I luksustog gennem Andesbjergene Dagsprogram
Rundrejse med dansk rejseleder 12 dage fra 66.900 kr.
Dag 1
AFREJSE FRA DANMARK OG ANKOMST TIL LIMA
Vi flyver fra Danmark via Amsterdam og ankommer til Jorge Chávez-lufthavnen i Lima først på aftenen. Vi tager ikke ind til Lima, men tjekker ind på et hotel i lufthavnsområdet, så vi kan komme med morgenflyet til Arequipa.
Her skal i bo
Dag 2
FLY FRA LIMA TIL AREQUIPA
Vi flyver om morgenen ud af Lima og sydpå mod Arequipa, undervejs kan man skimte noget af Perus landskab, som vi kommer meget tættere på i løbet af de næste dage på rejsen.
Efter landing og tjek-ind på vores hotel er der god tid til at se nærmere på den UNESCO-hædrede by, der også er kendt som ”Den Hvide By”. Byen ligger smukt i en højde over havet på 2.325 meter og lige for foden af tre sneklædte vulkaner. Tilnavnet skyldes de mange hvide bygninger i den gamle bydel, der er bygget med regionens specielle vulkanske sten, kaldet sillar. Det var særligt efter et kraftigt jordskælv i 1868, at dette materiale kom i brug i genopbyningen af den ældre bydel.
Bybilledet er kendetegnet ved barokke bygningsværker – ikke mindst det imponerende Santa Catalina-kloster, der med sine utrolige 20.000 kvadratmeter imponerer de besøgende. Vi skal også se nærmere på klosteret senere.
Byen huser flere interessante museer, og de mange gode restauranter gør kun den smukke kolonistilsby endnu mere indbydende for gæster. Perus gastronomiske udvikling kan i høj grad mærkes her, og Arequipa er bevismateriale på, at Peru byder på noget af det bedste fra det Sydamerikanske køkken.
Et besøg i Arequipa er kort sagt lig med spændende kulturhistorie, smukke byvandringer og ikke mindst smagfulde kulinariske oplevelser.
Rejselederen giver en introduktion til byens områder og restauranter, hvor der er god mulighed for at lade op til morgendagen, før vi går til ro.
- Morgenmad
Her skal i bo
Arequipa ligger smukt med flere sneklædte vulkaner i baggrunden. Sten fra disse vulkaner er blevet brugt til at bygge flere af de mest markante bygningsværker i byen.
Dag 3
Byrundtur i Arequipa – Santa Catalina-klosteret, katedralen og lokalt marked
I dag skal vi udforske Arequipa sammen, så vi kan få en lidt dybere forståelse for den hvide by, der også er landets næststørste.
Første punkt på programmet er det imponerende Santa Catalina-kloster, som ligger tæt på vores hotel. Klosteret kan kendes på sine smukke blå- og rødskurede mure, hvide hvælvinger og bedårende gårdhaver. Det blev grundlagt i 1580.
Før i tiden var det døtre af velhavende familier, der blev nonner her, og frem til den katolske klosterreform i 1871 var det i Santa Catalina-klostret tilladt for nonnerne at have tjenestepiger, der lavede mad til dem, gjorde rent og vaskede deres tøj. Efter klosterreformen flyttede nonnerne ud af deres personlige gemakker og ind i fælles sovesale. Det var også slut med både tjenestepiger og opvartning. I dag er her blot et par enkelte nonner tilbage, og det meste af klostret er blevet åbnet for offentligheden.
Som stort set alle andre sydamerikanske byer har Arequipa også en ”Plaza de Armas” – byens centrale torv. Netop denne plads i Arequipa anses af mange som den smukkeste af sin slags i hele Peru. Ja, nogle vil måske endda mene, at den kunne tage førstepladsen, selv hvis samtlige sydamerikanske Plaza de Armas var med i konkurrencen. Ikke overraskende er hele området på UNESCOs verdensarvsliste.
Vi kigger på den særprægede arkitektur og kommer selvfølgelig heller ikke uden om byens flotte katedral, der oprindeligt blev opført i 1600-tallet.
