Ekspeditionskrydstogt til Antarktis med HX Hurtigruten Expeditions
Download rejsebeskrivelse

15 dage fra 73.990 kr.

Bestil rejse
Skip to main content

Ekspeditionskrydstogt til Antarktis med HX Hurtigruten Expeditions Dagsprogram

Krydstogt med dansk rejseleder 15 dage fra 73.990 kr.

2023.11

Dag 1

Afrejse Danmark – Buenos Aires

Vi forlader Danmark om morgenen og lander i Buenos Aires om aftenen den samme dag. Herefter kører vi til vores hotel, så vi er friske til morgendagens oplevelser rundt i byen.

Krydstogter Ekspeditionskrydstogt Til Antarktis (2)
antarktis_pukkelhval_01

Her skal i bo

Sofitel Buenos Aires Recoleta Agentina Exterior 02 Inkluderet i prisen
Buenos Aires

Sofitel Buenos Aires Recoleta

Dag 2

Buenos Aires, byrundtur og mulighed for tilkøb af tangoshow med middag

Vi tager fat på vores oplevelser i Buenos Aires med en byrundtur. 

Vi skal mærke byens rytme, og vi kører derfor til byens hjerte ved Plaza de Mayo (Majpladsen), hvor vi ser den lyserøde regeringsbygning, Casa Rosada, på den ene side og katedralen og rådhuset på den anden. Inde i katedralen ligger Argentinas og Sydamerikas store befrielseshelt, José Martin, begravet. Han var fra 1810 til 1824 hovedkraften i løsrivelsen fra Spanien og dannelsen af nye lande som Argentina, Chile og Peru. Det var fra Casa Rosadas balkon, at præsidentfruen Eva Perón, kendt som Evita blandt folket, i begyndelsen af 1950'erne holdt sine flammende taler, som gav hende nærmest mytologisk status i landet.

Det er også her på pladsen, at Las Madres de Plaza de Mayo (mødrene på Majpladsen), protesterede i stilhed over tabet af deres børn under militærstyret fra 1976 til 1983. Den dag i dag er pladsen til stadighed skueplads for mangeartede politiske og sociale demonstrationer. Argentinerne holder nemlig af at protestere, og de har måske heller ikke været ubetinget heldige med deres politiske ledere.

Som vi alle helt sikkert nu har set på vores byrundtur, er Buenos Aires helt sin egen og en fantastisk blanding af storslået arkitektur med regeringsbygninger og brede avenuer, kolonitidscharme med katedraler og imponerende pladser. 

Fra Majpladsen går turen videre gennem det gamle koloni- og tangokvarter, San Telmo, der i de sidste tyve år er blevet renoveret blandt andet via nyt blod i form af tilflyttere fra nær og fjern inkl. mange udlændinge, der tiltrækkes af kvarterets smalle gader, antikvitetshandlere og gode restauranter.

Herfra kører vi til La Boca, som er byens farverige og pittoreske ”Little Italy”. Det var her, italienske immigranter i tusindvis slog sig ned i begyndelsen af 1900-tallet. Bydelen rummer et utal af caféer, barer og restauranter, og der danses ofte tango til ære for turisterne i de små gader.

Er tiden til det, kan vi også nå at opleve den nordlige del af Buenos Aires. Det som vi ikke når at se, vil vi forsøge at besøge når vi er tilbage i byen igen efter krydstogtet.

I den nordlige del finder vi blandt andet Recoleta-bydelen som har brede avenuer, parker og imponerende villaer bygget i fransk stil og til byens velhavende indbyggere. Hovedattraktionen i denne del af byen er Recoleta-kirkegården, hvor landets prominente indbyggere, såsom Eva Peron, ligger begravet i store, monumentale mausoleer, som fremtræder lidt aparte som de små familiekapeller, de jo i virkeligheden er. 

Et andet nordligt område som også er et besøg værd er Palermo-kvarteret, der er det største og grønneste kvarter tæt på Rio de la Plata-floddeltaet mod Uruguay. 

