Chile – Påskeøen og Atacamaørkenen Chile Individuel rejse
Påskeøens moai'er, Atacamaørkenen og Santiago de Chile. Natur, historie og kultur i et spændende miks.
Rejs til et af verdens mest isolerede samfund.
Påskeøen er et af verdens mest isolerede samfund. Øen menes at have været befolket siden omkring år 300, hvor mennesker fra andre polynesiske samfund tog turen hertil i kano. Herfra skal vi helt frem til påsken 1722, før øen officielt blev opdaget af den hollandske opdagelsesrejsende, Jacob Roggeveen.
I 1888 blev øen en del af Chile, og i dag er den nationalpark og naturligvis optaget på UNESCOs verdensarvsliste.
To sider af et land inklusive udflugter på Påskeøen.
På denne rejse til Chile skal I på opdagelse mellem moai’er og ceremonielle centre bygget af polynesiere, der kom sejlene i det 4. århundrede i kanoer til den isolerede ø fra andre Stillehavsøer – det er en oplevelse for livet!
Ude på Påskeøen har vi inkluderet to hele dages sightseeing med engelsktalende guider, og de resterende steder kan I gå på opdagelse selv eller tilkøbe guidede udflugter. Denne rejse er for rigtige globetrottere, der gerne vil sætte hak ved nogle af de oplevelser, man skal rejse langt efter, og som vil mærke fortidens mystik og naturens uendelige kræfter – glæd jer til Chile, når det er bedst!
Påskeøens moai'er, Atacamaørkenen og Santiago de Chile. Natur, historie og kultur i et spændende miks.
Øen er særligt kendt for sine gigantiske statuer, moai’erne, som de første folk på øen fik skabt og placeret rundt omkring på øen.
Ikke mindst langs kysterne, hvor de store hoveder hilste søfarere velkommen – eller jog dem på flugt, alt efter hvordan man vender og drejer det.
De fleste Moai-statuer er skabt ud af én enkelt sten, men enkelte er dog udstyret med en ”hat” i et andet materiale. De fleste måler i omegnen af 4 meter, men en enkelt når en højde på 10 meter og vejer hele 82 tons. Man ved ikke med sikkerhed, hvordan statuerne er blevet fragtet rundt. Måske på træstammer, måske med en særlig tov-teknik, ført af stærke mænd.
Myterne er mange – og de mulige løsninger ligeså.
Foruden de 887 statuer, der er fordelt på øen, er det også værd at aflægge ruinerne af den hellige by Orongo, der ligger ved et stort vulkankrater, et besøg.
Opfyld din rejsedrøm! Fra Grønlands vinter over flodkrydstogt i Portugal til Egyptens pyramider.
På Påskeøen er årstiderne vendt på hovedet i forhold til Danmark. Det bedste rejsetidspunkt er derfor i løbet af det danske vinterhalvår, hvor temperaturerne ligger lunt omkring de 25 grader, og hvor vejret er klart og solrigt. Særligt december til marts byder på godt vejr med varme og høj sol.
Der bor kun omkring 7.000 mennesker på Påskeøen, hvoraf ca. 4.500 er "ægte" rapanui'er, mens resten kommer fra fastlands-Chile.
Rapa Nui er øens oprindelige navn og nu også det officielle navn. En hollandsk søfarer gav øen navnet Påskeøen, da han anløb den påskedag 1722.
Påskeøen ligger meget isoleret i Stillehavet ca. 3.500 km vest for Chiles kyst. Det er en vulkanø bestående af tre udslukte vulkaner.
"Fuglemanden" er en symbolisk og vigtig figur indenfor den påskeøiske kultur på Påskeøen. I forbindelse med den årlige kulturfestival kaldet "Tapati Rapa Nui" spiller "Fuglemanden" en central rolle.
Under festivalen deltager øens indbyggere i forskellige konkurrencer og aktiviteter, der fejrer og fremhæver øens traditioner, historie og kultur. En af de mest bemærkelsesværdige begivenheder er klatrekonkurrencen, hvor deltagerne skal klatre op ad en stejl bakke ved at bruge to reb.
"Fuglemanden" er en karakter, der bliver fremstillet som en mytisk skikkelse iført et dragt dekoreret med farverige fjer. Denne dragt symboliserer øens rige fugleliv og dets betydning i den påskeøiske kultur. Klatrekonkurrencen, som "Fuglemanden" er en del af, repræsenterer også den påskeøiske befolknings evne til at samarbejde og overvinde udfordringer, hvilket historisk set var nødvendigt for at opnå ressourcer på den isolerede ø.
Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00.