På eventyr i Australien Dagsprogram
Rundrejse med dansk rejseleder 21 dage fra 64.990 kr.
Dag 1
Danmark - Melbourne
Vores store Australienseventyr begynder ved tjek-ind-skranken i Københavns Lufthavn om morgenen. Vi skal så langt væk, som vi kan komme, og rejsen er lang, til gengæld venter der på den anden side af kloden et rigtigt eventyr og en rejse for livet. Vi flyver med moderne og komfortable fly, og når man ikke sover, kan man vælge mellem adskillige film i flyets underholdningsprogram.
Dag 2
Melbourne, indkvartering i centrum
Vi ankommer sent om aftenen til Melbourne i delstaten Victoria, og efter indrejseformaliteterne venter vores danske rejseleder og bussen på os for at køre os til hotellet i Melbournes centrum. Vores værelser står klar til os, og vi går hver til sit og får sovet lidt.
Her skal i bo
På vores første rigtige dag i Australien lægger vi blidt ud med en tur rundt i Melbourne i bus og frokost i det nyere Docklands-område.
Dag 3
Melbourne, rundt i byen og op i Eureka Tower
For at tage højde for jetlaggen har vi kun indlagt et par punkter på programmet i dag
Vi kører rundt i byen i bus med stop flere steder, så vi kan få et godt indtryk af den spændende by. Frokosten indtager vi i byens nyeste havneområde, The Docklands, hvor vi nyder en stor buffet med tilhørende vine.
Efter frokost tager vi tilbage til centrum af byen for at besøge Eureka Tower. Vi skal en tur op på bygningens Skydeck - den sydlige halvkugles højest beliggende udsigtsdæk.
Fra 88. etage, omkring 300 meter oppe, har vi en fantastisk udsigt over byen og Port Philip Bay.
Har man lyst, kan man for et ekstra beløb træde ud i glaskuben The Edge, og således "svæve" frit i luften i 88 etagers højde. Det kræver forholdsvis stærke nerver!
- Morgenmad
- Frokost
Her skal i bo
Dag 4
Melbournes højdepunkter og pingviner på Phillip Island
Efter en forhåbentlig god nats søvn mødes vi efter morgenmaden for at tage hul på dagens omfattende program. Vi lægger ud med omkring tre timers sightseeing til fods rundt til nogle af den pulserende storbys højdepunkter.
Vi besøger Federation Square i hjertet af byen. Her sker der altid noget, så pladsen er et godt udgangspunkt for at danne sig en et indtryk af byens indbyggere. Her mødes man f.eks. og ser tennisturneringen Australian Open på storskærm, en verdensberømt tennisturnering, som foregår her i byen hvert år i januar. Torvet er omkranset af restauranter og barer, og byens turistinformationscenter findes her.
Melbourne kaldes for Australiens kulturelle hovedstad
næste stop er Melbourne Arts Precinct, hvor byens kunstgalleri og andre kulturinstitutioner holder til. Det store kunstmuseum, National Gallery of Victoria, blev grundlagt i 1861 og er dermed Australiens ældste kunstsamling. Den nuværende markante bygning er fra 1968 og rummer en stor samling af kunst fra kolonitiden samt moderne australsk og international kunst.
Ikke langt derfra ligger byens store krigsmindesmærke, The Shrine of Rememberance, som er en hyldest til australiere, der er faldet i allieret tjeneste i 1. og 2. Verdenskrig samt i fredsbevarende aktioner i nyere tid.
The Shrine of Rememberance ligger tæt ved Melbournes smukke botaniske have som er en skøn oase i storbyen. Vi går en lille tur i haven, der er internationalt anerkendt som et af verdens fineste eksempler på victoriansk havekunst. Haven blev etableret i 1846, og dens første direktør var statsbotaniker Ferdinand Von Müller, som var af dansk afstamning.
Efter denne gåtur rundt i Melbournes centrum har vi formentlig oparbejdet en pæn appetit. Vi spiser derfor en hurtig frokost, f.eks. i den nærliggende food hall, inden vi begiver os ud på næste oplevelse: en tur ud til Phillip Island, som ligger et par timers kørsel syd for Melbourne. Alt efter forholdene kan programmet i selve Melbourne fordeles mellem dag 3 og 4.
Turen til Phillip Island, som begynder efter frokost, står i naturens og dyrenes tegn. Efter ankomst til øen begynder vi med et besøg ved Koala Conservation Centre, hvor vi ser de kære koalaer i deres naturlige omgivelser, ofte siddende i et eukalyptustræ, hvor de gumler blade og ser søvnige ud på den kære måde. Koalaen sover i mindst 14 timer i døgnet, hviler 5 timer og spiser/finder føde i 5 timer - deraf det lidt søvnige udseende. Centret er ikke en zoologisk have, men et indhegnet naturområde, hvor dyrene lever i det fri. Der er gangbroer, så vi kan komme ret tæt på koalaerne.
