Mageløse oplevelser i Nuuk Grønland Tilkøb udflugter m/ dansktalende guide
Oplev Grønlands hovedstad Nuuk, hvor moderne byliv møder storslået natur. Nyd kultur og eventyr i en charmerende by omgivet af dybe fjorde og høje fjelde.
Glem alt om grønne skove, abebrøl og palmesvaj og stik af til en verden af skulpturelle islandskaber i konstant forandring. En verden hvor mennesket indordner sig efter naturen – en natur, der er så dramatisk og gennemtrumfende, at du kun kan overgive dig og overvære dens kræfter i fuld galop. Tag med på et iskoldt eventyr - velkommen til Grønland!
Bragende intenst! Bedre kan dette naturfænomen næppe beskrives. Naturens kræfter spiller på alle tangenter ved Eqi-gletsjeren et par timers sejlads nord for Ilulissat.
Turen til Ilulissat går forbi rå kystlandskaber og vandfald, der fosser ud over klippesiderne, gennem et hav af flydende isfjelde og blokke. Undervejs passerer du en lille bygd, hvor de farvede huse stråler som små klodser på den golde klippegrund, og som skibet nærmer sig den mægtige gletsjer, sejler det gennem en tyktflydende masse af is til den rumlende isvæg åbenbarer sig.
Eqi-gletsjeren er en af de mest aktive gletsjere i Grønland. Den gængse måde at opleve gletsjeren på er på en sejltur, hvor skibet lægger til på behørig afstand et par hundrede meter fra isen, hvorfra du både kan se, høre og mærke de ordentlige brag det giver, når gletsjeren kælver og isblokkene falder.
Eqi-gletsjeren er blandt de mest aktive gletsjere i Grønland og dens knagen og bragen kan høres på lang afstand.
Er du gletsjer-fan, er du måske også klar på en udvidet Eqi-oplevelse: Indkvarter dig på en lodge ved gletsjeren, hvorfra du kan overvære naturfænomenet fra flere vinkler og mærke naturens voldsomme styrke både nat og dag.
Nordlyset – også kendt som aurora borealis – folder sig flot ud på den arktiske nattehimmel, og det er et lysshow, der aldrig helt er til at regne med.
Himmelfænomenet kan opleves fra september til april og har for vane at spille op mange steder i Grønland, men særligt området omkring Kangerlussuaq brillerer med en klar nattehimmel mere end 300 dage om året, og det giver selvsagt det farverige himmelspil gode kår, når de mørke nætter indtræder. Flere inuitkulturer har gennem tiden knyttet mange gode historier til nordlyset. Ifølge nogle grupper er nordlyset et billede på de afdøde, der spiller fodbold med et hvalroskranie, mens andre inuitter mener, at kloge børn er undfanget under nordlysets skær.
Videnskabsfolk er dog af en anden overbevisning: nemlig at nordlyset er resultatet af et sammenstød mellem solens elektrisk ladede partikler, molekyler og atomer i 100 kilometers højde.
En farverig dans på polarhimlen, abstrakt kunst i blågrønne nuancer eller optiske illusioner?
Forestil dig Grønlands gudeskønne natur pakket ind i et behageligt Insta-filter – og glem så alt om teknologi og telefoner.
Rejser du til Grønland midt på sommeren, er der lyst hele døgnet i store dele af landet. Tiden opløses og solen, der hænger lavt i horisonten, holder hverdagen i live alle døgnets 24 timer og kaster smukke skygger, som giver landskaberne en nærmest surrealistisk karakter med lyserøde, blålilla, gule og røde farveskær. Midnatssolen giver naturen en ny dimension, som kun kan opleves om sommeren, ligesom de mørke polarnætter med nordlys er forbeholdt de vinterrejsende.
Fantastiske udflugter i den grønlandske natur med en meget behagelig, venlig og vidende rejseleder. Han gjorde alt for, at alle følte sig godt tilpas.
Kaj
På sit højeste punkt måler isen 3.000 meter fra bund til top, mens den strækker sig over et areal på 1,71 millioner kvadratkilometer.
