Perus højdepunkter
Download rejsebeskrivelse

17 dage fra 28.995 kr.

Bestil tilbud
Skip to main content

Praktisk info

Peru

peru - ballesta oeerne_sael_02

Praktiske oplysninger ved bestilling af rejsen

De praktiske oplysninger på hjemmesiden er begrænset til de informationer, der kan være relevant for at beslutte sig for en rejse. Når du har bestilt rejsen, vil du modtage mere materiale med gode råd og vejledninger til din ferie.

Akut assistance i Peru
Har du brug for akut assistance kan du komme kontakt med os via nedenstående.
I Stjernegaard Rejsers åbningstider: +45 70 404 369
Åbningstider: Mandag - fredag 10:00 - 15:00
Stjernegaards nødtelefon udenfor vores åbningstider: +45 5199 0059

(OBS! Dette nummer er kun beregnet til nødsituationer, hvor hjælpen ikke kan løses lokalt).

Gouda Rejseforsikring:
• Salgsafdeling +45 8820 8820
• Alarmcentral + 45 3315 6060

Tryghed og Garanti
Stjernegaard Rejser følger til enhver tid Udenrigsministeriets sikkerhedsvurderinger og rejsevejledninger. Hvis Udenrigsministeriet fraråder rejser til et givent land, vil vi annullere rejsen. Dette gør vi i udgangspunktet 14 dage før den eventuelle afrejsedato. Hvis det er tilfældet, vil du få tilbudt at få hele rejsens pris refunderet (fratrukket evt. Gouda rejseforsikring - læs mere nedenfor) eller at rykke rejsen til et senere tidspunkt. Det er din uforbeholdne garanti.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger tager udgangspunkt i ethvert lands aktuelle sikkerhedsvurdering. Vi holder naturligvis skarpt øje med udviklingen på alle vores destinationer. Stjernegaard gennemfører rejser til alle lande, der er åbne for indrejse, og hvor et planlagt program kan gennemføres ansvarligt.

Det kan også være en forudsætning, at man opfylder vaccinationskrav for indrejse til et givent land. Det er rejsedeltagerens eget ansvar at medbringe gyldig dokumentation for dette. Hvis dokumentationen er ugyldig, vil det medføre afvisning hos flyselskab eller ved immigrationen i indrejselandet, og man vil i så fald ikke være berettiget til erstatning eller erstatningsrejse.

Stjernegaard Rejser er omfattet af Rejsegarantifonden og følger til alle tider overensstemmelserne i pakkerejseloven. Det er endnu en sikkerhed for dit køb.

 

Ansvarlig rejseform
Det ligger os meget på sinde at involvere os, og gøre hvad vi kan for at vise stor respekt for de lande og de kulturer, vi rejser til. Det gør vores rejser mere interessante, og betyder at vi også er velkomne næste gang.

Som rejsende kan du gøre en stor forskel ved at være opmærksom. Små ting som f.eks. at respektere de enkelte landes skikke og helligdomme, spørge pænt inden man blot tager et billede af en person, aldrig kaste affald fra sig - hverken i naturen eller i byen selvom der måske er beskidt i forvejen - og i det hele taget være åben og imødekommende og behandle dine værter som ligeværdige.

Vi gør vores ture interessante ved at komme ind bag facaden, men vi overtræder ikke grænsen. Hvis man udviser respekt for det samfund og de personer man besøger, kommer man i dialog og bliver mødt med venlighed og smil. Rejsen bliver meget mere spændende og berigende.

 

Vaccination og helbred
På nogle rejsemål er bestemte vaccinationer påkrævet. Stjernegaard anbefaler, at du får råd og vejledning hos en af landets vaccinationsklinikker eller hos egen læge, inden du tager afsted. Det er en god idé at undersøge forholdene på dine rejsemål. På den måde kan du tage alle de nødvendige forholdsregler som f.eks. brug af malariaforebyggelse, myggespray, vaccinationer m.m.

