring på Inkastien (tilkøb)
  • Vi bor for foden af Machu Picchu
  • Fantastiske madoplevelser
  • Nøje udvalgte hoteller med god beliggenhed
  • Drikkepenge til lokalguider og chauffører er inkluderet

Dag 3

Ballestasøerne (mini-Galápagos), vingård og Nazcalinjerne

Ved havnen i Paracas går vi om bord i en hurtigbåd og sejler ca. 45 minutter ud til de berømte Ballestasøer, også kaldet mini-Galápagos.

På sejlturen derud kommer vi forbi El Candelabro, som er en 180 meter høj "tegning" i ørkensandet på en af halvøerne omkring Paracas. Nogle forskere mener, at kandelaberen er relateret til det tidlige Paracasfolk, som udviklede en højkultur i området fra 700 f.v.t. til 200 e.v.t., og at tegningen dermed er en slags forløber for Nazcalinjerne. Andre mener, at figuren kun er nogle få hundrede år gammel, men uanset dens oprindelse er den meget imponerende.

Ballestasøerne er ligesom Galápagos af vulkansk oprindelse. Begge øsamfund har også et meget rigt fugleliv, så sammenligningen giver god mening. Ballestasøerne har dog kun et omfang på nogle få kvadratkilometer men er alligevel hjemsted for omkring 100.000 fugle, hundredvis af søløver og små grupper af pingviner. Vi sejler meget tæt på øerne og får set det hele.

De mange fugle skyldes den kolde Humboldt-strøm, som trænger op til overfladen ud for Perus kyst. Strømmen tager store mængder næringsrigt plankton med op, som igen tiltrækker store stimer af fisk. Mange forskere anser Perus farvande som de mest fiskerige i verden. Store mængder fisk giver gode fødevilkår for de fugle, der lever af fisk, og dermed har vi forklaringen på det usædvanligt store antal fugle på Ballestasøerne. De mest almindelige fugle på øerne er skarver, suler, måger og inkaterner, men vi kan også være heldige at se pelikaner og diverse trækfugle.

Tilbage på land kører vi med bussen en times tid til byen Ica, som er centrum for produktion af vin og brændevin. Vi skal besøge en lille vingård med speciale i vindruebrændevinen Pisco, som er Perus nationaldrik. Vi får en rundvisning, som afsluttes med smagsprøver på de mange forskellige versioner af Pisco. Således opløftet spiser vi en god frokost på vingården.

På vej til Nazca besøger vi ørkenoasen Huaca China, som i midten af 1900-tallet var et eksklusivt feriested for Perus mere velstående befolkning med fine hoteller og restauranter. Den stemning er til dels bevaret i dag, selvom klientellet har forandret sig. Der kommer i dag mange unge mennesker fra hele verden for at nyde de smukke omgivelser, men også for at sandboarde og udforske ørkenen i buggy-biler.

Tæt på Nazca by gør vi holdt ved et udsigtstårn. Herfra kan vi se et par af de hundredvis af figurer og linjer i ørkensandet, som Nazca er så berømt for, og som UNESCO har på deres verdensarvliste.

Den såkaldte Nazcakultur blomstrede i området fra ca. 200-800 e.v.t. hvor også størstedelen af de mange linjer og figurer blev skabt.

Nogle af figurerne er flere hundrede meter lange, hvor aben og kolibrien er de mest berømte. Der findes ingen skriftlige kilder til deres oprindelse, da Nazcafolket ikke havde et skriftsprog. Man ved altså ikke med sikkerhed, hvad de har været brugt til, men forskerne har mange kvalificerede gæt, som rejselederen giver en kyndig gennemgang af.

Fra udsigtstårnet er der kun en halv times kørsel til Nazca by, hvor vi tjekker ind på vores hotel. Aftenen er til fri disposition.

  • Morgenmad
  • Frokost

Her skal i bo

Udflugtsklar Inkluderet i prisen
Nazca

Casa Andina Standard Nazca Hotel

peru - paracas_candelabra_baad_01

På sejlturen ud til Ballestas-øerne kommer vi forbi El Candelabro, en 180 m høj "tegning" i ørkensandet på en af halvøerne omkring Paracas. Nogle mener, at tegningen er en slags forløber for Nazcalinjerne.

Hold fast i de små ekstra indslag som I kan give de rejsende, fordi I har SÅ gode rejseledere der kender alle de ekstra små plusser i landet og i byerne som er ekstra krydderi for os rejsende.

Helle, Holte

En fantastisk rejse som i høj grad levede op til vores forventninger. Meget velorganiseret og alt klappede. Jakob er en fantastisk rejseleder, vidende, sjov og hyggelig. Han sørgede for et godt og hyggeligt sammenhold, og var meget til stede, hjælpsom og omsorgsfuld.

Jette, København S

Den rundrejse med den højeste kvalitet, vi nogensinde har været på. Vores rejseleder var gennemført rutineret. Meget pædagogisk formidling. Et talent hvad organisation angår.

Hans, Viborg
4.8   (598 anmeldelser)
Udtalelser

Dag 4

Gravpladsen Chauchilla og videre til Puerto Inka. Mulighed for flyvning over Nazcalinjerne.