Sulten har måske meldt sig på dette tidspunkt, så vi lægger vejen forbi Arequipas lokale madmarked, San Camilo. Her er rækker af farverige boder, der appellerer til alle sanser med friske frugter, grøntsager, kød, oste og meget mere.
Der er god tid til at gå og lade indtrykkene forplante sig til både syns- og duftsansen, før vi beslutter os for, hvad smagssansen skal have lov til at prøve under frokosten.
Resten af dagen er til fri disposition, inden vi mødes igen for at slutte besøget i Arequipa af med en god middag på endnu en af byens mange charmerende restauranter i byens historiske centrum.
- Morgenmad
Her skal i bo
Vi besøger mange af Arequipas hyggelige kvarterer og det imponerende Santa Catalina-kloster samt byens Plaza de Armas og lokale madmarked San Camilo, hvor der er god mulighed for at prøve de lokale specialiteter.
Dag 4
Belmond Andean Explorer med Sumbay-grotterne
Vi checker ud af hotellet og ind på Arequipa togstation ca. kl. 9, hvor der venter os begyndelsen på en stor oplevelse.
Det er næsten med en følelse af at være hensat til 1800-tallets USA, at vi stiger om bord på det eksklusive tog Belmond Andean Explorer, som de næste tre dage skal bringe os gennem Perus bjergtagende højland på skinner. Toget er supermoderne og luksuriøst fra ende til anden. Med fine arkitektoniske detaljer og klassisk elegance er der skabt en helt unik atmosfære.
Vi sætter os godt til rette i vores elegante kupéer og glider langsomt ud af Arequipa, hvis ikke vi vælger at gå på opdagelse på det trillende luksushotel. Måske finder vi vej til den åbne observationsvogn og bliver vidne til, hvordan landskabet ændrer karakter, mens vi kører stille og roligt op i højden. Panoramaudsigten ud over Perus landskab er formidabel, og det bliver helt sikkert ikke sidste gang, at den åbne luft i observationsvognen kalder undervejs.
Efter brunch ca. kl. 12.30 går turen væk fra toget til Sumbay-grotterne, hvis hulemalerier vurderes at være mere end 8.000 år gamle. Grotterne gemmer på over 500 primitive kunstværker i form af afbildninger af bl.a. kameler, pumaer og ræve. Ligeledes finder vi et værk, der meget vel kunne ligne en shaman udklædt som kamel. Det tyder derfor på, at grotterne også har fungeret som en form for religiøst center, da dyr spiller en væsentlig rolle i de ældre samfunds religion.
Tilbage på toget kører vi videre til Saracocha-søen. Her nyder vi udsigten til vandet med cocktails og canapeer ombord, før middagen serveres og toget kører videre til Puno.
Vores private kupéer trylles om fra dagligstue til soveværelse, og vi kan se frem til en skøn og rolig nat i toget, der holder stille natten over.
- Morgenmad
- Frokost
- Middag
Her skal i bo
Der venter en stor oplevelse ombord på Belmond Andean Explorer. Komfort er i fuldt fokus både i forhold til de private kupéer og maden, der serveres ombord, mens landskabet paserer forbi.
Jordens heldigste mennesker
- Udsigten fra vinduet i vores luksuriøse kupe eller fra den hyggelige udsigts- og barvogn var en lise for sjælen – en meditativ oplevelse, som kun blev forstærket af togets langsomme rumlen. Fra det øjeblik vi blev budt velkommen med champagne og musik på stationen i Cusco, og til vi blev klappet ind på stationen i Arequipa, følte vi os som jordens heldigste mennesker.
Læs mere om turen med Belmond Andean Explorer i en rejsebeskrivelse skrevet af Stjernegaards tidligere ejere Asger og Gitter.
Dag 5
SEJLTTUR PÅ TITICACASØEN, UROS-INDIANERE, TAQUILE OG MARANGANÍ
Vi står op til en smuk solopgang over søen og en lige så dejlig morgenmad i togets spisevogn.
Herefter skal vi ud på en spændende sejltur på Titicacasøen. I en højde af 3.812 meter over havets overflade er det verdens højest beliggende navigerbare sø.