Efter en begivenhedsrig dag, kan I vælge at tilkøbe et tangoshow om aftenen, som vi stærkt anbefaler, da det er en enestående oplevelse.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Sofitel Buenos Aires Recoleta Agentina Exterior 02 Inkluderet i prisen
Buenos Aires

Sofitel Buenos Aires Recoleta

Tilkøb denne udflugt

argentina - buenos aires_tango_dans_01
argentina - buenos aires_casa rosada_01 argentina - buenos aires_san telmo_01

I Buenos Aires ser vi bl.a. den lyserøde regeringsbygning, Casa Rosada. Det var fra Casa Rosadas balkon, at præsidentfruen Eva Perón, kendt som Evita, talte til folket. Vi kommer også igennem det gamle koloni- og tangokvarter, San Telmo, der i de sidste tyve år er blevet renoveret.

Dag 3

Buenos Aires – Ushuaia, vi tjekker ind på HX Hurtigruten Expeditions, til søs om aftenen

Vi spiser morgenmad tidligt, hvorefter vi tjekker ud og kører imod lufthavnen.

Vi skal med et morgenfly fra Buenos Aires til Ushuaia helt nede på Sydamerikas sydligste punkt, hvor vores hybriddrevne ekspeditionsskib venter på os. Ushuaia, som ligger med et prægtigt bagtæppe i form af den storslåede isbræ Martial, kæmper om titlen som verdens sydligste by, og den travle havneby er hovedstaden i Argentinas Tierra del Fuego-provins.

Vi kan tjekke ind på skibet mellem kl. 15 og 18 om eftermiddagen. Vi satser på at komme ombord hurtigt, så vi kan begynde at lære skibet at kende. Efter en briefing fra skibets ekspeditionsteam er der tid til at komme på plads i kahytten og udforske skibets mange faciliteter. Kl. 19 kaster mandskabet fortøjningerne og skibets kaptajn sætter kurs imod Antarktis. Ekspeditionskrydstogtet er endelig i gang, og vi kan begynde at finde ind i skibets vuggende rytme og daglige foreteelser.

Der er mange ting at foretage sig ombord, som vi beskriver nærmere senere i dette dagsprogram. Selvom vi sejler et sted i verden, som næsten ikke kunne blive mere øde, så bliver dine smagsløg hurtigt svært fornøjede, for måltiderne ombord får tænderne til at løbe i vand. De er som oftest inspireret af regionens unikke smage og traditioner for at lave mad.

Hvis det er muligt, køber køkkenet ingredienserne hos lokale virksomheder i de havne, vi besøger, og støtter således kystsamfundene samtidig med, at klimaaftrykket reduceres, når maden ikke skal transporteres så langt.

Vegetarerne kan også glæde sig til et udvalg af sofistikerede, plantebaserede menuer med lækker “grøn” mad.

  • Morgenmad
  • Middag

Her skal i bo

Fridtjof Nansen Pool 01 Photo Espen Mills Inkluderet i prisen
Grønland

M/S Fridtjof Nansen, HX Hurtigruten Expeditions

argentina - ushuaia_21
Fridtjof Nansen Exppedition Launch 01 Photo Espen Mills Fridtjof Nansen Hottub 01 Photo Espen Mills

Ushuaia, som ligger med et prægtigt bagtæppe i form af den storslåede isbræ Martial, kæmper om titlen som verdens sydligste by. Her venter vores hybriddrevne ekspeditionsskib på os. Ombord er der bl.a. foredrag i skibets science center, mulighed for et dyp i den udendørs opvarmede hottub, hvis vejret er til det - og meget, meget andet.

Dag 4-5

Til søs, vi krydser Drake-passagen

Det er vores første hele dag til søs og som sådan en særlig dag. Vi sejler til Antarktis via Drake-strædet, som er det cirka tusinde km brede farvand mellem den sydlige del af Sydamerika ved Kap Horn og Antarktis, som forbinder Sydatlanten og Stillehavet.

