Sydamerika fra Machu Picchu til Rio Dagsprogram
Rundrejse med dansk rejseleder 20 dage fra 54.900 kr.
Dag 1
Danmark - Lima
Vi forlader Danmark om morgenen og har et enkelt flyskift i Europa, inden vi krydser Atlanten. Vi ankommer til Limas lufthavn først på aftenen.
Vi tager ikke ind til Lima men bliver på et hotel i lufthavnsområdet, så vi i morgen kan komme med morgenflyet til Cusco og videre til Den Hellige Dal, men mon ikke vi mødes i baren inden vi går til ro.
Her skal i bo
Dag 2
Fly til Cusco og videre ned i Den Hellige Dal og besøg i Pisac
Der er tidlig morgenmad, før vi tager morgenflyet til Cusco henover Andesbjergene, som med sine 7.000 kilometer er verdens længste bjergkæde
Vi lander i Cusco, inkaernes hovedstad, der ligger højt i bjergene, og for at modvirke højdesyge kører vi straks ned i Den Hellige Dal, men fortvivl ikke – vi kommer tilbage til Cusco, som inkaerne anså for at være universets centrum, om et par dage, når vi har vænnet os til højderne.
For at tilpasse os vejene og Cusco, fordeler vi os i to minibusser, og kører ned i Den Hellige Dal, med udsigt til majsmarker og stejle bjergskråninger med inkaterrasser. Vi ankommer den lille by Pisac, hvor vi spiser frokost, for derefter at besøge inkabyen Pisac, der ligger højt og smukt på en af bjergskråningerne. Byen kaldes også mini-Machu Picchu og består af en gammel og en moderne bydel.
Vi beundrer de kunstfærdigt anlagte landbrugsterrasser, og har også tid ved det lille vejmarked til og fra ruinerne.
Herefter kører vi det sidste stykke til vores dejlige hotel, der ligger smukt i den Den Hellige Dal. Vi spiser middag samme på vores hotel.
- Morgenmad
- Frokost
- Middag
Her skal i bo
Ollantaytambo er hovedbyen i Den Hellige Dal. Her står inkaernes huse stadig, og terrassekonstruktionerne og soltemplet omslutter byen.
Dag 3
Den Hellige Dal – Machu Picchu Pueblo, soltemplet i Ollantaytambo, tog til Machu Picchu Pueblo - mulighed for en dagsvandring ad Inkastien til Solporten
Vi starter dagen med at køre til den gamle inkaby og ruinkompleks Ollantaytambo.
Vi går en tur i den gamle inkabydel, som er den mest velbevarede inkaby i hele Peru, og hvor der stadig bor mennesker i de oprindelige inkahuse. At spadsere i de smalle gader er som en rejse tilbage i tiden.
Derefter besøger vi det storslåede tempelområde i Ollantaytambo. Øverst på skrænten understøttet af stærke terrassekonstruktioner finder vi det næsten færdigbyggede soltempel. Inkaernes videre regeren blev som bekendt afbrudt af spanierne med sværd og bibel i hænderne og guld i tankerne. Men selvom soltemplet ikke nåede at blive helt færdigt, imponerer det alligevel med sine kolossale sten, som er yderst fint tilhuggede. Vi kan også stadig ane den rampe, som inkaerne brugte til at trække de tonstunge sten op på toppen af skrænten.
Der bliver efter besøget i tempelområdet fritid til at se lidt på markedet eller gå rundt i byen, inden vi skal med toget langs floden til byen Machu Picchu Pueblo (tidligere Aguas Calientes), som ligger for foden af Machu Picchu-ruinerne. Togturen i sig selv er en stor oplevelse, hvor vi tydeligt kan se, hvordan vegetationen forandrer sig og bliver mere tæt efterhånden, som vi kører nedad. Vi er nu på vej ud i den frodige højlandsjungle.
Ved ankomst til Machu Picchu Pueblo spadserer vi sammen de få minutter ned til vores hotel. Efter tjek-ind og en frokostpause i byen kan vi gå en tur langs den brusende flod i højlandsjunglen. Vi går ud til en bro, som krydser floden, hvorfra vi, hvis vejret tillader, får det første kig til Machu Picchu – et af verdens syv nye vidundere – 500 meter længere oppe på ryggen mellem de to bjerge Machu Picchu og Huayna Picchu, det gamle bjerg og det unge bjerg.