Vi tjekker lidt tidligt ud fra vores hotel og kører til den lille lufthavn i Nazca for at aflevere dem, som har tilkøbt en flyvetur over de fantastiske figurer og linjer.

Lokalguiden eller rejselederen bliver i lufthavnen for at hjælpe med det praktiske inden flyveturen, som tager ca. 30 minutter. Flyveturen er vejr afhængig, hvilket er derfor den først udbydes dagen før af den danske rejseleder, der også tager mod betalingen, som er ca. 130 usd per person

Dem, der har valgt ikke at flyve, tager med lokalguide eller rejselederen ud til gravpladsen Chauchilla, som ligger smukt i ørkenen omkranset af bjerge. Det var ikke arkæologer, som opdagede gravpladsen uden for Nazca, men spanske gravrøvere, og da arkæologerne kom på sporet af stedet for nogle årtier siden, måtte de starte med at rydde op efter røverne. Mumierne lå spredt for alle vinde i ørkenen, og de mest værdifulde gravgaver var naturligvis væk.

I dag fremstår Chauchilla dog meget smukt, og vi får på en lille gåtur oplevet et dusin grave med mumier og de gravgaver, som røverne efterlod. Alle mumierne sidder i fosterstilling, da Nazca-folket troede på, at de ved døden blev født til et andet liv efter dette.

Efter besøget på gravpladsen samles vi igen og besøger Jennys keramikværksted. Her får vi en gennemgang af Nazcakulturens teknik til at lave ornamental og religiøs keramik - en proces, der indeholder et par overraskelser og også får smilet frem.

Herefter kører vi sydpå gennem ørkenen. Hele Perus kyststrækning er ørken kun afbrudt af frodige dale, når en flod fra Andesbjergene løber ned til Stillehavet.

Midt på eftermiddagen ankommer vi til Puerto Inka, hvor vi tjekker ind på det meget simple hotel, som ligger direkte ned til Stillehavet omgivet af maleriske klipper. Den eneste nabo er ruinerne fra den gamle inka-havn, som vi naturligvis skal besøge. Vi ser inkaernes "køleskabe" til frisk fisk, som er store huller i jorden foret med sten. Vi ser også de store huse til tørring af fisk og inkaernes boliger.

  • Morgenmad

Her skal i bo

peru - puerto inca - hotel puerto inka_pool_02 Inkluderet i prisen
Puerto Inca

Hotel Puerto Inka

peru - nazca_luftbillede_05
peru - nazca_mumie_02 peru - nazca_udgraving_01

Alle mumierne i Chauchilla er begravet i siddende fosterstilling, da Nazca-folket troede på, at de ved døden blev født til et andet liv efter dette.

Dag 5

Fantastisk køretur til "den hvide by" Arequipa

Efter tidlig morgenmad kører vi videre langs kysten mod millionbyen Arequipa, som er dagens endemål.

Det er rundrejsens længste køredag, men vi bliver så rigeligt kompenseret med storslåede naturscenerier i form af rå bjerge med surrealistiske klippeformationer på den ene side og det smukke Stillehav på den anden.

Vi gør naturligvis flere stop undervejs, bl.a. ved Perus største flod Ocoña, hvor vi fra høje skrænter har frit udsyn til en meget stor dal fyldt med rismarker gjort mulige af den vandrige flod. Undervejs på køreturen spiser vi frokost på en hyggelig restaurant i en af de små byer, vi kommer igennem. Efterfølgende drejer vi ind i landet, og så begynder vores opstigning til Arequipa i 2.325 meters højde.

Byen ligger paradisisk smukt for foden af ikke mindre end tre sneklædte vulkaner. Den 5.822 meter høje Misti med den perfekte koniske form er byens absolutte vartegn.

Vi når Arequipa sidst på dagen og tjekker ind på vores hotel. Derefter går vi en lille aftentur i den smukke by og får overblikket over byens mange gode restauranter.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Arequipa

Casa Andina Standard Arequipa Hotel

peru - arequipa - casona plaza hotel arequipa_matrimonial room_01 Inkluderet i prisen
Arequipa

Casona Plaza Hotel Arequipa

peru - arequipa_04

Dag 6

Arequipa. Santa Catalina-klosteret, katedralen og lokalmarked

Vi starter dagen med et besøg i det berømte Santa Catalina-kloster, som ligger få minutters gang fra vores hotel. Klosteret er 20.000 kvadratmeter stort og omgivet af høje mure.

Det blev grundlagt i 1580 af den velhavende enke Maria de Guzman og havde frem til den katolske klosterreform i 1871 nogle helt usædvanlige vedtægter.

Det blev tradition, at de rige familier i Arequipa sendte deres 2. datter i kloster, og det kostede en mindre formue at få hende indskrevet. Pigen levede så i næsten isolation som novice, fra hun var tolv til seksten år gammel, hvorefter hun officielt indgik i klosterlivet resten af sit liv. Det var frem til klosterreformen tilladt, at nonnerne havde tjenestepiger, som lavede mad til dem, gjorde rent og vaskede deres tøj. Efter klosterreformen flyttede nonnerne ud af deres huse og ind i fælles sovesale. Det var også slut med både tjenestepiger og opvartning.