På skibet kan vi hver dag se en oversigt over dagens aktiviteter på informationsskærme og på fjernsynet i vores kahytter.

På vores to-dages sejlads gennem Drake-strædet fortæller skibets ekspeditionsteam os en masse om polarekspeditionen. Vi kan f.eks. bruge dagene til søs på at besøge skibets videnskabscenter og finde ud af mere om, hvad der venter af oplevelser de kommende dage på Antarktis. Vi kan også gå til foredrag og lytte til polareksperterne, der lidenskabeligt fortæller om Antarktis’ historie, videnskaben under isen, og klimaændringer.

Her får vi også at vide, hvordan vi sikkert og bæredygtigt besøger Antarktis, og om de såkaldte borgervidenskabsprogrammer, man som passager kan deltage i ombord. Ind imellem alt dette er der naturligvis også tid til at slappe af i skibets lounges, spa- og wellnessområdet eller barer, hvor du kan mødes med andre rejsende og høre om deres rejseerfaringer.

Vi kan også benytte starten af vores lille fortælling her om ekspeditionskrydstogtet til en hurtig lille gennemgang af Antarktis’ sagnomspundne historie, der blandt andet handler om menneskets vedholdenhed, beslutsomhed og vilje til sejr, hvor andre fejlede.

I 1820 er kapløbet om at være den første til at finde det legendariske, sydlige kontinent i fuld gang. Men faktisk starter historien helt tilbage i det antikke Grækenland, hvor de lærde allerede mente, at et betydeligt, sydligt kontinent kunne eksistere. Aristoteles var manden bag teorien om, at symmetri af en sfære måtte betyde, at Jordens nordlige region var afbalanceret med en tilsvarende sydlig region. Dette teoretiske land fik det lidt uklare navn Antarktos, som betyder “modsat Arktos”.

I det 15. århundrede blev den imaginære landmasse første gang trykt på et geografisk kort og fik navnet “Terra Australis Incognita” – Det ukendte Sydland, men mange troede stadig ikke på, at det eksisterede, mens andre drømte om det. Og drømmene blev da også til virkelighed, da James Cook og hans besætning i 1773 krydsede den antarktiske cirkel første gang. Han opdagede isolerede øer, men fandt dog intet kontinent, selvom han under sin rejse kun var sølle 128 kilometer fra Antarktis’ kyst. Det vidste han bare ikke.

Vi hopper frem til 1820, hvor den tysk-baltiske søfarer Fabian Gottlieb von Bellingshausen ledede en russisk ekspedition, der som de første nogensinde så det ukendte kontinent med egne øjne. Han blev dog senere nægtet den ære på grund af sproglige forbistringer i oversættelsen af hans ekspeditions-logbog. Blot et år senere blev opdagelsesrejsende og sælfanger, John Davis, anerkendt som det første menneske på Antarktis. Og dermed var der ikke længere nogen tvivl om eksistensen af det syvende kontinent i verden.

Og nu er det altså blevet vores tur til at træde i disse modige og nysgerrige eventyreres fodspor, hvor ikke særligt mange før os har taget et skridt.

Heldigvis er det meget sikrere at komme til Antarktis nu om dage, så vær blot forvisset om, at det bliver en uforglemmelig rejse, så også vi kan blive en del af det frosne kontinents historie.

  • Helpension

Her skal i bo

Fridtjof Nansen Pool 01 Photo Espen Mills Inkluderet i prisen
Grønland

M/S Fridtjof Nansen, HX Hurtigruten Expeditions

LHN

Louise Holm Nielsen

Tlf. 4526 0000
Mandag - fredag 10 - 15

2018 11 20 002 DRAKEPASSAGE PHOTOBY KARSTENBIDSTRUP 8030820 Photo Karsten Bidstrup 20200219 RA 70 Degrees 04 Photo Werner Kruse Hurtigruten 10323601 Photo Werner Kruse

Dag 6-10

Ankomst til Antarktis, et møde med en anden verden

I løbet af natten er vores ekspeditionsskib nået frem til utrolige Antarktis - og det er nu, at ekspeditionen for alvor begynder.