Aftenen er fri til at gå ud og spise, og de som har lyst kan tage med rejselederen på en af byens hyggelige restauranter. Som i mange andre peruvianske byer findes der flere gode restauranter – Peru har en stor stjerne på den gastronomiske himmel.
Tilkøb vandring ad Inkastien til Solporten
Som noget helt særligt kan vi denne dag tilbyde en ekstra udflugt, nemlig en dagsvandring fra 104 km-stenen og ud til Solporten, hvorfra der er blændende udsigt til Machu Picchu. Strækningen er en del af den berømte inkasti. Vælger man denne vandretur, når man ikke tempelbesøget i Ollantaytambo, idét man skal tidligt med toget fra Ollantaytambo mod Machu Picchu Pueblo.
Efter ca. 1 times kørsel stopper toget ved 104 km-stenen på inkastien, og herfra går man i en international gruppe på maks. 16 personer og naturligvis med en lokal engelsktalende vandreguide ud i den smukke natur og opad mod selve det arkæologiske område ved Machu Picchu. Undervejs passeres rester af inkabygningsværker og I går gennem skov, langs vandløb i dalen med udsigt til risterrasser og til sidst op ad mod Solporten.
Selve vandreturen, der kræver god fysik, tager omkring 7-8 timer inkl. frokost. Det er en oplevelse for livet og giver mulighed for at se Machu Picchu hele to gange på rejsen.
Når man er fremme ved Solporten, det sted, hvor kejseren også kom ind til Machu Picchu, nyder man udsigten og slapper lidt af, inden man går ud af området og tager bussen ned ad bjerget til Machu Picchu Pueblo, hvor resten af gruppen befinder sig. Er du interesseret i denne udflugt, så tal med en af vores rejsekonsulenter. Se mere her.
- Morgenmad
Her skal i bo
Tilkøb udflugt
Den Hellige Dal er en skattekiste af inkakultur. Her er det inkaernes forrådskamre i Ollantaytambo og markedstemning. Denne dag er der mulighed for at tilkøbe en dagsvandring på inkastien (nederst th.)
Dag 4
Machu Picchu Pueblo, besøg ved Machu Picchu og tilbage til Cusco
Dagen er nu kommet, hvor vi skal besøge Machu Picchu, ét af verdens syv nye vidundere.
Vi starter med at gå op til det gamle vagthus, hvor vi nyder en smuk morgenstund, og hvorfra vi har en fantastisk udsigt over hele Machu Picchu. Den oplevelse glemmer man ikke så nemt igen.
Efterfølgende er der rundvisning i hele Machu Picchu med en lokalguide og rejselederen, hvor vi ser de kejserlige og religiøse afdelinger, herunder kejserens bolig, soltemplet samt andre templer. Vi ser også det naturlige stenbrud, som gjorde det muligt at bygge på et så utilgængeligt sted. En anden forudsætning var den nemme adgang til kildevand fra det gamle bjerg over byen. Via kunstfærdigt udformede kanaler og 16 fontæner inde i byen fik inkaerne rindende vand 24 timer i døgnet 365 dage om året. Det rene kildevand løber stadig i dag.
Efter rundvisningen, som tager ca. et par timer, har I mulighed for at gå rundt på egen hånd eller "bare" sætte jer et sted med udsigt og suge det hele til jer.
Da inkaerne ikke selv havde noget skriftsprog, og spanierne aldrig opdagede Machu Picchu, ved man ikke med sikkerhed, hvad Machu Picchu har været brugt til. Mange forskere mener dog, at byen har fungeret som kejserens vinterpalads. Når det blev for koldt i Cusco, kunne han med hele sit følge tage nogle måneder til Machu Picchu, som ligger i et varmere klima. Byen rummer desuden alle de faciliteter, der skal til for at kunne fjernstyre riget herfra.
Machu Picchu fremstår i dag omtrent, som da den amerikanske historiker Hiram Bingham genopdagede byen i 1911. Kun 25 % af bygningerne har siden undergået en restaurering. Den gode stand skyldes først og fremmest, at spanierne aldrig opdagede stedet. Spanierne ødelagde systematisk inkaernes mest hellige steder for at fratage dem magien. Mange forskere mener endda, at inkaerne selv af forskellige årsager forlod Machu Picchu, inden spaniernes ankomst til Peru.
De efterfølgende århundreder var det kun de lokale bønder i området, der kendte til byens eksistens, indtil ambitiøse Hiram Bingham kom på sporet.