Herunder finder du en række forslag til sider, hvor du kan få gode råd og vejledning om vaccinationer før din kommende rejse.

• Statens Serum Institut: Rejsevaccination
• Rigshospitalet: Vaccination og rådgivning 
• Danmarks Apotekerforenings hjemmeside
• Rejseklinikken i Charlottenlund
• Udlandsvaccinationen

Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få refunderet en stor del af udgiften ved vaccinationer.

Særligt om gul feber-vaccinationskort ved rejse i Syd- og Mellemamerika og Afrika
Såfremt myndighederne kræver gul feber vaccination for indrejse i et land, vil det fremgå af fakturaen for rejsen, og i dette tilfælde er det vigtigt, at du medbringer dokumentation for, at du har fået en gul feber vaccination. Dette skal gøres i form af det originale vaccinationskort med stempler fra den klinik, som har foretaget vaccinationen. Undersøg altid med din vaccinationsklinik, hvorvidt den anbefaler, at du af helbredsmæssige årsager bliver vaccineret for gul feber, selvom det ikke kræves for indrejse i landet.

Bemærk desuden at vaccinationen mod gul feber skal være foretaget mindst 10 dage inden planlagt rejse.

Højdesyge
Højdesyge kan ramme alle og skal tages alvorligt. Med den rigtige forberedelse kan det dog undgås. God fysisk form nedsætter ikke direkte risikoen, men den kan hjælpe en til at trække vejret mere fornuftigt, når I bevæger jer i den tynde luft. Højdesyge kan forebygges med medicin (forhør på apoteket eller hos egen læge). Men ved at spise let, sørge for at drikke meget vand og undgå alkohol, er I hjulpet rigtig godt på vej.

Symptomerne på højdesyge vil føles som influenza, og man vil ofte få både opkast, hovedpine og svimmelhed. Højdesygerisikoen stiger i takt med højden, man bevæger sig i, den fysiske aktivitet, og hvor hurtigt man stiger i højden.

Forsikringer
Stjernegaard Rejser har valgt at samarbejde med Gouda Rejseforsikring, som har et bredt udbud af forsikringstyper, der passer til de flestes behov samt en meget erfaren alarmcentral, som er vigtig, når skaden sker.

I kan med fordel købe rejse- og afbestillingsforsikring samlet hos Stjernegaard Rejser - læs mere på nedenstående link.

Læs mere om Goudas rejseforsikring her.

Der findes billigere rejseforsikringer end Gouda, men vores erfaring er, at de sidste penge er givet godt ud. Gouda har nemlig specialiseret sig i rejseforsikringer, og dækningerne er bedre end de fleste andre rejseforsikringer. Når skaden opstår, har Gouda sin styrke med deres mange års erfaring, service, lokale samarbejdspartnere og ikke mindst deres velfungerende alarmcentral.

Bemærk, at det gule sygesikringsbevis ikke gælder i store dele af verden.

 

Valuta og kreditkort i Peru
Møntfoden i Peru hedder peruviansk sol nuevo (PEN). 100 PEN er ca. 182 DKK (2024). Kontanter medbringes i Euro eller USD, som veksles i Peru. Bemærk, at hvis der veksles i lufthavnen, opkræves der et gebyr på 10%. De mest almindelige kreditkort er Visa, Mastercard og American Express. Man skal ikke forvente at kunne bruge andre kort.

Det er muligt at hæve kontanter i banker og hæveautomater (ATM), som efterhånden er ret udbredte. Der betales dog oftest gebyr på op til 1,75% af det hævede beløb, og man kan også forvente, at den danske kortudsteder også opkræver et beløb pr. transaktion. Det er fornuftigt at have en kopi af sit kreditkort samt oplysninger, hvis kortet skal spærres. Det er også muligt at anvende kreditkort på bedre hoteller og restauranter samt i dyrere butikker. Vær dog opmærksom på, at forretninger ofte lægger et ekstragebyr på op til 10%.

