Som et alternativ til at bo på hotel i Ubud kan Stjernegaard Rejser nu tilbyde Villa Bayad - en luksuriøst og stærkt personligt indrettet villa beliggende midt i et frodigt landskab af rismarker kun få kilometer fra Ubud.
Hele villakomplekset har 4 soveværelser og plads til 8 voksne samt evt en ekstra opredning i hvert værelse - dvs max 12 personer.
Villaen er tegnet af Popo Danes, Balis mest anerkendte arkitekt, kendt for sine huse og hoteller i det meste af Sydøstasien. Villa Bayad er da også internationalt omtalt og beskrevet i både bøger og magasiner.
Bygningerne er bygget i traditionel balinesisk byggeskik og følger rismarkernes konturer og smyger sig ind i landskabet som havde de altid ligget her. Til alle sider ligger rismarker, hvor I hver dag kan følge med i arbejdet - pløjning, plantning og høst.
I spiser og opholder jer det store hovedhus, som også indeholder et rummeligt, moderne indrettet åbent køkken og tv-stue. De 4 soveværelser er alle indrettet i separate bungalows med udsigt over have og risterrasser. Badeværelserne har udendørs brusebad. To af disse bungalows er i bygget omkring en separat, privat køkken- og spise-pavillon, og egen privat plunge-pool.
Alle rum og er forskelligt og personligt indrettet, og hvor I end vender og drejer jer, oplever I malerier, skulpturer og det kunsthåndværk, som Bali er så kendt for.
Villa Bayad ligger midt i en 8000 m2 stor have, der forløber i terrasser og er fyldt med utallige blomstrende buske, palmer og frugttræer.
Fiskedamme, åer og små vandfald fuldender billedet og binder havens forskellige afdelinger sammen. I havens nederste del findes 2 put-and-take damme, og fiskestænger er parat til brug.
Hernede er også en yoga-pavillon, og i de kølige morgentimer er yoga hernede i den fredfyldte dal en helt speciel oplevelse. Yogamåtter og -puder er til rådighed og har I brug for en instruktør, kan det hurtigt arrangeres.
Med udsigt over rismarker og jungleklædte skråninger ligger den 75 m2 store swimminpool, flankeret af et jerntræ-pooldæk med solsenge, parasoller og også en traditionel "bale"(pavillon) til skyggefuld afslapning. Her ved pooldækket findes også et lille cafe-område med en teriyaki-grill, hvor I kan nyde frokost eller snacks. I forbindelse med cafeen ligger et veludstyret fitness-rum til fri afbenyttelse samt toilet og bad.
Et lille overdækket spa-atrium giver mulighed for udendørs karbad og her kan også arrangeres massage.
Vi har 2 massagesenge og massører kan lynhurtigt komme til villaen.
Villa Bayad ligger kun ca. 10 km kørsel fra Ubud - Balis kulturelle og kunstneriske centrum. Byen er fyldt med gallerier og kunstneres værksteder, og i hovedgaden og især i sidegaderne er shopping svær at modstå. Ubud har også mange fine restauranter i alle prislag - fra de små ydmyge lokale "warung" til internationale restauranter i høj gastronomisk klasse.
De fleste plejer dog at ende med at spise hjemme. Villaen har to fremragende kokke, Putu og Sri, der, ud over det inkluderede morgenmåltid, kan tilbyde at servere frokost og aftensmad, som I blot om formiddagen vælger ud fra det omfattende menukort. Personalet arrangerer gerne aftensmad ved poolside med lys, dekorationer og musik, og - hvis I ønsker det - traditionel balinesisk dans.
Ud over Putu og Sri er yderligere ti ansatte parat til at imødekomme jeres ønsker. Komang er house manager og hovedansvarlig. Bagus er hans højre hånd, og de øvrige opgaver udføres af en køkkenassistent, to maids, en poolansvarlig og fire gartnere.
To biler er til enhver tid parat til at bringe jer til og fra Ubud. I får en lokal mobiltelefon, så I bare ringer, når I vil afhentes, eller chaufføren bliver i byen og venter på jer - alt efter ønske. Ud over denne gratis shuttle-service er der selvfølgelig fri transport til og fra lufthavnen, hvorimod andre længere bilture afregnes.
I villaen er der fire mountainbikes til fri afbenyttelse.
Komang er selv en ivrig mountainbiker og tager jer gerne på kortere eller længere cykelture imellem landsbyerne og rismarkerne omkring Ubud. Eller tag selv på opdagelse i området.
Måske får I lyst til at lære at lave nogle af de madretter, I får serveret. Så afholder vores to kokke gerne madlavningskursus. I starter med tidligt morgenindkøb på markedet og tilbereder derefter retterne i løbet af dagen.