Det er umuligt at forberede sig på det første indtryk af Antarktis’ overvældende, frosne, naturlige skønhed. Man bliver ramt af en enorm forundring og respekt for vores jord, når man første gang iagttager de høje isbræer og isbjerge på størrelse med katedraler. Her hersker naturen, og vi andre er blot ydmyge tilskuere. Her er ingen landpattedyr, og her er ingen træer eller buske på nær de to blomstrende planter, antarktisk hårgræs og antarktisk perleurt.

Nogle andre imponerende tal for kontinentet kunne være:
For 200 millioner år siden var Antarktis helt dækket af rige, grønne skove og var beboet af dinosaurusser. I dag er 98 procent af kontinentet dækket af indlandsis, hvilket kun efterlader 2 procent af kontinentets stenbase synlig. Den gennemsnitlige tykkelse af iskappen er mere end 1,6 kilometer, hvilket samlet udgør 90 procent af den samlede mængde af is på hele Jorden. 70 procent af verdens ferskvand er låst inde i Antarktis’ gigantiske iskappe.

Rejseplanen er lagt på forhånd, men meget kan ændre sig i takt med, at vejr- og isforhold ændrer sig - og sker det, giver kaptajnen hurtig besked. Uanset hvad, er hver dag fuld af anderledes, spændende og interessante oplevelser. Vi sejler f.eks. i mindre både med ekspeditionsteamet ind til land og tager på små ekspeditioner i islandskabet, vi tager på kortere iskrydstogter i små rib-både. Man skal være rimeligt adræt og godt til bens for at kunne gå ombord på disse, men ellers er der ingen grund til at bekymre sig om at sejle i dem. Vi får måske endda mulighed for at nyde en stille kajaktur blandt isbjergene og dyrelivet her.

På skibet og i land vil vi efter ankomsten også hurtigt blive slået af den overraskende stilhed, som kun bliver brudt af isens og havets lyde og de vilde dyr, som er i nærheden.

Lemaire Channel
Petermann Island Yankee Harbour Penguins

Planlagte landgange: Lemaire Channel (øverst) er et af de smukkeste stræder i Antarktis, da her normalt er så roligt som en sø. Petermann Island (tv) er det perfekte sted at opleve isbjerge og hvaler. Yankee Harbour (th) blev i gamle dage brugt af søfolk som base, da havnen var naturligt beskyttet. Den største oplevelse her er den meget store koloni af æselpingviner.

Trods det ekstreme klima, så er her ikke alene liv på dette krævende kontinent, men det trives endda også i disse golde omgivelser med iskolde vinde. I det kolde hav, de isolerede bjerglandskaber og den vidtstrakte sneørken finder man et dyreliv, der overrasker og charmerer alle, der besøger kontinentet. De dyr, der lever her, er ikke som de fleste dyr. Hvert og et er en inspirerende historie om en suveræn evne til at tilpasse sig, samarbejde med sine fæller og på den måde trives og overleve.

I farvandene begynder flere hvaler at ankomme i december og januar og månederne februar og marts er højsæson for hvalsafari, fordi store mængder af den såkaldte krill - lyskrebs - lokker hvaler til området. Antarktisk krill er hjørnestenen i det antarktiske økosystem i Sydhavet.

Havet omkring Antarktis er også fødeplads for flere forskellige hvalarter som blåhvaler, finhvaler, pukkelhvaler, vågehvaler, spækhuggere, sydlige rethvaler og kaskelothvaler. Vi kan ikke love det, men I kommer nok til at se de storslåede kæmper, når de kredser rundt nær vores skib og endda bryder ud af vandet på akrobatisk og dramatisk vis, før de lander på overfladen med et gigantisk plask, der både kan høres og mærkes, hvis de er tæt på skibet.

Her er også store mængder havfugle, der yngler langs kysten og på øer ud for Antarktis. Fra dækket kan du blandt andet se albatrosser, stormfugle, skarver, mallemukker, måger, terner og kjover.