Langt størstedelen af klosteret er i dag åbnet for offentligheden og fremstår i perfekt stand. I et hjørne af klosterbyen, som dog er lukket for turisterne, bor der stadig en snes aktive nonner. Efter dette spændende besøg i klosteret går vi ned til byens centrale plads, den smukke Plaza de Armas, hvor katedralen ligger. Hele området er på UNESCOs verdensarvsliste.

Vi lægger også vejen forbi Arequipas lokale marked, hvor hele Perus overflødighedshorn af frugter, grøntsager, kødvarer og oste m.m bliver solgt fra et utal af små boder. Det er et fantastisk sted at gå på opdagelse mellem de lokale handlende og lade sig indprente alle de eksotiske indtryk.

Resten af eftermiddagen er til fri disposition inden vi igen mødes for at slutte dagen af med en inkluderet middag på en af byens mange rigtig gode restauranter.

Peru er Sydamerikas gastronomiske centrum, og det kommer vi til at nyde godt af i aften.

  • Morgenmad
  • Middag

Her skal i bo

Facade Inkluderet i prisen
Arequipa

Casa Andina Standard Arequipa Hotel

peru - arequipa - casona plaza hotel arequipa_matrimonial room_01 Inkluderet i prisen
Arequipa

Casona Plaza Hotel Arequipa

peru - Lima_mad_01
peru - arequipa_plaza de armas_01 peru - arequipa_santa catalina_18

Som rejseland er Peru i verdensklasse. Kulinarisk skiller landet sig også ud og har i nyere tid velfortjent fået tilnavnet "Sydamerikas Frankrig".

Dag 7

Højslette med alpaka, vikunja og lamaer. Landsbyen Chivay i Colcadalen

Efter to nætter i 2.325 meters højde i Arequipa er vi nu klar til at køre længere op i højderne.

Første stop er i udkanten af byen, hvor vi fra en naturlig balkon i landskabet har en fantastisk udsigt til både vulkaner, floden Chili og de gamle landsbrugsterrasser fra før inkatiden.

Andesbjergene er verdens længste bjergkæde, som strækker sig mere end 7.000 kilometer i hele Sydamerikas længde. Faktisk består Andesbjergene af to parallelle bjergkæder med dybe og frodige dale imellem sig, men her i den sydlige del af Peru og langt ned i Bolivia bliver dette stykke mellem de to kæder i stedet til højslette i op til 5.000 meters højde omringet af bjerge i over 6.000 meters højde.

På højsletten lever en række vilde dyr som puma, lama, guanaco, alpaka og vikunja. Især uld fra alpaka og vikunja er meget højt skattet. På dagens kørsel over højsletten ser vi enkelte vikunjaer og lamaer og store flokke af alpakaer.

I 4.000 meters højde er der en rasteplads med en fortræffelig udsigt til alle naturens herligheder. Her får vi os en let frokost, inden vi fortsætter opstigningen. Dagens mål, Chivay i Colcadalen, ligger ”kun” i 3.700 meters højde. Vi er nu langt ude på landet, og det viser sig bl.a. ved lokalbefolkningens brug af de gamle folkedragter. Og nej, det er ikke for turisternes skyld.

Indianerne her lever stadig med mange af de skikke, traditioner og værdier, som eksisterede i området for mere end 500 år siden, og som rejselederen vil fortælle meget mere om.

Resten af dagen er til fri disposition, og det er vigtigt at tage den lidt med ro, indtil vi helt har vænnet os til højderne. Om aftenen mødes vi nok i hotellets restaurant til en god middag, og så går vi tidligt i seng, da vi dagen efter står op med kondorerne.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Hytter Inkluderet i prisen
Colca Canyon

Casa Andina Standard Colca Hotel

Aerial Inkluderet i prisen
Colca Canyon

Casona Plaza Ecolodge Colca

En fantastisk varieret rejse med rigtig mange højdepunkter

Lima, Mini-Galapagos, kæmpe sandmiler/ørken ved Huacachina, Stillehavskysten, Den hvide UNESCO-by Arequipa, Colca-kløften med kondorer, Titicaca-søen, Den Hellige Dal, Sydamerikas arkæologiske hovedstad Cusco og god tid ved Machu Picchu er nogle af de absolutte højdepunkter. Turen indeholder køreture gennem utrolig smukke og meget varierede landskaber, som også er højdepunkter.

peru - colca canyon_02

Dag 8

Stor udflugtsdag i Colcakløften med kondorer, vandretur og varme kilder

Kondorerne står tidligt op, så det gør vi også. Fra hotellet har vi ca. halvanden times kørsel ud til kondorkorset, hvor der nærmest er garanti for at opleve den majestætiske fugl.

På vej derud kører vi gennem den mest storslåede natur i Peru. På første halvdel af turen befinder vi os stadig i Colcadalen med tusindvis af landbrugsterrasser fra før inkatiden, hvor indianerne dyrker majs, hestebønner og quinoa.

Langsomt snævrer det ind, og vi er så officielt i Colcakløften, som på sit dybeste sted er omkring 4.000 meter og regnes for den næst dybeste i verden. Vi ankommer til Kondorkorset i god tid til at se de første kondorer komme på vingerne. Først skal solen varme klippesiderne op, hvilket skaber de opvinde, som kondoren har brug for til sit svæv. Den store grib, som kan have et vingefang på mere end 3 meter, har ikke et brystparti, der er egnet til at baske meget med vingerne. Derfor er kondoren afhængig af vindforholdene for at kunne holde sig i luften.