Hvilket svarer til ca. 80 procent af Grønlands areal eller en masse på 2.900.000 kubikkilometer. Man skal være lidt af et matematisk geni for helt at forstå omfanget af Indlandsisen, men hvad der er til at forstå er, at en total nedsmeltning af Indlandsisen ville resultere i en global stigning af vandstanden i havet på 7 meter!
Det frosne fænomen er værd at opleve af flere grunde. For det første er islandskabet ikke så kedeligt, som man umiddelbart skulle tro. På en vandretur, hvor du kommer dybere ind på iskappen, vandrer du blandt isbakker og dale og kommer forbi krystalblå vandløb, vandfald og smeltevandssøer, men du får ikke mindst følelsen af at betræde uberørt terræn på toppen af flere hundrede meter frosset vand.
Det kræver lidt grej og en god fysik at tage på dagsvandring på Indlandsisen – ønsker du lightversionen, er det også en mulighed på en udflugt fra Kangerlussuaq.
Den grønlandske slædehund er et ikon for Grønland og en af verdens mest særegne hunderacer, og selv om her langt fra er tale om en skødehund.
vil du opleve det helt særlige bånd, der er mellem slædefører og hund, når du tager med på en tur over isen med fart under mederne.
I Grønland har slædehundekørslen været brugt til fangst og transport gennem cirka 5000 år, og du kan derfor se frem til en oplevelse, der både er af historisk, kulturel og naturmæssig karakter, når du sætter dig godt til rette bag føreren og lader ham svinge pisken.
Du mærker alle de små bump på vejen, oplever naturen i et langsomt tempo og fornemmer – også her – hvordan mennesket har indrettet sig på naturens præmisser.
Hundeslædekørsel er primært en vinteraktivitet i bl.a. Kangerlussuaq, Sisimiut og Ilulissat. Vil du køre på hundeslæde om sommeren, er det en mulighed på Lyngmarksbræen på Diskoøen.
Huhej hvor det går! At glide henover isen efter en flok halsende hunde er en af de helt unikke oplevelser, du kun kan få i Grønland og få andre steder i de arktiske egne.
I modsætning til danske hunde foretrækker de grønlandske at leve ude i kulden og trække det tunge læs, når flokke af 8-10 hunde spæner over isen med en slæde på slæb
På en rejse til Grønland er der ingen vej uden om Ilulissat. Eller det bør der i hvert fald ikke være!
Ilulissat ligger smukt placeret ved Diskobugten, hvor udsigten til flydende isfjelde, der glider langsomt forbi, er hverdagskost for de lokale. UNESCO Ilulissat Icefjord er en flydende mosaik af Isfjelde og frosne skulpturer i alle størrelser og former, der fødes ved gletsjeren Sermeq Kujalleq, hvorfra de langsomt fortsætter deres færd gennem fjorden ud i det store hav.
Isfjorden producerer ca. 10 procent af alle isfjelde i Grønland, og det siger ikke så lidt. På en sejltur glider du forbi kæmpe klodser af is så høje som skyskrabere og mindre blokke i spøjse udformninger, der gradvist ændrer karakter, som de glider afsted.
Isfjorden er en dynamisk størrelse, der ændrer udtryk fra dag til dag, så du kan med rette opleve den ad flere gange; på en sejltur eller i helikopter – morgen, middag, aften eller måske endda under midsommersolens lave stråler, der kaster dramatiske skygger over fjorden.
I Grønland kan man i den grad tale om yderområder. I de små bygder, som der findes ca. 60 af fordelt over hele Grønland, lever de lokale langt væk fra det hele, alt imens de er helt tæt på alle omkring dem.
Bygdelivet er på en og samme tid intenst og meget isoleret, og de særegne vilkår danner rammen om en unik kultur og levevis, hvor gamle traditioner langt hen ad vejen holdes i hævd. I bygderne oplever du for alvor dynamikken mellem menneske og natur, hvor hverdagen går med fangst og fiskeri – og hvor transporten foregår på hundeslæde, snescooter eller båd.
Trods et sparsomt indbyggertal har bygderne som oftest både skole, indkøbscentral, drikkevandscentral, kirke, havn og et par andre fællesområder, der styrker det fællesskab, der er helt særligt og altafgørende for bygdebeboerne.
Et besøg i en grønlandsk bygd er et unikt kulturmøde med et miniputsamfund, der måske kun består af 50 mennesker.
Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00.