Husk, at det er naturlige levesteder, så vi kan ikke garantere, at visse dyr viser sig i løbet af vores tur. Moder Natur gør som hun vil, og ingen observationer er stensikre.

Tilbage på skibet fortsætter ekspeditions-teamets foredrag, så vi får en voksende indsigt i det frosne kontinent. I løbet af fem magiske dage oplever vi dette fascinerende kontinent på en måde, vi vil huske for evigt.

Neko Harbour Antarktis HGR 144615 Chelsea Claus 12176060 Photo Chelsea Claus Port Lockroy

Planlagte landgange: Curverville Island (øverst) ligger i det naturskønne Errera-stræde med en spektakulær udsigt til isbjerge. På øen er den største kendte koloni af æselpingviner. Neko Harbour (tv) ligger smukt omgivet af bjerge og isvægge fra halvøen. Den er et af de sjældne steder, hvor man kan gå på det antarktiske fastland. Port Lockroy (th) var en britisk base, som blev forladt i 1962, men nu er arktisk museum.

Udover de steder, som der er billeder af ovenfor, så er der på krydstogtet også planlagt landgange følgende steder:

Deception Island, South Shetland Islands
Øen er en markant ringformet vulkansk kaldera med en sejlbar åbning til det oversvømmede indre. Her ligger en forladt hvalfangerstation og en nedlagt britisk base.

Half Moon Island, South Shetland Islands
Et af Antarktis’ mest utrolige og fotogene landskaber. Hjemsted for en stor koloni af ringmærkede pingviner, sæler og diverse havfugle.

Paradise Bay
Her er mange muligheder for at gå i land, udforske landskabet og nyde den fantastiske udsigt. Hjemsted for to baser – og mange pingviner.

Wilhelmina Bay
Bjergene og de tårnhøje gletsjere i Wilhelmina Bay skaber et dramatisk landskab med sine mange flydende isbjerge i forskellige størrelser. Mange hvaler og sæler finder føde her.

Antarctic Sound
De enorme isblokke fra det antarktiske kontinent, der ligner ishylder, danner her et kilometerlangt fladt isbjerg. Stærke strømme fra Weddellhavet har ført dem hertil.

  • Helpension

Her skal i bo

Fridtjof Nansen Pool 01 Photo Espen Mills Inkluderet i prisen
Grønland

M/S Fridtjof Nansen, HX Hurtigruten Expeditions

Pingvinerne i Antarktis

De fleste tænker nok på pingviner, når de tænker på Antarktis. Og der lever da også omkring 12 millioner pingviner i de relativt milde forhold på Den antarktiske Halvø.

De mest almindelige, som vi kommer til at møde i land og på isen, er adelie-, rem-, æsel- og kejserpingviner. Undervejs tager vi ud til kolonier med mange tusinde nysgerrige og nuttede pingviner. De kan komme helt tæt på, da de ikke er bange for mennesker, men vi prøver altid at holde lidt afstand. De bruger det meste af deres liv i havet, men kommer op på land for at parre sig og opfostre deres unger. De fleste arter parrer sig, bygger rede og lægger æg i oktober og november. December til februar er derfor den bedste periode at besøge kolonierne, hvis man gerne vil se de supercharmerende nyudklækkede pingvinunger tage deres første usikre, vraltende skridt.

I visse kolonier har pingvinerne selskab af sæler, som er beslægtede med pingvinerne med deres kugleformede krop og hoved og korte snude.

Få dyr vil charmere jer så meget, som når I ser ind i en sæls dybe, udtryksfulde og sjælfulde øjne.

GENNA ROLAND 20190208 ANTARCTICA BROWNBLUFF GENNAROLAND 5287 7073684 Photo Genna Roland antarktis_saeler_01

Dag 11-12

Vi vinker farvel til Antarktis, retur til Ushuaia til søs gennem Drake-strædet

Det er blevet tid til at sige farvel til det magiske antarktiske landskab med alle dets fortræffeligheder.