På en god dag kan vi være heldige at se 5-10 kondorer svæve tæt omkring kondorkorset. Det kan ikke beskrives, men efterfølgende forstår man bedre, hvorfor kondoren for de oprindelige kulturer i Peru var en hellig fugl, gudernes sendebud.

Vi skal nu vandre halvanden time i roligt tempo langs kanten af den eventyrlige Colcakløft. Vi går mest i fladt område, da luften er tynd. Undervejs kan vi være heldige at opleve kolibrier, høge og måske flere kondorer. Fra forskellige udsigtspunkter kigger vi 1.200 meter direkte ned til Colcafloden og de små landsbyer.

Kigger vi op, ser vi flere sneklædte vulkaner, nogle af dem mere end 6.000 meter høje ­– naturens kræfter er stærke her, og vi føler os nok lidt ydmyge.

Vi tager bussen tilbage til Chivay, hvor der venter os en god frokost med mange af egnens specialiteter, og efter frokost kører vi ud til et område i Colcadalen med store bassiner, der løbende fyldes med vand fra underjordiske varme kilder. Det er en sand drøm at dase i 37 grader varmt vand, mens man nyder det gode selskab og udsigten til de bjergrige omgivelser. Aftenen er til fri disposition.

  • Morgenmad
  • Frokost

Her skal i bo

Hytter Inkluderet i prisen
Colca Canyon

Casa Andina Standard Colca Hotel

Aerial Inkluderet i prisen
Colca Canyon

Casona Plaza Ecolodge Colca

peru - colca canyon_07
peru - colca canyon_befolkning_pige_05

Den smukke Colca-kløft er verdens anden dybeste kløft, og vi ser næsten 100% sikkert kondorer, som kan have et vingefang på op til 320 cm.

Dag 9

Udsigtspunkt i 4910 meters højde, Sillustani begravelsespladsen, familiebesøg og Puno

Vi har en lang og begivenhedsrig dag i vente. Vi siger farvel til Chivay og kører igen op på højsletten.

I dag gør vi holdt ved udsigtspunktet i 4.910 meters højde, hvor vi kan nyde udsigten til ikke mindre end fem sneklædte vulkaner. Derudover stifter vi bekendtskab med de såkaldte apachetaer, som er små tårne af sten, som de lokale laver til ære for bjergguderne og moder jord, Pachamama. Der er hundredvis af apachetaer i området, og danske turister må også gerne ære naturens guder.

En times tid inden vi når dagens mål i Puno, holder vi ved begravelsespladsen Sillustani, som flere forskellige kulturer i mere end 2.000 år afsluttende med inkaerne har brugt til samme formål. Det usædvanlige ved Sillustani er dels stedet i sig selv, dels begravelsesritualet. Mumierne blev anbragt i fosterstilling i høje tårne på den naturlige platform i naturen.

Disse tårne var i de tidlige kulturer mere primitive, men blev med inkaerne kunstværker i sig selv. Vi stifter nu for første gang på rundrejsen bekendtskab med inkaernes kejserlige byggestil, som vi møder igen i Cusco og på Machu Picchu. De fint udhuggede sten er så præcist sat sammen uden brug af mørtel, at det er umuligt at stikke en kniv ind mellem stenene.

Inkaerne kendte ikke til brug af jern, hvilket kun gør tilhugningen af stenene endnu mere imponerende. Sillustani er i sandhed et magisk sted, som også indbyder til stilhed og eftertænksomhed.

Inden vi kører ind til Puno, skal vi besøge en lille familie, som bor idyllisk på højsletten. De giver som regel smagsprøver på egnens kartofler med sovs af ler. Ja, du læste rigtigt.

Af samme grund har befolkningen i området ikke problemer med mavesår eller det, der er værre. Vi får nok også mulighed for at smage deres hjemmelavede ost.

Puno ligger smukt i 3.800 meters højde på skrænterne ned til Titicaca-søen. Byens vigtigste attraktion er dens nærhed til søen, som vi skal sejle på dagen efter. Vi tjekker ind på vores hotel, som ligger kun 100 meter fra gågaden, og har en aften på egen hånd.

  • Morgenmad

Her skal i bo

peru - puno (titicaca-søen) - casona plaza puno_facade_01 Inkluderet i prisen
Puno/Titicacasøen

Casona Plaza Puno

peru - sillustani_indianer bopael_04
peru - lake lagunillas_01 peru - sillustani_indianer bopael_01
Begravelsespladsen Sillustani er mere end 2000 år gammel og er blevet anvendt af flere forskellige kulturer, senest af inkaerne. Mumierne blev begravet i fosterstilling i høje tårne.

Man vænner sig hurtigt til højderne - højdesyge er sjældent et stort problem

På vores rundrejse bevæger vi os opad i højderne stille og roligt (fra Stillehavet til højlandet), hvilket betyder, at kroppen tilvænnes højderne. Når vi kommer op på de højeste steder omkring 3.800 meter, vil mange føle højderne med en let hovedpine, men det går typisk over i løbet af 24 timer og kan evt. forebygges med Diamox på stedet.