Vi sejler ud og nyder naturens dufte og lyde, mens vi nærmer os de selvskabte sivøer, hvor Uros-indianerne lever. Det kan virke mærkværdigt, at de har valgt at bo på flydende øer lavet af noget så skrøbeligt som siv, men der var tanke bag, da Uros-indianerne i sin tid skabte deres flydende hjem, idet de kunne flyttes rundt og derved forvirre eventuelle ubudne gæster.
Selv om livet kan synes dejligt enkelt på øerne, er det ikke kun lutter lagkage at bo på en sivø. For ligesom med andre naturprodukter rådner sivene over tid, og øernes beboere må således løbende vedligeholde bundens ”rødder”, som er det, der forgår hurtigst.
Efter besøget hos Uros-indianerne sejler vi videre til øen Taquile, hvor det virker som om tiden har stået stille i århundreder. Der bor omtrent 2.000 mennesker på øen, og alle går klædt i farvestrålende folkedragter, som bl.a. fortæller om deres civilstatus og job.
For mange af indbyggerne, særligt mændene, vil karrieren bestå i at strikke uldtøj. Den helt særlige uldkultur, der hersker her på øen, har faktisk skaffet indbyggerne en fin plads på UNESCOs kulturelle verdensarvsliste, og en mands evne inden for strikkekunsten kan da også afgøre hans fremtid. For at blive gift skal han nemlig strikke en fin hue til sin svigerfar, som skal godkende denne, inden han giver sin datter fra sig.
Efter mødet med de markant anderledes kulturer, finder vi frem til den lille strand Collata, hvor vi spiser frokost. Herefter går turen tilbage til toget, som er klar til afgang sent på eftermiddagen. Oven på en oplevelsesrig dag ved den kølige sø glæder vi os til en varm eftermiddagste.
Alternativt er der rig mulighed for at smage på Perus nationaldrink, Pisco Sour, inden middagen serveres.
Vi kører med toget mod Maranganí-området, der ligger ca. halvvejs mellem Titicacasøen og Cusco. Inden vi når frem, nyder vi en dejlig middag på toget, før det holder ind for natten i Maranganí.
- Morgenmad
- Frokost
- Middag
Her skal i bo
Morgenen kan nydes fra toget, før vi står til søs henover Titicacasøen. Her besøger vi uros-indianerne på deres sivøer og øen Taquile, hvor mændene er eksperter i at strikke fine huer.
Dag 6
Marangi – Raqch’i – Cusco
Vi står op til endnu en fantastisk dag på skinner gennem Perus højsletter – forbi alpakaer og lamaer.
Mens vi nyder en tidlig morgenmad ombord på toget, kan vi også indtage den formidable panoramaudsigt. Vi når også tidligt frem til togturens sidste stop inden endestationen i Cusco – ruinkomplekset Raqch’i.
Vi står af toget og kører med de andre gæster til ruinkomplekset, der tidligere fungerede som en vigtig kontrolpost for inkaerne. Her mødes vi af et særpræget syn af høje, bare mure, der tårner op, og vi ser, hvordan en fire kilometer lang mur omkranser komplekset, der gemmer på adskillige ruiner, som skønnes at have været brugt til alt fra templer til huse og baderum. Den mest markante struktur i komplekset er resterne af et tempel for Viracocha, inkaernes skabende gud.
Tilbage ombord på toget har kokkene skabt en behagelig brunch i spisevognen, som vi kan nyde, mens vi ruller det sidste stykke mod Cusco, hvor vi tager endeligt afsked med toget på perronen ved Wanchaq Station.
Det er blevet midt på eftermiddagen, når vi ankommer til vores hotel, der ligger i centrum af Cuscos historiske bydel. Området er på UNESCOs verdensarvsliste, og allerede fra bussen kan vi begynde at nyde de smukke bygninger, som er en arkitektonisk blanding af to kulturer.
Både inkaerne og spanierne var mestre i storslåede bygningsværker, og i mange tilfælde lod spanierne de nederste meter af inkaernes mure stå og byggede så ovenpå i deres egen koloniale stilart med flotte balkoner og tagkonstruktioner i ædeltræ. Kombinationen er helt unik, og gør Cusco til en af de smukkeste byer i hele Latinamerika.