Prisniveauet i Peru
Selvom priserne i Peru er steget meget de seneste år, er prisniveauet fortsat billigere end i Danmark. Man vil typisk kunne spise en middag for mellem kr. 50-100 pr. person. En ½ liter vand koster cirka kr. 4-8. Man vil dog opleve, at priserne kan være skruet en tand op ved de store turistattraktioner.

Elektricitet
Der anvendes tobenede stik i Peru og 220 volt som i Danmark. Nogle steder er stikkene til flade ben, og andre steder til runde ben (men med større afstand end i Danmark) og nogle hoteller har begge dele. Skulle I få brug for en adapter, kan den normalt lånes i hotellets reception eller købes til en god pris. Men vil I være helt sikre, skal I medbringe jeres egen for en sikkerheds skyld eller købe en i lufthavnen.

Mobiltelefon, internet og WIFI
Har I en SmartPhone, skal I huske at slå data-roaming fra ved afrejse for at undgå ubehagelige telefonregninger. Det kan være dyrt at ringe og hente data, når man er i udlandet, men I får oftest en SMS med priserne fra jeres telefonselskab, så snart I lander.

Mange hoteller (lobbyområdet), caféer og restauranter har gratis WiFi.

Download WhatsApp. I mange lande anvendes WhatsApp ofte til opkald og beskeder, og vi vil derfor anbefale jer at downloade WhatsApp gratis fra Google Play Store eller Apple App Store inden afrejse.

Har du kontakter på din mobil, som også bruger WhatsApp, dukker de straks op i app'en, hvorefter det er gratis at ringe eller sende beskeder til dem via WhatsApp, når du er koblet på WiFi.

Pas og visum til Peru
Der kræves ikke visum for danske statsborgere med dansk pas, som rejser til Peru og opholder sig i landet mindre end 90 dage, men vær opmærksom på at jeres pas skal være gyldigt minimum 6 måneder fra indrejsedatoen. Såfremt jeres ps skal fornyes, er det vigtigt at Stjernegaard Rejser informeres.

Bemærk: Har du et andet pas end dansk, er det dit eget ansvar at undersøge de pågældende visumregler for din nationalitet.

Pakkevejledning  og påklædning
Perus årstider er det modsatte af de danske, hvilket vil sige, at de har sommer, når vi har vinter og omvendt. I vintersæsonen fra marts til november kan det være temmelig koldt i Peru, og samtidig kan der være usædvanlig stærk sol og højt UV-indeks, særligt i højderne. Temperaturen kan om dagen være ned til 10-15 grader i skyggen, mens den i solen ofte ligger på 20-25 grader. Juli er den koldeste måned.  Her er det nødvendigt at medbringe en varm trøje eller jakke, hue, halstørklæde og vanter/handsker. Der vil i løbet af dagen være temperaturer på op til 20 grader, men morgener, aftener og nætter er kolde. Om natten ned til under frysepunktet i højlandet. På grund af de høje temperatursvingninger er det bedste råd, vi kan give, at man påklæder sig lag på lag, så man kan tage den mængde tøj på, som temperaturen nu kræver. Vi anbefaler i øvrigt, at man medbringer varmt tøj til indendørs brug, samt en lang pyjamas, skiundertøj eller lignende til at sove i, da huse og hoteller ikke er isolerede som vi er vant til. Varmeapparater findes dog på værelserne i højlandet.

I oktober og november er man i Peru på vej mod sommer, og derfor er temperaturerne forholdsvis milde. Også i bjergene. Det kan dog stadig blive koldt (ned til omkring frysepunktet om natten).

Der vil være en del vandring ved ruinkomplekserne og i byerne og ofte med ujævne underlag. Derfor er gode vandresko eller vandrestøvler en stor fordel, eller sandaler, dog ikke for åbne.  Et regnslag eller regnjakke vil også være godt at medbringe.

Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

91% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,9 af 5 (2.300+ anmeldelser)