Vil du vide mere, så se vores praktiske oplysninger om at rejse i landet.

peru - machu picchu_09

Dag 10

Sejltur på Titicacasøen, urosindianernes sivøer, gåtur og frokost på øen Taquile

Vi står tidligt op og skal have en hel dag på Titicacasøen. I Punos havn går vi ombord i vores egen båd og starter sejladsen ud på søen.

Undervejs nyder vi udsigten til søen og de smukke omgivelser fra den bekvemme båd, hvor vi både kan sidde indendørs og ude i det fri på taget. Allerede kort efter start kan vi skimte de første sivøer.

Mange af de større øer er desværre blevet noget kommercielle pga. besøg af de mange turister, men uros-indianerne har alligevel formået at bevare deres traditionelle livsstil. Den lokale høvding vil på det gamle aymara-sprog (via tolk) fortælle om livets gang på øen og om teknikken til at lave de flydende øer. Vi bliver en times tid, inden vi fortsætter ud på søen.

Titicacasøen er næsten 200 kilometer lang og deles af Peru og Bolivia. Den regnes for den højest beliggende navigerbare sø i verden og er den største i Sydamerika.

Næste stop er øen Taquile, der er 6 kilometer på længste led. Her bor der inddelt i seks små kommuner tæt ved 3.000 mennesker, som holder gamle tiders dyder i hævd.

Alle indbyggerne på øen går i farvestrålende folkedragter, som bl.a. fortæller om deres civile stand og embeder.

Øen er på UNESCOs kulturelle verdensarvsliste, da indbyggerne har en særlig evne til at strikke uldtøj. Helt præcist er det mændene på øen, der er mestre i at strikke, mens kvinderne "bare" karter og spinder.

Den absolutte duelighedsprøve for en ung mand på Taquile består i at strikke en fin hue, som den kommende svigerfar skal godkende, inden han giver sin datter fra sig.

Efter en god lokal frokost og mødet med Taquile-øens befolkning og traditioner sejler vi tilbage mod Puno. Aftenen er til fri disposition.

  • Morgenmad
  • Frokost

Her skal i bo

peru - puno (titicaca-søen) - casona plaza puno_facade_01 Inkluderet i prisen
Puno/Titicacasøen

Casona Plaza Puno

LHN

Louise Holm Nielsen

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

peru - titicaca soeen_taquile_befolkning_mand_strikke_01 peru - titicaca soeen_uros island_baad_02

Dag 11

En hel dag med Peru Rail henover Altiplano'en til Cusco, gåtur i inkaernes hovedstad

Denne dag byder på en fantastisk oplevelse, som du kun får med Stjernegaard Rejser. Vi skal nemlig køre med tog henover Altiplano'en til Cusco, inkaernes hovedstad.

Og det er ikke et hvilket som helst tog, vi skal med. Det er Peru Rails smukke og luksuriøst indrettede tog, der fragter os gennem de storslåede landskaber, og togrejsen beskrives af diverse rejsemagasiner som en af de smukkeste i verden.

På stationen går vi ombord på toget, der er indrettet som Pullman-tog fra 1920'erne. Det består af restaurantvogne og en observationsvogn, hvoraf den bagerste del er åben, så man kan nyde den friske luft og tage billeder af det smukke sceneri, som vi kører igennem. Der er køligt i højderne, så tag en varm jakke og måske en hue med, så I kan holde varmen.

Vi nyder en dejlig frokost undervejs på den ca. 10,5 timer lange togtur. Det kan lyde af meget, men dagen går hurtigt, fordi vi har noget smukt og varieret at kigge på, og fordi vi ud over frokosten forkæles med afternoon tea og underholdning i barvognen. Fra panoramavinduerne eller det åbne dæk kigger vi ud på knejsende vulkaner med sne på toppen og på alpacaer og vikunjaer, der løber langs toget for at fortælle os, hvem der bestemmer her.

Først på aftenen ruller toget ind på den lille station i Cusco, hvorfra vi bliver kørt til vores hotel, der ligger i centrum af den historiske bydel, som er på UNESCOs verdensarvliste. Allerede fra bussen kan vi begynde at nyde de smukke bygninger, som er en arkitektonisk blanding af to kulturer. Både inkaerne og spanierne var mestre i storslåede bygningsværker, og i mange tilfælde lod spanierne de nederste meter af inkaernes mure stå og byggede så ovenpå i deres egen koloniale stilart med flotte balkoner og tagkonstruktioner i ædeltræ. Kombinationen er helt unik og gør Cusco til en af de smukkeste byer i hele Latinamerika.

Efter tjek-ind går vi en lille tur i den kejserlige by. Vi spadserer de få hundrede meter op til Plaza de Armas, hvor katedralen ligger. Pladsen var også den centrale plads under inkaerne, men på den tid var den dobbelt så stor.

Hele vejen rundt lå der kejserlige paladser og templer. Inkaerne havde den skik, at hver ny regent skulle bygge sit eget palads.

Den afdøde kejser levede videre som mumie i sit palads med både tjenestefolk og kokke, som var han stadig i live. Derfor har Cusco rester af et stort antal forskellige kejserpaladser, som vi nyder godt af i dag.

I midten af Plaza de Armas står den gyldne statue af inkakejseren Pachacútec, som var inkaernes Alexander den Store og desuden rigets største bygherre. Han peger op på den store Kristusfigur på bakken over byen og antyder dermed den synkretisme af trosretninger, inkaernes tro og katolicisme, som lever i folks bevidsthed i nutidens Cusco.