Vi går en tur rundt i byen, hvor der er nok at tage sig til, hvad enten I ønsker at dykke ned i byens historie eller nyde synet af hverdagens gang i gaderne.
Det er svært at blive træt af synet af de gamle bygninger og den gode mad. Man kan derfor sagtens bruge timer på at observere det lokale liv, mens det udspiller sig i byens forskellige nabolag.
Cusco har en særlig høj koncentration af inkaer, så vil man tæt på nutidens inkakultur, er der ikke et bedre sted at være.
Når I har fået suget godt til jer af førstehåndsindtryk, kan det være, det er tid til at undersøge byens restauranter lidt nærmere, før vi siger godnat på hotellet.
- Morgenmad
Her skal i bo
Vi nyder den sidste dag i toget med god usdsigt til det særegne landskab udenfor. Måske er vi heldige at se nogle vikunjaer, før vi rammer Cusco - inkaernes gamle hovedstad.
Dag 7
BYRUNDTUR I CUSCO
I dag har vi en hel dag til at udforske Cusco, og rejselederen går et spadestik dybere ned i byens spændende historie.
Cusco er måske ikke Perus hovedstad, men det er inkaernes hovedstad og også den by, der meget vel kunne betegnes som landets kulturelle centrum.
Byen er spækket med brostensbelagte gader, gamle katedraler og yndig arkitektur i et miks af inkaernes kejserlige byggestil og kolonitidens charme. Det er ikke uden grund, at Cusco betegnes som en af Sydamerikas smukkeste byer, og vi kan derfor se frem til en byrundtur, der er den rene fryd for øjet.
Vi begynder med at køre op til inkafortet og templet Sacsayhuamán, som ligger lidt højere end det centrale Cusco.
Vi tager en rundtur i området og undersøger de enorme tonstunge sten, som forsvarsmurene er bygget af. Herfra har vi også en fantastisk udsigt over Cusco, som i inkaernes tid var formet som en puma, hvor Sacsayhuamán udgjorde pumaens hoved. Ifølge inkaernes tro herskede kondoren i himlen, pumaen på jorden og slangen i underverdenen.
Derefter fortsætter vi til fods med en spændende tur igennem Cuscos historiske centrum. Vi begynder med Coricancha, inkaernes vigtigste soltempel, der også indeholdt templer for regnbuen, månen og torden. For inkaerne var Coricancha slet og ret universets centrum.
Da spanierne nåede Cusco i 1533, blev de forbløffede over synet af det guldbelagte soltempel, og Dominikanerne byggede senere deres kirke og kloster på dette sted. Gennem århundreder troede man, at spanierne havde jævnet templet med jorden, men efter et stort jordskælv i 1950 tittede store dele af templet frem under Dominikanerklostret og kirken, som til gengæld begge styrtede sammen.
I dag er kirken blevet genopbygget på samme sted, mens det gamle kloster er flyttet et par hundrede meter væk, så alle i dag har mulighed for at se de tilbageværende rum og mure fra Coricancha. Templet er et flot bevis på inkaernes evner inden for stenarbejde, og selv ikke på Machu Picchu finder vi så fine mure som her i Coricancha.
Efter vi har besøgt inkaernes allerhelligste, går vi gennem smukke inkagyder og kommer forbi den berømte 12-kantede sten, som sidder i murværket på et af de tidligere kejserpaladser.
Tæt på ligger bohemekvarteret San Blas med mange små kunsthåndværksbutikker og gallerier, hvor det kan være spændende at gå på opdagelse på egen hånd.
Vi fortsætter til Plaza de Armas, som var den centrale plads i byen i inkaernes tid. I midten står en gylden statue af inkakejseren Pachacútec, der anses som inkaernes pendant til Alexander den Store og en af rigets største bygherrer. Han peger op mod den store Kristusstatue på bakken over byen, hvilket kan tolkes som en anerkendelse af landets blanding af trosretninger, inkaernes religion og katolicisme, der stadig lever i folks bevidsthed i nutidens Cusco.
