I Georgien fortæller man gerne om den nationale myte, som beretter, at da Gud uddelte land til verdens befolkninger, kom georgierne for sent, fordi de havde for travlt med at spise, drikke og feste.
Da de ankom til uddelingen, var der ikke noget land tilbage. De fortalte Gud, at de havde haft for travlt med at drikke Guds skål. Gud blev så rørt over denne gestus, at han besluttede at give georgierne det flotteste stykke land af dem alle, som han egentlig havde gemt til sig selv.
På denne rundrejse oplever vi, hvor gæstfrie georgierne er, og ser med egne øjne, hvorfor de stolte indbyggere beskriver deres land som det smukkeste i verden. Vi begynder rejsen i hovedstaden Tbilisi, som ligger langs den oldgamle karavanerute, der gik mellem Europa og Asien. Her nyder vi en inspirerende byvandring i blandt andet Tbilisis ældre bydel tæt på Kura-floden med sit skær af orientalsk kultur. Vi tager også gondolbanen op til den gamle Narikala-fæstning, hvis historie går over 1.500 år tilbage i tiden.
Undervejs på rejsen lærer vi også det georgiske køkken nærmere at kende, når vi besøger en lokal familie, der viser os, hvordan brød bages i regionen. Turen går også til vinlandet omkring Tbilisi for at smage på vine lavet efter oldgamle vinproduktionsmetoder med vin i krukker, som er belagt indvendigt med bivoks - det giver en særlig smag, som skal opleves på en tur til Georgien. Metoden til at fremstille og opbevare vin på denne ældgamle vis er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste.
Vi rejser videre til kulturbyen Akhaltsikhe, der indtil 1943 var hjemby for det tyrkiske folk meskheterne. Byen giver os et godt udgangspunkt for blandt andet at undersøge den fascinerende huleby Vardzia fra det 12. århundrede. Den er bogstaveligt talt skåret ind i klippevæggen og er et pragtstykke af middelalderlig georgisk arkitektur.
Herfra hopper vi over i solide firehjulstrukne jeeps, så vi kan komme op i højderne i de majestætiske Kaukasusbjerge. Bjergkæden ligger som en nordlig ryg i Georgien mellem Sortehavet og Det Kaspiske Hav og danner dermed en naturlig grænse mellem Europa og Asien. Her venter os blandt andet en billedskøn udsigt fra kirken Gergeti Trinity Church, som ligger i 2.170 meters højde. Til frokost denne dag lærer vi også hemmelighederne bag nogle af landets lækre specialiteter, f.eks. hvordan man laver khinkali – Georgiens svar på lækre dumplings.
Sidste del af rejsen nyder vi den smukke Sno-dal, hvor vi bevæger os igennem et uspoleret landskab med flotte floder og klippeformationer. Et af højdepunkterne er et besøg i den lille landsby Juta, hvor vi får et autentisk indblik i georgiernes levevis.
Herefter vender vi retur til Tbilisi, hvor vi tager afsked med hinanden, rig på gode smagsoplevelser og hjertelige møder med de gæstfrie georgiere i deres betagende land.