Efter mange spændende oplevelser søger vi imod varmere have, når vi vender stævnen nordpå og sejler gennem Drake-passagen på ny med kurs imod Ushuaia i Argentina. I forhold til da vi sejlede ud, er vores hoveder nu sandsynligvis et svirrende kalejdoskop af indtryk og minder fra dagene ved Antarktis, men så er det godt, vi har et par dage til søs, som kan bruges på at reflektere over vores mindeværdige rejses højdepunkter. Der er stadig mulighed for at besøge skibets vidensskabscenter eller deltage i et foredrag for at blive klogere på alt det, som vi har oplevet. Vi kan også vælge bare at koble helt af her til søs og nyde en afslappende dag.

Benyt evt. muligheden for at slappe af i saunaen eller nyd et par afslappende behandlinger i wellness-området, mens vi sejler.

  • Helpension

Her skal i bo

Fridtjof Nansen Pool 01 Photo Espen Mills Inkluderet i prisen
Grønland

M/S Fridtjof Nansen, HX Hurtigruten Expeditions

Landing Pa Isen Antarktis HGR 141642 Foto Andrea Klaussn 12176433 Photo Andrea Klaussner
antarktis_isbjerg_06 20230320 0102 SKONTORP HUMPBACKWHALE MARTINBARREIRO MARTIN BARREIRO 22667776 Photo Martin Barreiro

På krydstogtet kommer vi helt tæt på naturen, når vi går på isen, sejler i land for at vandre eller sejler i rib-både for at kigge efter f.eks. pukkelhvaler (th)

Dag 13

Ushuaia - Buenos Aires

Vi ankommer til Ushuaia tidlig morgen og tjekker ud fra skibet i løbet af formiddagen.

Vi køres til lufthavnen i Ushuaia, hvorfra vi flyver til Buenos Aires, hvor vi ankommer sent om aftenen. Dem, der har mod og kræfter til mere, kan gå ud og opleve byens liv om aftenen, og ellers er det blot at lægge hovedet på puden og få sovet efter en lang rejsedag og mange indtryk.

  • Morgenmad

Her skal i bo

Sofitel Buenos Aires Recoleta Agentina Exterior 02 Inkluderet i prisen
Buenos Aires

Sofitel Buenos Aires Recoleta

antarktis_landskab_03

Vi vinker farvel til Antarktis' sneklædte lanskaber efter nogle fantastiske dage på kontinentet.

Dag 14

BUENOS AIRES OG HJEMREJSE TIL DANMARK

Afhængig af de endelige flytider for vores hjemrejse, har vi enten en halv eller en hel dag til at opleve lidt mere af skønne Buenos Aires og måske få set nogle af de ting, som vi missede den første gang, vi var her. 

Efter vi har fået set lidt mere af byen kører vi mod lufthavnen for hjemrejse mod Danmark om eftermiddagen.

  • Morgenmad

Buenos Aires

Byens indbyggere kaldes porteños, som betyder ”havnens folk”, og har en særlig status i hele Sydamerika, og når man kører ned ad de brede avenuer og over de store pladser, forstår man, hvorfor byen har fået tilnavnet Sydamerikas Paris.

argentina - buenos aires_la boca_by_01

Dag 15

Hjemkomst til Danmark

Vi ankommer til Danmark efter et fantastisk ekspeditionskrydstogt til Antarktis, et kontinent, som kun de færreste har besøgt. Med os hjem fra dette ekspeditionskrydstogt har vi indtryk og minder, der holder et helt liv.

  • Helpension
DJI 0421 HDR 2 8861848 Photo Dan Avila

Ring eller skriv til os

Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00. 

4526 0000
Stjernegaard Rejser Stjernegaard Rejser KH
Like

91% af vores gæster giver topkarakteren 8, 9 eller 10

Happy

91% af vores gæster vil klart anbefale Stjernegaard

Trust

"Fremragende" 4,9 af 5 (2.300+ anmeldelser)