På Plaza de Armas besøger vi også katedralen, som var den vigtigste helligdom for spanierne i Cusco. Vi får en rundvisning i den imponerende bygning, der er kendt for sit fine træskærerarbejde og de mange malerier skabt af indianere, der blev konverteret til katolicismen. Disse malerier har bibelske motiver med et strejf af peruansk folklore. Et særligt iøjnefaldende eksempel, der ofte får beskueren til at trække på smilebåndet, er et stort maleri af den sidste nadver, hvor Jesus og disciplene spiser marsvin. En spise, der nærmest har nationalkarakter i Peru, men som aldrig er set i Mellemøsten.
Efter det appetitlige syn har sulten måske meldt sig, og vi fortsætter derfor til madmarkedet San Pedro, der er det største af sin slags i Peru. Her er frugt, grønt og lokale delikatesser i hobetal, og vi skal selvfølgelig også smage på et par egnsspecialiteter.
Resten af dagen kan I nyde stemningen i byen og handle lidt ind på egen hånd. Om aftenen kan man nyde en middag på en af de peruvianske restauranter i Cusco.
- Morgenmad
Her skal i bo
Dag 8
CUSCO – DEN HELLIGE DAL
Efter morgenmaden kører vi ud af Cusco mod Den Hellige Dal. Inden vi kører ned i selve dalen, gør vi dog holdt ved et smukt udsigtspunkt, så vi kan få en fornemmelse af vores næste mål på rejsen.
Den Hellige Dal, der ligger i 2.900 meters højde, var tilbage i inkatiden et vigtigt bindeled og et strategisk knudepunkt mellem højlandsjunglen og Cusco.
Dalen er omgivet af stejle bjergskråninger tilføjet fine grønne terrasser og gamle inkaruiner, og så er det også her, vi finder verdens bedste majs. Kvaliteten skyldes ikke mindst, at markerne får en god portion vand fra Vilcanotafloden, der også løber forbi Machu Picchu og hele vejen til Amazonas.
Vi besøger inkabyen Pisac, ofte kaldet mini-Machu Picchu, der ligger højt oppe på en bjergskråning over den moderne by med samme navn. Byen Pisac er et omfattende kompleks med mange kunstfærdigt anlagte landbrugsterrasser, et soltempel, talrige grave i klippevæggenes naturlige huler, et sofistikeret vandforsyningssystem med naturligt kildevand, samt boliger der tidligere husede både overklassen og militæret.
Efter besøget fortsætter vi til en lille landsby i dalen, som er en del af et støtteprojekt for vores lokale agent i Peru. Her er kvinderne mestre i uldfarvning ved hjælp af naturlige farvestoffer. Vi får en detaljeret indsigt i processen, der blandt andet anvender det rødlige farvestof karmin, udvundet fra den tørrede cochenillelus, som dyrkes på kaktusmarker rundt omkring i Peru.
Inkaernes gamle dal er et imponerende syn, men vi skal også have lidt nydelse til ganen med en god frokost på en charmerende gammel hacienda.
Herfra har vi udsigt til bjergene samt de alpakaer og lamaer, der græsser i haven tæt på.
Vi er heller ikke langt fra vores hotel, som også ligger i særdeles bjergtagende omgivelser. Resten af dagen kan vi slappe af på hotellet og lade op til de kommende dages store oplevelser.
- Morgenmad
Her skal i bo
Den hellige dal ligger i 2.900 meters højde. Her finder vi verdens bedste majs, inkabyen Pisac og så skal vi også høre mere om farveprocessen i den lokale tøjproduktion.
Dag 9
DEN HELLIGE DAL – MACHU PICCHU PUEBLO
Efter morgenmaden tager vi turen til Ollantaytambo-ruinerne, der giver os en smagsprøve på det, som venter os på Machu Picchu.
Det er den mest velbevarede inkaby i hele Peru – og der bor stadig mennesker i de oprindelige inkahuse.