  • Morgenmad
  • Frokost

Her skal i bo

peru - cuzco - hotel el dorado habitaciones cuzco 04 Inkluderet i prisen
Cusco

Hotel San Agustin El Dorado

peru - cuzco - hotel ruinas_altan_facade_01 Inkluderet i prisen
Cusco

Hotel Ruinas

peru - peru_rail_titicaca tog_altiplano_11
peru - peru rail titicaca train_04 peru - peru rail titicaca train_01

Vi kører henover højsletten, Altiplano'en, med Peru Rail - en skøn tur på 10,5 timer med vidunderlig udsigt og forplejning i topklasse.

Dag 12

Den Hellige Dal med inkabyen Pisac, støtteprojekt og god lokal frokost

Efter morgenmaden kører vi ud af Cusco med Den Hellige Dal som mål. Inden vi kører ned i selve dalen, gør vi holdt ved et smukt udsigtspunkt.

I bunden af dalen mellem landbrugsterrasser og flankeret af høje skrænter løber den hellige flod Vilcanota, også kaldet Urubamba, som vi også har udsigt til fra Machu Picchu om et par dage.

Vi skal nu besøge mini-Machu Picchu, inkabyen Pisac, som ligger højt og smukt på en af bjergskråningerne i dalen over nutidens moderne by af samme navn. Pisac er et stort bykompleks, der både rummer utallige kunstfærdigt anlagte landbrugsterrasser, soltempel, hundredevis af grave i naturlige huler i klippevæggene, et avanceret vandforsyningssystem med vand fra naturlige kilder og boliger, som husede overklassen og militæret.

Efterfølgende kører vi til en lille landsby i dalen, som er støtteprojekt for vores lokale agent i Peru. Kvinderne i byen er eksperter i indfarvning af uld med brug af naturlige farvestoffer.

Vi får en grundig indføring i hele processen, som blandt andet er baseret på det rødlige farvestof karmin fra den tørrede lus, cochenille, som dyrkes på kaktusmarker rundt omkring i Peru.

Vi kører nu længere ud i Den Hellige Dal, hvor der venter os en særdeles god frokostbuffet. Restauranten dyrker selv flere af grøntsagerne på de omkringliggende jorde.

Resten af dagen kan vi slappe af på vores hotel i Den Hellige Dal og lade op til de kommende dages store oplevelser.

  • Morgenmad
  • Frokost

Her skal i bo

Fachada Inkluderet i prisen
Den Hellige Dal

Amak Valle Sagrado Hotel

peru - aguas calientes_tog_07

På dag 12 kører vi med tog til Machu Picchu Pueblo ved foden af Machu Picchu, en legendarisk strækning langs brusende floder og forbi høje bjergtinder (se ovenfor). På dag 13 tilbyder vi som noget noget helt særligt en ekstra udflugt, nemlig en dagsvandring fra 104 km-stenen og ud til Solporten, hvorfra der er blændende udsigt til Machu Picchu.

Dag 13

Templet i Ollantaytambo, tog til Machu Picchu Pueblo og gåtur i byen - mulighed for en dagsvandring ad Inkastien til Solporten

Vi starter dagen med at køre til den gamle inkaby og ruinkompleks Ollantaytambo.

Vi går en tur i den gamle inkabydel, som er den mest velbevarede inkaby i hele Peru, og hvor der stadig bor mennesker i de oprindelige inkahuse. At spadsere i de smalle gader er som en rejse tilbage i tiden.

Derefter besøger vi det storslåede tempelområde i Ollantaytambo. Øverst på skrænten understøttet af stærke terrassekonstruktioner finder vi det næsten færdigbyggede soltempel. Inkaernes videre regeren blev som bekendt afbrudt af spanierne med sværd og bibel i hænderne og guld i tankerne. Men selvom soltemplet ikke nåede at blive helt færdigt, imponerer det alligevel med sine kolossale sten, som er yderst fint tilhuggede. Vi kan også stadig ane den rampe, som inkaerne brugte til at trække de tonstunge sten op på toppen af skrænten.

Der bliver efter besøget i tempelområdet fritid til at se lidt på markedet eller gå rundt i byen, inden vi skal med toget langs floden til byen Machu Picchu Pueblo (tidligere Aguas Calientes), som ligger for foden af Machu Picchu-ruinerne. Togturen i sig selv er en stor oplevelse, hvor vi tydeligt kan se, hvordan vegetationen forandrer sig og bliver mere tæt efterhånden, som vi kører nedad. Vi er nu på vej ud i den frodige højlandsjungle.

Ved ankomst til Machu Picchu Pueblo spadserer vi sammen de få minutter ned til vores hotel. Efter tjek-ind vil der være tid til en lille gåtur i byens snævre gader og langs floden, eller man kan besøge det store flotte souvenirmarked med alt fra alpakatrøjer, smukke tekstiler og sølvsmykker. De, som har lyst, kan om aftenen gå med rejselederen ud at spise på en af byens gode restauranter.