Næste stop er The Nobbies, en unik kyststrækning hvorfra udsigten ud over havet ved Bass Strait er uendelig. Man går på træbroer langs kysten, og her ville en kikkert være en god ide til at spotte sæler, pingviner og smukke havfugle. Ved Seal Rocks ud for denne kyst lever Australiens største koloni af øresæler - den slags, der "går på alle fire", når de er på land.
Herefter er det tid til at spise aftensmad på en lokal restaurant, inden dagens højdepunkt, den såkaldte pingvinparade, som er en af Australiens største turistattraktioner.
Vi ser de små pingviner komme hjem efter "en hård dags arbejde" i havet.
De går i land omkring solnedgang og venter pænt på hinanden i brændingen og sørger for, at alle kommer op, inden de i grupper vralter op til deres huler i sandet. Det er naturens eget teater og et både rørende og fascinerende syn.
Vi kører med bussen tilbage til Melbourne og er fremme lidt før midnat.
- Morgenmad
- Middag
Her skal i bo
Vi går en tur ved The Nobbies på Philip Island, hvor vi kan være heldige at spotte sæler, pingviner og smukke havfugle. Naturens eget teater på Philip Island: De små pingviner vender hjem hver aften fra en lang arbejdsdag i havet.
Dag 5
Melbourne - Warrnambool via Great Ocean Road
I dag skal vi videre sydvest på ad The Great Ocean Road, som er en af Australiens - og verdens - mest spektakulære køreture.
Vejen følger kysten, og rundt om ethvert sving fristes man til at udbryde et "Åh…" og et "Neeej", for at udtrykke sin begejstring for den unikke natur.
Vi følger vejen ud af Melbourne mod Geelong, Torquay og Bells Beach, som er en af Australiens vigtigste surfer-byer - her er en kikkert heller ikke af vejen. Strækningen mellem Anglesea og Apollo Bay regnes for at være det smukkeste stykke af Great Ocean Road, og vi giver os god tid og lægger nogle stop ind, så vi kan få nogle gode fotos i kassen.
Frokosten indtager vi i Apollo Bay, som er en malerisk fiskerby og et populært feriested. Efter Apollo Bay drejer vejen ind i landet, og turen går nu gennem frodige skove i bakket terræn. Når vejen igen rammer kysten, venter et af højdepunkterne på ruten: Port Campbell National Park med De Tolv Apostle, nogle af verdens højeste klippeformationer der fra havet hæver sig majestætisk mod himlen. Klippeformationerne er dannet gennem 20 millioner år.
Vi passerer også London Bridge, en klippeformation som før i tiden formede en naturlig bue eller bro inde fra land. Formationen faldt sammen i 1990 og ligner nu en bro, hvor den midterste del mangler.
Sidst på dagen når vi frem til kystbyen Warrnambool, som markerer afslutningen på Great Ocean Road. Vi tager en overnatning i byen, inden vores eventyr fortsætter.
- Morgenmad
- Frokost
Her skal i bo
Dag 6
Warrnambool - Grampians National Park
Dagens rute går direkte igennem Victorias smukkeste nationalpark, Grampians National Park. Allerede på afstand ser vi de forrevne sandstensbjerge hæve sig dramatisk over det flade, omkringliggende landbrugsområde.
Denne park er ukendt for mange danskere, men et fantastisk sted på grund af sin diversitet inden for flora og fauna. Statsbotaniker Von Müller kaldte den for "Victorias have".
The Grampians National Park blev etableret i 1984 og udgør et fredet naturområde på 168.000 hektar med bjerge, skove og et rigt dyreliv. Parken har mange vandrestier, brusende vandfald og højtliggende udsigtspunkter, hvorfra der er en enestående panoramaudsigt over det smukke landskab. Vi besøger blandt andet det store Mackenzie Fall og udsigtspunktet Boroka Lookout. Kikkert og gode vandresko anbefales.
Gariwerd - det lokale navn for The Grampians - er også et helt specielt sted for de lokale aboriginere.
Området er centralt for overleverede historier og myter, og her findes staten Victorias største koncentration af rock-art (primitive hulemalerier). Kun få af disse steder er tilgængelige for offentligheden.
Vi besøger også Tower Hill som i dag er et smukt naturparadis for blandt andet emuer, kænguruer, koalaer, svaner, ænder og blå gærdesmutter. Området dækker et oldgammelt 90 meter dybt vulkankrater med stejle sider og godt tre kilometer i diameter. Når der er vand nok, er der en sø i krateret med et landplateau inde i midten.
Flere forskellige stammer af aboriginere har boet i området her igennem tusindvis af år.
Ud fra ældgamle historier fortalt fra generation til generation gennem årtusinder, findes der beviser for, at nogle af de tidligste folk indenfor disse stammer rent faktisk var vidner til det sidste vulkanudbrud for mange tusinde år siden. En fascinerende tanke.