Man kan undre sig over alt det bøvl, de gamle inkaer har udsat sig selv for, da byen skulle bygges op, for det har krævet ikke så lidt muskelkraft at få alle de gigantiske sten transporteret over floden og op ad bjerget. Byen nåede da heller aldrig at blive bygget færdig, da Inkaernes tid ved magten som bekendt blev afbrudt af spaniernes invasion. Men vi kan stadig få en fornemmelse af, hvordan stenene er blevet transporteret op ad bjerget og ane rampen, der blev brugt til formålet.
Vi går på opdagelse i ruinerne, ser soltemplet, forrådskamre og en række andre bygningsværker, der bl.a. har været brugt til beboelse. Vi ser sågar en klippe, der efter sigende skulle have fungeret som briks i forbindelse med hjernekirurgi.
Efter besøget i tempelområdet er der lidt tid til at se nærmere på markedet eller gå rundt i byen på egen hånd, inden vi skal med toget langs floden til byen Machu Picchu Pueblo (tidligere Aguas Calientes), som ligger for foden af Machu Picchu-ruinerne. Turen tager blot halvanden time, og den er langt fra spildtid. Vi kører gennem grønne landskaber, forbi bjergtinder og Ollantaytambo-floden, der løber langs ruten. Undervejs skifter landskabet karakter til det mere frodige, som vi nærmer os højlandsjunglen, hvor de maleriske landskaber åbenbarer sig én efter én.
Ved ankomsten til Machu Picchu Pueblo går vi sammen de få minutter ned til vores hotel. Efter tjek-ind er der tid til en lille gåtur i byens snævre gader og langs floden, eller I kan besøge det store flotte souvenirmarked, der indeholder alt fra alpakatrøjer til smukke tekstiler og sølvsmykker. Aftenen nyder vi på egen hånd – sandsynligvis med god mad på en af byens mange fortrinlige restauranter.
Tilkøb: vandring ad Inkastien til Solporten
Vi tilbyder denne dag også en unik mulighed for at tage med på en ekstra udflugt: en dagsvandring fra 104 km-markeringsstenen til Solporten, som byder på en fantastisk udsigt over Machu Picchu. Denne rute er en del af den berømte inkasti. Hvis man vælger at deltage på vandreturen, vil man ikke kunne nå tempelbesøget i Ollantaytambo, da toget mod Machu Picchu Pueblo afgår tidligt.
Efter cirka en times kørsel stopper toget ved 104 km-markeringen på inkastien. Herfra går man i en international gruppe med op til 16 personer, ledsaget af en lokal engelsktalende guide, gennem den storslåede natur op mod det arkæologiske område ved Machu Picchu. Undervejs passerer I rester af inkakonstruerede bygninger, bevæger jer gennem skove og langs vandløb i dalen med udsigt til risterrasserne, før I til sidst når op til Solporten.
Vandreturen kræver en god kondition og tager omkring 8-9 timer inklusive frokost. Det er en uforglemmelig oplevelse.
Ved ankomst til Solporten, som kejseren tidligere rejste igennem for at komme til Machu Picchu, kan I nyde udsigten.
Tag en pause, inden I forlader området og tager bussen ned til Machu Picchu Pueblo, hvor resten af gruppen venter. Hvis I er interesseret i denne udflugt, så tal med en af vores rejsekonsulenter.
- Morgenmad
Tilkøb udflugt
Dagen byder enten på en flot togtur til Machu Picchu Pueblo, eller I kan tilmelde jer en vandring ad Inkastien til Solporten.
Dag 10
Machu Picchu
I dag er det blevet tid til at besøge ét af verdens syv nye vidundere: Machu Picchu.
Vi står tidligt op, så vi kan se verdensvidunderet i det flotte morgenlys og tager en af de første busser op til inkabyen. Ved ankomst går vi til det gamle vagthus, hvorfra vi nyder den formidable udsigt, mens det lave morgenlys kaster dramatiske skygger over byen og de omkringliggende bjergtinder. Vi har ikke travlt med at tjekke det smukke syn af listen, så vi sætter os ned og nyder, at vi befinder os på dette helt særlige sted – lige nu og her. En sådan oplevelse glemmer du ikke lige igen foreløbigt.