Der er tid til frokost på en af de mange restauranter i Machu Picchu Pueblo, inden vi om eftermiddagen tager toget tilbage til Ollantaytambo. Her venter bussen på os, og vi er tilbage i Cusco ud på aftenen efter en lang dag spækket med oplevelser. Herefter vælger mange nok en stille aften på hotellet eller en af de gode restauranter, der ligger tæt på.
- Morgenmad
Her skal i bo
Udsigten over Machu Picchu glemmer man aldrig. Tænk at inkaerne kunne bygge så flot på så utilgængeligt et sted!
Machu Picchu, et must-see
En af denne verdens helt store seværdigheder er Machu Picchu, inkaernes imponerende bygningsværk midt i naturen på toppen af et bjerg. Det fungerede som residens for inkaherskerne og består af ca. 150 bygninger fordelt i forskellige grupper.
Her oplever bl.a. vi solobservationssteder og offersteder, og vi imponeres over deres vandforsyning og afløbssystemer, som var meget avancerede for den tid. Området er naturligvis på UNESCOs liste over verdensarv.
Dag 5
Cusco, universets centrum og en særlig middag
Hele dagen er afsat til at udforske Cusco.
Vi starter med at køre op til inkafortet og templet Sacsayhuamán, som ligger lidt hævet over det centrale Cusco.
Her går vi en tur rundt i komplekset og beundrer de enorme mange tonstunge og perfekt tilhuggede sten, som forsvarsmurerne er bygget op af. Heroppefra har vi også en flot udsigt ned over Cusco by, som på inkaernes tid havde form af en Puma, og Sacsayhuamán udgjorde netop pumaens hoved. I inkaernes trosverden regerede kondoren i den himmelske sfære, pumaen på jorden og slangen i underverdenen.
Bagefter skal vi til fods på en spændende sightseeing i det historiske centrum af Cusco. Vi starter i Coricancha, inkaernes vigtigste soltempel, som også rummede templer for regnbuen, månen og torden. For inkaerne var Coricancha universets centrum.
Da spanierne ankom til Cusco i 1533, troede de ikke deres egne øjne, da de opdagede det guldbelagte soltempel. Efterfølgende byggede dominikanerne deres kirke og kloster på stedet, og det var ikke før det store jordskælv i 1950, da store dele af kirken og klosteret styrtede sammen, at man opdagede intakte rum og mure fra det oprindelige tempel. I dag er den dominikanske kirke genopbygget på samme sted, men det gamle kloster er blevet flyttet et par hundrede meter, så alle i dag har mulighed for at se de tilbageværende rum og mure fra Coricancha.
Efter besøget i inkaernes allerhelligste, går vi gennem smukke inkagyder og kommer forbi den berømte 12-kantede sten, som sidder i murværket på et af de tidligere kejserpaladser. Tæt på ligger bohemekvarteret San Blas med de mange små kunsthåndværkerbutikker og gallerier, hvor det er spændende at gå på opdagelse på egen hånd.
På Plaza de Armas besøger vi katedralen, som var den vigtigste helligdom for spanierne i Cusco.
Store dele af katedralen er bygget med de sten, som inkaerne først brugte til de mange kejserpaladser. Vi får en rundvisning i den imponerende bygning med det fine træskærerarbejde og de hundredvis af malerier udført af indianere omvendt til katolicisme. Motiverne er hentet fra bibelen og tilsat peruviansk folklore.
Det mest iøjnefaldende eksempel i katedralen, som også bringer smilet frem, er det store maleri af den sidste nadver, hvor Jesus og disciplene i Jerusalem spiser marsvin.
Det er efterhånden blevet frokosttid og resten af eftermiddagen er fri til at nyde stemningen i byen, handle det sidste ind og evt. besøge det spændende lokale San Pedro-marked.
Om aftenen er der en særlig middag inkluderet på en af de bedste restauranter i Cusco, men sted og menu forbliver en overraskelse indtil sidste øjeblik. Restauranten ligger dog i gåafstand fra hotellet.
- Morgenmad
- Middag
Her skal i bo
Dag 6
Cusco, en fridag i byen
Vi må ikke glemme, at vi er på ferie, og i dag har vi lagt en hel fridag ind i programmet, så vi kan få sjælen med på rejsen. Rejselederen vil naturligvis komme med gode råd til, hvad man kan lave, hvis man ikke kan få tiden til at gå med at slentre rundt i gaderne, sidde på cafe eller andre afslappende ting.
