Verdens syvende kontinent, Antarktis, kan det hele, og dette ekspeditionskrydstogt er et stort eventyr til et sted på vores klode, som ikke har dets lige andre steder i verden.
Her finder du nogle af de mest fjerntliggende og uberørte steder, mennesket har betrådt igennem historien. På dette ekspeditionskrydstogt til verdens mindst befolkede kontinent vågner du hver dag op til synet af de smukkeste kystområder, majestætiske isformationer formet af vejr og vind og et rigt dyreliv. Her sker der ingenting i menneskets verden, hvis vejr og vind ikke har sagt god for det.
Vi rejser i små grupper med 15-25 deltagere og starter vores rejse i charmerende Buenos Aires, også kaldet Sydamerikas Paris, hvor vi i alt har tre overnatninger. Argentinas storby-juvel har sit eget tempo, og er en fantastisk blanding af storslået arkitektur med regeringsbygninger og brede avenuer, kolonitidscharme med katedraler og imponerende pladser og masser af gode restauranter. Når man opholder sig her og kører ned ad de brede avenuer og over de store pladser, forstår man, hvorfor byen har fået tilnavnet Sydamerikas Paris.
Herefter flyver vi til Ushuaia helt nede på spidsen af Sydamerika, som er udgangspunktet for vores ekspeditionskrydstogt til Antarktis. Vi tjekker ind på skibet og efter en briefing fra ekspeditionsteamet ombord, er der tid til at komme på plads i vores kahytter og få vores første indtryk af skibet, når vi udforsker faciliteterne ombord. Kl. 19 lægger vi Ushuaia bag os og sætter kurs imod det frosne kontinent, som er dækket af et enkelt, massivt isdække, som er langt det største i verden.
Sejlturen til Antarktis tager to døgn, og på vejen kan vi glæde os til det eventyr, som vi sejler imod, hvor vi skal opleve et smukt, uberørt, rent hvidt landskab af sneklædte bjerge, gletsjere og isbjerge i spektakulære frosne landskaber der får alle, der ser dem, til at tabe pusten og knibe sig selv i armen. Her er tillige et rigt og fascinerende dyreliv med bl.a. flere pingviner og pingvinarter end noget andet sted på Jorden – og vi kommer til at se disse nuttede, nysgerrige og fascinerende fugle helt tæt på, når vi i løbet af ekspeditionen går i land og blandt andet besøger pingvinkolonier. Vi kommer også til at se både hvaler og sæler boltre sig i havet imellem store isbjerge, der er formet af solen, vinden og bølgerne. Vi er i det hele taget på Antarktis gennem en travl tid for dyrelivet. Pingvinerne får unger i december og januar og februar og marts er højtiden for hvalsafari. Dagene er lange for i den antarktiske sommer, går solen aldrig rigtigt ned.
Sejlruten er planlagt på forhånd, men er langtfra hugget i granit – eller is. Vores rute ved Antarktis’ kyster afhænger i høj grad af vejr- og isforholdene. På ægte ekspeditionsmanér sejler vi derhen, hvor vi udfordrer elementerne, men vi udforsker naturligvis altid disse fængslende og afsidesliggende områder på en sikker måde – og i sidste ende er det altid naturen, der afgør vores ekspeditions-rute.
Vi sejler ombord på det spritnye specialbyggede skib M/S Fridtjof Nansen, som tilhører den nyeste generation af ekspeditionsskibe fra HX Hurtigruten Expeditions. Kun tre år gammelt er komforten ombord sat i højsædet, bl.a. ved et moderne skandinavisk design og indretning, der er garant for en afslappet, rolig og uformel atmosfære ombord. Her er blandt andet tre restauranter samt boblebade, infinitypool, panoramasauna, bibliotek og flere loungeområder med fantastiske udsigter.
Deltag i interessante foredrag med skibets ekstensive ekspeditionsteam fra HX Hurtigruten Expeditions. Tilsammen ved de en masse om Antarktis og de farvande, som vi sejler i. Her er også et videnskabscenter, hvor vi blandt andet kan deltage i skibets programmer, der bidrager til igangværende forskning. Ombord findes desuden omfattende biologisk og geologisk udstyr samt undervandsdroner og ekspeditionsbåde til landgange og udflugter.
Dette er et førsteklasses eventyr både på vores krydstogtskib og i land, hvor du også kan nyde oplevelsen af det frosne, hvide kontinent velvidende, at M/S Fridtjof Nansen et såkaldt hybridskib, der reducerer udledningen af CO2 i atmosfæren.
Det er ikke mange, der kan sige, at de har sat fod på det mytiske Antarktis. Vil du være en af dem?