”Af solskin! Med lidt salt om læberne og et strejf af faktor 50-solcreme.”
Svaret kommer prompte fra Christian, når han skal definere smagen af Caribien. For madøret Christian, som TV-værten gerne definerer sig selv, lytter i den grad til smagsløgene, når rejsen skal planlægges:
”Mad er en del af min eventyrlyst, og det vestindiske køkken er så vildt. Det er en blanding af europæisk madkultur, mellemamerikanske tacos, caribiske traditioner og så lige amerikanske påvirkninger oveni. Det er en smeltedigel med søde frugter, smadderchilier og friskfanget fisk. Der er ikke et smagsløg, der er blevet understimuleret på vores rejse. Og så er hot sauce en stor ting derovre, og det er jo ren lykke, når jeg sådan har en kæmpe svaghed for chili. Saucerne er gode, stærke, ikke bitre men sødmefulde, og jeg elskede det.”
Fascinationen af chilisaucerne skyldes måske en personlig oplevelse med verdens stærkeste chili, der kan have spillet en rolle for Christians karriere:
”Før jeg blev vært på Hammerslag, lavede jeg et indslag med Chili Klaus til TV-avisen, hvor vi spiste en Carolina Reaper. Jeg ved ikke, om det havde noget at sige, men jeg blev i hvert fald inviteret til casting på programmet ikke særligt længe efter. Så jeg sørger altid for at smage på chilierne, når chancen byder sig. Man ved aldrig, hvad der kan komme ud af det,” fortæller Christian.