- Morgenmad
Her skal i bo
Vi har flere dage til at udforske fantastiske Cusco, inkaernes politiske og religiøse centrum og af dem anset som universets centrum. De gamle inkabygninger her er så solidt bygget, at de danner fundament for nutidens bygninger. Spanierne byggede smukke kolonistilsbygninger, som I kan beundre, bl.a. katedralen på byens centrale plads.
Dag 7
Cusco – Puno, henover højsletten til Titicacasøen
Vi er nu klar til at forlade Cusco og køre til Puno, som ligger helt ned til Titicacasøen.
Det er en meget smuk køretur, der først går gennem de grønne dale omkring Cusco og derfra videre til den berømte højslette, Altiplano, hvor vi har udsigt til uendelige sletter i 4000 meters højde omkranset af endnu højere bjerge.
Vi laver flere fotostop undervejs, bl.a. ved passet på provinsgrænsen mellem Cusco og Puno og ved en meget malerisk kirkegård med sneklædte bjerge i baggrunden.
Vi skal også smage gourmetkaffe i byen Pucara. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Puno, hvor vi skal bo tæt på strøget.
På en gåtur udpeger rejselederen et par gode spisesteder og hjælper gerne med at booke bord, hvis gruppen ønsker at spise sammen.
- Morgenmad
Her skal i bo
På vores køretur henover Perus øde og meget smukke højslette får vi udsigt til sneklædte tinder.
Dag 8
Puno, hel dag på Titicacasøen, urosindianernes sivøer og øen Taquile
Vi står tidligt op og skal have en hel dag på Titicacasøen. I Punos havn går vi om bord i vores egen båd og begynder sejladsen ud på søen.
Undervejs nyder vi udsigten til søen og de smukke omgivelser fra den bekvemme båd, hvor vi både kan sidde indendørs og ude i det fri på taget. Allerede kort efter start kan vi skimte de første sivøer.
Mange af de større øer er desværre blevet noget kommercielle pga. besøg af de mange turister, men uros-indianerne har alligevel formået at bevare deres traditionelle livsstil. Den lokale høvding vil på det gamle aymara-sprog (via tolk) fortælle om livets gang på øen og om teknikken til at lave de flydende øer. Vi bliver en times tid, inden vi fortsætter ud på søen.
Titicacasøen er næsten 200 kilometer lang og deles af Peru og Bolivia. Den regnes for den højest beliggende navigerbare sø i verden og er den største i Sydamerika.
Næste stop er øen Taquile, der er 6 kilometer på længste led. Her bor der inddelt i seks små kommuner tæt ved 3.000 mennesker, som holder gamle tiders dyder i hævd. Alle indbyggerne på øen går i farvestrålende folkedragter, som bl.a. fortæller om deres civile stand og embeder. Øen er på UNESCOs kulturelle verdensarvliste, da indbyggerne har en særlig evne til at strikke uldtøj. Helt præcist er det mændene på øen, der er mestre i at strikke, mens kvinderne "bare" karter og spinder. Den absolutte duelighedsprøve for en ung mand på Taquile består i at strikke en fin hue, som den kommende svigerfar skal godkende, inden han giver sin datter fra sig.
Efter en god lokal frokost og mødet med Taquile-øens befolkning og traditioner sejler vi tilbage mod Puno. Aftenen er til fri disposition.
- Morgenmad
- Frokost
Her skal i bo
På Titicacasøen, verdens højst beliggende navigerbare sø, møder vi urosindianerne, som bor på sivøer. De har levet på denne måde i århundreder, men i dag er der kun omkring 300 familier tilbage, og antallet falder år for år. Indianerne lever et meget traditionelt liv i Titicacasøen, og de har indrettet sig, så vi som turister kan få et indblik i deres levevis.
Dag 9
Puno - La Paz
Vi har en lang dag forude, når vi forlader Puno for at køre til La Paz.
Vi kører langs Tititcacasøen noget af vejen. Vi spiser frokost undervejs. Vi forventer at være undervejs i 8-9 timer. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til La Paz, Bolivias største by og de facto-hovedstad.
Den ligger i en kløft på Andeshøjsletten i 3.600 meters højde og er dermed verdens højst beliggende storby.
Hele byen er udpeget som en af verdens syv nye by-vidundere.
Vi tjekker ind på vores hotel, der ligger i byens centrum, og kan glæde os til at komme på oplevelse i denne autentiske by i morgen. Vi er nok godt trætte og spiser middag sammen på hotellets restaurant.