Tilkøb vandring ad Inkastien til Solporten
Som noget helt særligt kan vi denne dag tilbyde en ekstra udflugt, nemlig en dagsvandring fra 104 km-stenen og ud til Solporten, hvorfra der er blændende udsigt til Machu Picchu. Strækningen er en del af den berømte inkasti. Vælger man denne vandretur, når man ikke tempelbesøget i Ollantaytambo, idét man skal tidligt med toget fra Ollantaytambo mod Machu Picchu Pueblo.

Efter ca. 1 times kørsel stopper toget ved 104 km-stenen på inkastien, og herfra går man i en international gruppe på maks. 16 personer og naturligvis med en lokal engelsktalende vandreguide ud i den smukke natur og opad mod selve det arkæologiske område ved Machu Picchu. Undervejs passeres rester af inkabygningsværker og I går gennem skov, langs vandløb i dalen med udsigt til risterrasser og til sidst op ad mod Solporten.

Selve vandreturen, der kræver god fysik, tager omkring 8-9 timer inkl. frokost. Det er en oplevelse for livet og giver mulighed for at se Machu Picchu hele to gange på rejsen.

Når man er fremme ved Solporten, det sted, hvor kejseren også kom ind til Machu Picchu, nyder man udsigten og slapper lidt af, inden man går ud af området og tager bussen ned ad bjerget til Machu Picchu Pueblo, hvor resten af gruppen befinder sig. Er du interesseret i denne udflugt, så tal med en af vores rejsekonsulenter. Se mere her.

  • Morgenmad

Her skal i bo

peru - casa andina standard_soveværelse_01 Inkluderet i prisen
Machu Picchu Pueblo (Aguas Callientes)

Casa Andina Standard Machu Picchu

Ferre Machu Picchu Hotel Vaerelse 03 Inkluderet i prisen
Machu Picchu Pueblo (Aguas Callientes)

Ferre Machu Picchu Hotel

peru - ollantaytambo_gade_barn_kvinde_01

Dag 14

Machu Picchu

Dagen er nu kommet, hvor vi skal besøge Machu Picchu, ét af verdens syv nye vidundere.

Vi starter med at gå op til det gamle vagthus, hvor vi nyder en smuk morgenstund, og hvorfra vi har en fantastisk udsigt over hele Machu Picchu. Den oplevelse glemmer man ikke så nemt igen.

Efterfølgende er der rundvisning med lokalguiden nede i selve ruinkomplekset, den gamle bydel Machu Picchu, hvor vi ser de tidligere bolig- og tempelkomplekser. Vi ser også det naturlige stenbrud, som gjorde det muligt at bygge på et så utilgængeligt sted. En anden forudsætning var den nemme adgang til kildevand fra det gamle bjerg over byen. Via kanaler og 16 fontæner inde i byen fik inkaerne rindende vand 24 timer i døgnet 365 dage om året. Det rene kildevand løber stadig i dag.

Vi tager forbehold for det præcise indhold af rundturen ved Machu Picchu. Som noget meget positivt, gør den peruvianske regering en stor indsats for at beskytte ruinkomplekset. Det kan betyde løbende ændringer i forhold til, hvor besøgende må gå, så man kan beskytte ruinerne fra slitage.

Da inkaerne ikke selv havde noget skriftsprog, og spanierne aldrig opdagede Machu Picchu, ved man ikke med sikkerhed, hvad Machu Picchu har været brugt til. Mange forskere mener dog, at byen har fungeret som kejserens vinterpalads. Når det blev for koldt i Cusco, kunne han med hele sit følge tage nogle måneder til Machu Picchu, som ligger i et varmere klima. Byen rummer desuden alle de faciliteter, der skal til for at kunne fjernstyre riget herfra.

Machu Picchu fremstår i dag omtrent, som da den amerikanske historiker Hiram Bingham genopdagede byen i 1911. Kun 25% af bygningerne har siden undergået en restaurering.

Den gode stand skyldes først og fremmest, at spanierne aldrig opdagede stedet. Spanierne ødelagde systematisk inkaernes mest hellige steder for at fratage dem magien. Mange forskere mener endda, at inkaerne selv af forskellige årsager forlod Machu Picchu, inden spaniernes ankomst til Peru.

De efterfølgende århundreder var det kun de lokale bønder i området, der kendte til byens eksistens, indtil ambitiøse Hiram Bingham kom på sporet.

Rundvisningen med den lokale guide tager typisk et par timer. Den danske rejseleder har op til besøget ved Machu Picchu, sat jer godt ind i historien og ruinkomplekset, men selve rundturen ved ruinerne må kun gennemføres med de lokale engelsktalende guides, og i mindre grupper, så vi kan således forvente at blive delt i to eller flere små grupper. Efter rundturen ved Machu Picchu, forhåbentlig mættet af indtryk, tager man bussen tilbage til Machu Picchu Pueblo. Her er der tid til frokost på en af de mange restauranter i den lille by.

Om eftermiddagen mødes vi igen og tager toget tilbage til Ollantaytambo. Her venter bussen på os, og vi er tilbage i Cusco ud på aftenen efter en lang dag spækket med oplevelser. Herefter vælger mange nok en stille aften på hotellet eller en af de gode restauranter, der ligger tæt på.