Derefter følger en rundvisning med en lokal guide i selve ruinkomplekset, Machu Picchus gamle bydel. Her udforsker vi de tidligere bolig- og tempelområder. Vi får også et kig på det naturlige stenbrud, som muliggjorde byggeprojektet i første omgang på dette ellers vanskeligt tilgængelige terræn. En anden vigtig faktor var den nemme adgang til kildevand fra det gamle bjerg over byen. Inkaerne sikrede sig rindende vand hele døgnet ved hjælp af kanaler og 16 fontæner placeret rundt om i byen. Det rene kildevand løber stadig den dag i dag.
Vi kigger nærmere på de kejserlige og religiøse afdelinger, bl.a. kejserens bolig, soltemplet og nogle af de andre templer. Vi får historien og teorierne om, hvorfor byen blev placeret på dette temmelig utilgængelige sted, hvilke hellige funktioner den har haft, og hvorfor den allerede blev forladt efter blot at have været i brug i 100 år.
Vi tager forbehold for, at der kan ske ændringer i programmet for rundvisningen ved Machu Picchu. Den peruvianske regering gør en stor indsats for at bevare ruinkomplekset, hvilket kan medføre løbende justeringer af, hvor besøgende må færdes, for at beskytte området mod for meget slid.
Fordi inkaerne ikke havde et skriftsprog, og spanierne aldrig opdagede Machu Picchu, er der usikkerhed omkring byens oprindelige formål. Mange forskere formoder dog, at det fungerede som kejserens vinterresidens. Når kulden blev for meget i Cusco, kunne han tilbringe nogle måneder i det varmere klima i Machu Picchu. Byen havde desuden alle de nødvendige faciliteter til at administrere riget.
Machu Picchu står stadig i dag omtrent på samme måde, som da den amerikanske historiker Hiram Bingham genopdagede stedet i 1911; kun 25 % af bygningerne er blevet restaureret siden da. Bygningernes gode stand skyldes, at spanierne aldrig fandt byen. De ødelagde ellers systematisk de helligste inkasteder for at fjerne deres spirituelle betydning. Der er endda teorier om, at inkaerne selv forlod Machu Picchu af ukendte årsager, før spanierne ankom til Peru.
I mange århundreder var det kun de lokale bønder, der kendte til stedets eksistens, indtil den ambitiøse Hiram Bingham fandt frem til Machu Picchu i 1911.
Rundvisningen med en lokal guide varer typisk et par timer. Den danske rejseleder har forberedt jer godt på ruinkompleksets historie, men selve rundturen må kun udføres med lokale engelsktalende guider og i mindre grupper, hvilket betyder, at vi nok bliver opdelt i to eller flere små grupper. Efter rundvisningen, forhåbentlig fyldt med en god portion af indtryk, tager vi bussen tilbage til Machu Picchu Pueblo, hvor der er tid til frokost på en af de mange restauranter i den lille by.
Om eftermiddagen mødes vi igen og tager toget tilbage til Ollantaytambo. Her venter bussen på os, og efter en begivenhedsrig dag, tjekker vi ind på vores hotel i Cuscos historiske centrum. I området er der rig mulighed for at finde en hyggelig restaurant, hvor I kan tilbringe en stille aften og lade dagens stærke indtryk rodfæste sig.
- Morgenmad
Her skal i bo
Vi har hele dagen til at se nærmere på ét af verdens moderne vidundere: Machu Picchu.
Forlæng rundrejsen med ophold i Amazonjunglen
Du kan vælge at forlænge rejsen med et 4-dages ophold på et skønt lodge i den tropiske Amazonjungle.
Dag 11
Retur til Lima og videre til Danmark
I dag er det tid til at påbegynde hjemrejsen. Forhåbentlig er jeres kuffert og hovede fyldt med gode minder om en vidunderlig og uforglemmelig rundrejse i Peru. Der er god tid til morgenmad, inden vi kører til lufthavnen i Cusco. Herfra flyver vi til Lima, hvor vi mellemlander, inden vi om aftenen flyver videre mod Europa. Efter en nat i luften, er vi tilbage på dansk grund i morgen.
- Morgenmad
Dag 12
Ankomst til Danmark
Vi ankommer til Danmark efter en fantastisk rejse til Peru.
Ring eller skriv til os
Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00.