- Morgenmad
- Picnicfrokost
- Middag
Her skal i bo
Dag 10
La Paz, byens højdepunkter, tur i Teleferico og en særlig middag
Vi starter dagen med en spændende tur med byens futuristiske og grønne offentlige transportmiddel, El Teleférico.
Det er gondoler, som kører på kryds og tværs henover byens tage - den ideelle løsning i en by som La Paz.
Herefter oplever vi til fods det historiske område omkring Plaza Murillo, hvor vi finder magtens centrum; katedralen, præsidentpaladset og sædet for lokalregeringen. Pladsen er opkaldt efter revolutionshelten Pedro Domingo Murillo, som blev henrettet af de spanske myndigheder på pladsen i 1810. Kun elleve år efter Murillos henrettelse blev løsrivelsen fra Spanien en realitet, og hans sidste ord stod dermed ved magt: ”Jeg dør nu, men den fakkel jeg har ladt brænde, kan ingen slukke. Leve friheden!”.
Vi ser også den store Plaza de San Francisco med kirken og klosteret af samme navn, som er det ældste religiøse bygningsværk i La Paz, og besøger heksenes marked. Men først og fremmest oplever vi det intense gadeliv, som La Paz er så kendt for. En gåtur i La Paz er som et karneval, der aldrig stopper, hvor store dele af indbyggerne stadig er klædt i farvestrålende folkedragter.
Frokosten indtager vi hver for sig, og om eftermiddagen kan man gå med rejselederen til et museum i Calle Jaen-gaden, som er dedikeret til tiwanaku-kulturen, der gik forud for inkaerne, hvilket de mange arkæologiske fund også vidner om (entre ikke inkluderet), eller man være på egen hånd.
Om aftenen skal vi opleve den kulinariske side af La Paz. Vi skal spise sammen på en af de nye restauranter, der er en direkte afleder af den berømte Restaurant Gusto, som vores egen Claus Meyer stiftede i 2013 i samarbejde med udviklingsorganisationen IBIS. Meyer startede en kulinarisk revolution med fokus på Bolivias egne råvarer.
Flere kokke uddannet på Gusto har efterfølgende åbnet deres egne steder. Det er et af disse steder, vi skal besøge i aften - og der er god mad i vente!
- Morgenmad
- Middag
Her skal i bo
La Paz, verdens højst beliggende storby
La Paz, der ligger i 3.600 meters højde, er Bolivias største by og de facto hovedstad, idet stort set alle regeringsfunktioner ligger i byen. Den officielle hovedstad er Sucre, men det er kun landets højesteret, der stadig er placeret der.
Byen blev grundlagt i 1548 af Alonso de Mendoza, og den kendetegnes bl.a. ved det farverige liv i gaderne, som skabes af højlandsindianere i smukke dragter.
Dag 11
Videre til Buenos Aires, Argentina
Alt afhængig af flytider har vi formiddag i La Paz eller eftermiddag i Buenos Aires. Vi flyver fra La Paz, i første omgang til Santa Cruz og derfra til Buenos Aires, Argentinas elegante hovedstad.
Vi indkvarteres med god beliggenhed tæt på Plaza de Mayo og San Telmo kvarteret med smukke kolonistilsbygninger og masser af restauranter, så det er nemt at gå ud på egen hånd og få noget at spise.
- Morgenmad
Her skal i bo
Buenos Aires byder på alt fra tangodans i gaderne til utrolige bygningsværker, og alt der imellem - og vi ser det meste. Argentinas smukke hovedstad er som en europæisk hovedstad med et melankolsk tvist, som ikke mindst udtrykkes i tangoen, der danses overalt i byen. Byens elegante indbyggere kaldes porteños, og de har en særlig status i resten af landet.
Dag 12
Buenos Aires, rundt i Sydamerikas Paris og mulighed for tangoshow om aftenen
Vi vågner op til vores første hele dag i Argentina, og efter morgenmad tager vi hul på sightseeing i storbyen med 3,5 mio. indbyggere - hele 13 mio. med forstæder.
Dermed er den kun overgået i Latinamerika af brasilianske Sao Paulo og mexicanske Mexico City.
Vi lægger ud med at spadsere til Plaza de Mayo (Majpladsen), som stammer helt tilbage fra 1581, hvor den blev kaldt Plaza de Armas. Den er byens historiske, politiske og kulturelle centrum og er omgivet af det lyserøde Casa Rosada, hvor præsidenten og regeringen arbejder, nationalbanken og byens katedral.