  • Morgenmad

Her skal i bo

peru - cuzco - hotel el dorado habitaciones cuzco 04 Inkluderet i prisen
Cusco

Hotel San Agustin El Dorado

peru - cuzco - hotel ruinas_altan_facade_01 Inkluderet i prisen
Cusco

Hotel Ruinas

peru - inka_mur_01 Machu Picchu 52

Machu Picchu behøver ingen introduktion - det er bare en oplevelse for livet. Det er imponerende, hvordan inkaerne kunne bygge mure uden brug af mørtel. Murene har tilmed overlevet jordskælv uden at rykke sig en tomme.

Dag 15

Cusco med Sacsayhuamán, Coricancha og katedralen. Afskedsmiddag

I dag har vi en hel dag til at udforske Cusco. Vi starter med at køre op til inkafortet og templet Sacsayhuamán, som ligger lidt hævet over det centrale Cusco.

Her går vi en tur rundt i komplekset og beundrer de enorme mange tonstunge og perfekt tilhuggede sten, som forsvarsmurerne er bygget op af. Heroppefra har vi også en flot udsigt ned over Cusco by, som på inkaernes tid havde form af en Puma, og Sacsayhuamán udgjorde netop pumaens hoved. I inkaernes trosverden regerede kondoren i den himmelske sfære, pumaen på jorden og slangen i underverdenen.

Bagefter skal vi til fods på en spændende sightseeing i det historiske centrum af Cusco. Vi starter i Coricancha, inkaernes vigtigste soltempel, som også rummede templer for regnbuen, månen og torden. For inkaerne var Coricancha universets centrum.

Da spanierne ankom til Cusco i 1533, troede de ikke deres egne øjne, da de opdagede det guldbelagte soltempel. Efterfølgende byggede dominikanerne deres kirke og kloster på stedet, og det var ikke før det store jordskælv i 1950, da store dele af kirken og klosteret styrtede sammen, at man opdagede intakte rum og mure fra det oprindelige tempel. I dag er den dominikanske kirke genopbygget på samme sted, men det gamle kloster er blevet flyttet et par hundrede meter, så alle i dag har mulighed for at se de tilbageværende rum og mure fra Coricancha.

Efter besøget i inkaernes allerhelligste går vi gennem smukke inkagyder og kommer forbi den berømte 12-kantede sten, som sidder i murværket på et af de tidligere kejserpaladser. Tæt på ligger bohemekvarteret San Blas med de mange små kunsthåndværkerbutikker og gallerier, hvor det er spændende at gå på opdagelse på egen hånd.

På Plaza de Armas besøger vi katedralen, som var den vigtigste helligdom for spanierne i Cusco. Store dele af katedralen er bygget med de sten, som inkaerne først brugte til de mange kejsepaladser.

Vi får en rundvisning i den imponerende bygning med det fine træskærerarbejde og de hundredvis af malerier udført af indianere omvendt til katolicisme.

Motiverne er hentet fra bibelen og tilsat peruansk folklore. Det mest iøjnefaldende eksempel i katedralen, som også bringer smilet frem, er det store maleri af den sidste nadver, hvor Jesus og disciplene i Jerusalem spiser marsvin.

Det er efterhånden blevet frokosttid og resten af eftermiddagen er fri til at nyde stemningen i byen, handle det sidste ind og evt. besøge det spændende lokale San Pedro-marked.

Om aftenen er der afskedsmiddag på en af de bedste restauranter i Cusco, men sted og menu forbliver en overraskelse indtil sidste øjeblik. Restauranten ligger dog i gåafstand fra hotellet.

  • Morgenmad
  • Middag

Her skal i bo

peru - cuzco - hotel el dorado habitaciones cuzco 04 Inkluderet i prisen
Cusco

Hotel San Agustin El Dorado

peru - cuzco - hotel ruinas_altan_facade_01 Inkluderet i prisen
Cusco

Hotel Ruinas

Forlæng rundrejsen med ophold i Amazonjunglen eller på Galapagosøerne

Vælg mellem 4-dages ophold på et skønt lodge i den tropiske Amazonjungle eller forlæng med et krydstogt ved Galapagosøerne.

galapagos_soeloeve_strand_hav_03

Dag 16

Afsked med Cusco, flyvetur til Lima, hjemrejse til Danmark

Hjemrejsen begynder i dag efter en forhåbentlig fantastisk og uforglemmelig rundrejse i Peru. Vi spiser typisk lidt senere morgenmad, inden vi kører til lufthavnen. Fra Cusco flyver I til Lima, hvor der vil være noget ventetid, inden vi om aftenen flyver videre mod Europa.

  • Morgenmad
peru - cusco_by_02
peru - cusco_marked_by_befolkning_01 peru - cusco_plaza de armas_by_02

Sidste stop på rundrejsen er Cusco (se ovenfor). En by, der er fyldt med små pladser, smalle gader og charmerende kolonistilbygninger, der er bygget på fundamentet af inkaruiner. Bl.a. er Santo Domingo-klosteret øverst bygget oven på det gamle kongelige inkapalads. Fra Cusco flyver vi til Lima, hvor der vil være noget ventetid, inden vi om aftenen flyver videre mod Europa.

Dag 17

Ankomst til Danmark

I ankommer til Danmark efter en behagelig flyvetur fra Sydamerika.

peru - machu picchu_40

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

91% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,9 af 5 (2.300+ anmeldelser)