Casa Rosada, er efter sigende rødt, fordi det ved den såkaldte majrevolution i 1810 blev malet rødt med de spanske overherrers blod. På Majpladsen skal vi også besøge katedralen med resterne af Argentinas og Sydamerikas store befrielseshelt, José San Martin, der fra 1810 til 1824 var hovedkraften i løsrivelsen fra Spanien og dannelse af nye lande som Argentina, Chile og Peru.
Vi fortsætter i vores bus til det farverige La Boca-kvarter, hvor immigranterne fra især Italien slog sig ned i 1800-tallet. Kvarteret er hjemsted for storklubben i fodbold, Boca Juniors, hvor Diego Maradona spillede. Han har stadig sin egen loge på stadion.
Som kontrast hertil ser vi det meget polerede Puerto Madero langs de gamle havnebassiner, hvor verdens bedste korn og røde bøffer i mange årtier blev udskibet til hele verden. Her bor nutidens velhavere i moderne lejligheder i stål og glas.
Op ad eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel, og der som har lyst kan spadsere de ca. 20 min til San Telmo. Det er et af byens ældste kvarterer, hvor mange af de aristokratiske familier boede i 1800-tallet. I dag er det byens underholdningscentrum med tangobarer og restauranter, og så er det ikke usædvanligt at der danses tango på Plaza Dorrego, som er omkranset af masser af hyggelige udendørs cafeer og barer, og ligger dejligt tæt på vores hotel.
Denne aften er der mulighed for at tilkøbe en særlig udflugt: et tangoshow med middag på en af byens legendariske tangobarer, som ligger i gåafstand fra vores hotel. Tangoen opstod blandt immigranter i Buenos Aires i slutningen af 1800-tallet som en blanding af forskellige stilarter.
Dansen og ikke mindst musikken virker kompliceret men fascinerende, og danserne i showet mestrer kunsten til perfektion.
Tangoen udtrykker passion og smerte, og vi tør godt love, at man bliver grebet og rørt af de smukke trin og den dramatiske musik - måske vælger musikerne at forkæle jeres øregange med en af tangoens allerstørste hits: Tango Jalousie, som vores egen Jacob Gade komponerede hjemme på Fyn i 1925.
- Morgenmad
Her skal i bo
Tilkøb udflugt
Dag 13
Buenos Aires, mere af den dejlige by og Recoleta-kirkegården med historien om Evita
Efter morgenmaden tager vi til den nordlige del af metropolen.
Vi begynder på Recoleta-kirkegården, hvor Argentinas mest berømte kvinde, Eva Perón, bedre kendt som Evita, ligger begravet. Kirkegården er aparte med enorme monumenter som små familiekapeller - som Pere Lachaise-kirkegården i Paris. Vi lærer Evitas og dermed 1950'ernes Argentina at kende.
Uden for kirkegården besøger vi byens kulturhus og et designcenter, og derefter fortsætter vi til Palermo-kvarteret, der er det grønne kvarter tæt på Rio de la Plata-floddeltaet mod Uruguay. Vi passerer skønne parker lavet af franske byarkitekter omkring år 1900, da Argentina var verdens såkaldte kornkammer og bed skeer med de største i verden.
Vi kommer frem til det hippe Palermo Soho-kvarter, hvor brostensgaderne byder op til spadsereture i gader med design, tøj og knaldgode frokostrestauranter.
Vi kører tilbage til vores eget kvarter via de brede avenuer, Avenida de Mayo og Avenida 9 de Julio med den berømte obelisk.
- Morgenmad
Her skal i bo
Det farverige og livlige La Boca-kvarter, hvor immigranterne fra især Italien slog sig ned i 1800-tallet. Kvarteret er hjemsted for storklubben i fodbold, Boca Juniors, hvor Diego Maradona spillede. Han har stadig sin egen loge på deres stadion.
Dag 14
Buenos Aires - Iguaçú-vandfaldene fra den argentinske side
Vi tager et morgen- eller formiddagsfly fra Buenos Aires og flyver ud til verdens mest vandrige vandfald ved Iguaçú på grænsen mellem Brasilien, Paraguay og Argentina.
Vi lander i Iguazu på den argentinske side, og skal udforske vandfaldene fra den argentinske side. Højdepunktet er som regel Djævlens Gab, hvor 14 fald havner i en slugt og sender en kolossal vandpartikelsky til himmels.
Den argentinske side af Iguaçú-faldene byder på de mest varierede adgange til vandfaldene, og vi passerer de berømte udsigtspunkter i både den øvre og nedre del af faldene. Her har vi et pragtfuldt panorama over faldene og den dybgrønne jungle.
Op ad eftermiddagen forlader vi Argentina og krydser grænsen til Brasilien, og kører til vores hotel i den brasilianske grænseby Foz do Iguaçú. Her indkvarteres vi centralt i byen.
Vi afslutter ganske givet dagen med en god, brasiliansk middag. Vi er jo i Brasiliens ’gaucho-område’ – det vil sige landbrugslandet i syd domineret af prærie og enorme kvægbestande. For kødspiserne kunne fristelsen være et stort stykke, saftig picanha – en culotteagtig udskæring fra grillen
- Morgenmad
Her skal i bo
Vi skal opleve de mægtige Iguacu-vandfald på grænsen mellem Brasilien og Argentina, som er på listen over UNESCO-verdensarv. Der er lidt strid om, hvilket vandfald, der er verdens største (Victoria Falls, Niagara Falls eller dette), men faktum er, at Iguacu-vandfaldene breder sig over en strækning på ca. 2 km og på det højeste sted styrter 107 meter mod bunden.
Dag 15
Foz do Iguaçú i Brasilien, vi ser vandfaldene fra den brasilianske side og verdens største kraftværk
I dag skal vi se vandfaldene fra den brasilianske side.
Allerede en kilometer fra faldet fyldes luften af den massive lyd af vandmasser i frit fald og kølige skyer af mikroskopiske vandpartikler. Vi er på gammel indiansk jord. Iguaçú betyder meget sigende ’stort vand’ på tupí guaraní.
Når vi efter en lille times kørsel gennem det frodige område, er fremme ved udsigtspunkterne, så bruger vi et par timer til at nyde panorama udsigterne over de imponerende vandfald, der langs en strækning på ca. to kilometer skyller ud over klipperne fra op til 107 meters højde.
Det er ikke uden grund at Iguaçú-faldene er udnævnt til et af verdens syv mest fantastiske naturfænomener.
Vi spiser frokost på den kendte restaurant El Fortín i nationalparken, og skal derefter besøge Itaipú, verdens største vandkraftværk, der producerer strøm fra en dæmning over Paranáfloden. Og det er ikke nødvendigt at være tekniker for at falde i svime over synet.
Det er et imponerende bygningsværk af ingeniørkunst i verdensklasse. Kraftværket stod klart i 1984 og efterlader alene ved sin størrelse et næsten ufatteligt indtryk. Itaipú kunne snildt dække Danmarks samlede forbrug flere gange og dækker en stor del af behovet i både Paraguay og Brasilien.
Iguaçú-vandfaldene har i kraft af sin placering på grænsen mellem tre lande haft et blakket rygte som smuglerparadis. Vi kommer forbi den smalle Ponte de Amizade – ’Venskabsbroen’ – over Iguaçúfloden mellem Brasilien og Paraguay, som spiller en hovedrolle i mangt en smuglerlegende. Vi ser myldret af folk med farvestrålende pakkenelliker af alverdens slags og grænsebetjentenes hyr med at kontrollere dem.
- Morgenmad
- Frokost
Her skal i bo
Dag 16
Foz do Iguaçú – Rio de Janeiro
Rejsen går nu ind i sin sidste fase når vi skal opleve Rio de Janeiro
Af sine egne indbyggere kaldes byen for Cidade Maravilhosa, den vidunderlige by.
Vi kører til lufthavnen i Iguaçú, denne gang på den brasilianske side. Vi har typisk afgang midt på eftermiddagen, men det kan muligvis også blive en tidlig morgenafgang.
Vi ankommer sidst på eftermiddagen til vores hotel, der ligger lige ud til stranden Leme, som er en strand i forlængelse af Copacabanastranden.
Hotellet ligger med blændende udsigt ud over stranden og havet, og herefter har mange nok lyst til at slentre en tur langs stranden for at studere den berømte brasilianske krops- og strandkultur på tæt hold.
Rejselederen er klar til med både gåtur og forslag til restaurant hvor middagen kan indtages.
Bemærk der er inkluderet værelse uden havudsigt, og det er muligt at opgradere til et værelse med havudsigt ved bestilling af rejsen.
- Morgenmad
Her skal i bo
Rio de Janeiro
Rios indbyggere kalder deres by Cidade Maravilhosa, den vidunderlige by, og man forstår hvorfor, når man betragter udsigten fra Kristusfiguren eller Sukkertoppen. Beliggenheden mellem bjergene, ned til havet, bliver ikke smukkere.
Og byens indbyggere bidrager på deres egen måde til skønheden. I har god tid både til at se de ikoniske seværdigheder og til at slentre en tur på Copacabana-stranden.
Dag 17
Rio de Janeiro, besøg ved Kristusfiguren og Sukkertoppen
I går satte vi hak ved én af byens tre mest kendte landemærker; Copacabanastranden, og i dag gælder det de to andre: Kristusfiguren på toppen af Corcovadobjerget og Sukkertoppen.
Vi starter tidligt med at køre gennem Atlanterhavsjunglen op ad Corcovadobjerget. Udsigten er fantastisk. Den sidste stigning op til foden af den 39 meter høje sandstens- og cementfigur foregår ad 220 trin rundt om figuren – hvis man da ikke ønsker at tage elevatoren. Vi tager os god tid og har lagt turen så tidligt, at vi undgår det helt store menneskemylder.
Efter frokost skal vi en tur på Sukkertoppen – en af byens allerstørste seværdigheder. Vi tager glasgondolen de to stationer op til toppen, hvor vi har udsigt over Guanabarabugten, strandene, centrum, Kristusfiguren og søsterbyen Niteroí på modsat side af bugten.
Efter dagens udflugter, kan vi på egen hånd afgøre, om det er fra Kristusfiguren eller fra Sukkertoppen, at man får Rios bedste udsigt.
Vi spiser en frokost sammen, og herefter har vi noget tid på egen hånd.
Har man lyst, kan man om aftenen tage med rejselederen til et vaskeægte sambashow, Ginga Tropical, som er et forrygende show med energisk og smuk dans, der viser de forskellige kulturer fra det enorme land. Dørene åbnes kl. 20:00 og showet tager små to timer. Billetterne koster ca. 100 USD og bestilles gennem den danske rejseleder i starten af rejsen.
- Morgenmad
- Frokost
Her skal i bo
Dag 18
Rio de Janeiro, besøg på sambaskole og en Favela
Efter morgenmaden besøger vi en af Rios hæderkronede sambaskoler, hvor vi ser de flotte kostumer og får en opvisning af dygtige dansere.
Vi spiser frokost, og derefter skal vi besøge en favela.
Rio de Janeiro og opland har 10 mio. indbyggere. En stor del af dem bor i slumbyer, der gennem mange år var berygtede og farlige. I dag er situationen forbedret i mange af dem. Vi besøger en af Rios slumbyer og kommer tæt på en del af den brasilianske virkelighed, som langt fra alle brasilianere kender til. Fordommene om Rio ’favelas’ er mange, og heldigvis passer de ikke alle.
Favela-besøgene er populære – også for dem, der bor her – og vi kommer til at se og høre, hvordan udviklingen omsider har forbedret tilværelsen for mange af Rios fattigste. Favelaerne har en storslået udsigt over Atlanterhavet og resten af Rio, da de er bygget på bjergskråningerne over byen.
Mange af sambaskolernes mest fanatiske deltagere kommer fra byens favelaer. Det er ikke utænkeligt, at vi kommer til at høre samba for fuld udblæsning på vores tur.
Når vi er tilbage fra vores besøg i favela’en, finder rejselederen sikkert et godt sted, hvor vi sammen kan spise middag sammen.
- Morgenmad
Her skal i bo
Dagen byder på besøg hos en af Rios hæderkronede sambaskoler, hvor vi ser de flotte kostumer og får en opvisning af dygtige dansere. Og besøg i en favela - en af Rios slumbyer. Byen har et opland på cirka 10 mio. indbyggere. En stor del af dem bor i favelaer.
Dag 19
Rio de Janeiro og hjemrejse
Det er vores sidste dag. Vi kan spise en lidt senere morgenmad og tage den sidste slentretur på Copacabanastranden. Vi spiser en afskedsfrokost, inden vi midt på eftermiddagen kører mod lufthavnen med en orienteringstur i Rio De Janeiros centrum undervejs.
- Morgenmad
- Frokost
Dag 20
Ankomst til Danmark
Vi ankommer til Danmark efter en behagelig flyvetur fra Sydamerika.
Ring eller skriv til os
Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00.