The Grampians er også et af Victorias mange vinområder, så vores frokost i dag er på en lokal vingård, hvor vi også har en rundvisning. Om eftermiddagen indlogerer vi os i den lille by Halls Gap. Vores hotel ligger på kanten af nationalparken med en meget fin udsigt, og om aftenen kan vi være heldige at se blandt andet kænguruer og emuer komme helt tæt på hotellet.
- Morgenmad
- Frokost
Her skal i bo
Ikke mange danskere kender Grampians National Park, men det er et særdeles smukt naturområde med spektakulære udsigtspunkter, som f.eks. The Balconies, som er rent postkortmotiv.
Dag 7
Grampians National Park - Adelaide
Efter morgenmad fortsætter rejsen i bus. Vi forlader The Grampians og kører mod nordvest gennem landbrugsområder og små, charmerende landsbyer, for senere at forlade Victoria og køre ind i Australiens tørreste delstat, South Australia.
Vi krydser floden Murray, som danner den naturlige grænse mellem delstaterne Victoria, New South Wales og South Australia.
Sidst på dagen når vi frem til den smukke by Adelaide, som med sine ca.1 million indbyggere er hovedstad i South Australia og ligger smukt ved Torrens River. Byen har ry for at være en by for livsnydere og tilmed en meget ordentlig og velplanlagt en af slagsen. Den blev grundlagt i 1836 af europæiske nybyggere og er bygget ud fra en meget gennemtænkt byplan med mange parker og andre rekreative områder. Faktisk er det ikke muligt at komme ind til byens gamle centrum uden at passere gennem et grønt område.
Adelaide er en by, man hurtigt kommer til at holde af, og det meste af kloden er da også repræsenteret i Adelaide - også på byens meget levende restaurantscene.
Det er nemt at finde en god restaurant tæt på vores hotel, hvor man kan spise aftensmad, og som på andre dage, hvor middagen ikke er inkluderet, så arrangerer rejselederen gerne fællesmiddag for dem, som ønsker det.
- Morgenmad
Her skal i bo
Den lange mole ved Glenelg Beach i Adelaide er et malerisk mødested for byens borgere.
Dag 8
Adelaides højdepunkter
Vi har hele dagen til at opleve Adelaide og omegns højdepunkter, og vi kører bl.a. ud til Glenelg Beach, som ligger ved kysten ca. 10 km fra centrum.
Her samles byens borgere og turister og nyder den lange, hvide sandstrand, som byder på virkeligt gode svømmeforhold.
Et andet must, når man er i Adelaide, er et besøg på chokoladefabrikken Haigh's Chocolate Factory, som har fremstillet kvalitetschokolade siden 1915 og har været drevet af den samme familie lige siden. Vi stopper kort og håber på en smagsprøve.
Blandt de steder, vi ellers kommer forbi i dag, er den smukke kirke St. Peter's Cathedral, som stod færdig i 1876. Det ses tydeligt, at en af kirkens arkitekter har ladet sig inspirere af Notre Dame i Paris, som han boede tæt på. Adelaide har for øvrigt så mange kirker, at den er kendt i Australien som the City of Churches.
Dagen slutter med en ganske særlig oplevelse (som dog også kan ligge på dag 9).
Vi har allieret os med en familie, som åbner sine døre for os og laver en skøn BBQ-middag til os i deres have.
Det giver en ekstra dimension at møde de gæstfri australiere og høre om, hvordan livet leves andre steder i verden end i vores egen lille andedam.
- Morgenmad
- Middag
Her skal i bo
Dag 9
Adelaide, Barossa Valley eller fridag
Dagen i dag byder på forskellige muligheder for aktiviteter: en dag i vindistriktet Barossa Valley eller en afslappende fridag med rejselederen i Adelaide.
Udflugter til Barossa Valley ud af Adelaide er et tilkøb til rejsen og skal bestilles inden afrejsen - se prislisten for yderligere oplysninger.
Barossa Valley - Australiens ældste og mest kendte vinområde - som ligger kun ca. 50 km uden for Adelaide ad en naturskøn rute. Her har man dyrket vin i mere end 150 år, og i dag står området for omkring en fjerdedel af Australiens samlede vinproduktion. Shiraz, Grenache, Cabernet Sauvignon, Riesling, Semillion og Chardonnay er de mest fremherskende druer i området, som er hjemsted for omkring 150 vingårde. Det var oprindeligt tyske indvandrere, der kom hertil, og rundt omkring i landskabet ses yndige lutheranske kirker og små huse, som de byggede fra omkring 1840.
På udflugten besøger vi tre vingårde, hvor vi oplever processen fra jord til bord og smager forskellige vine. Der er en dejlig frokost inkluderet på en af gårdene. Bemærk, at denne udflugt arrangeres af Grayline, og at der vil være andre gæster med på turen.
Har man lyst til en fridag uden et fast program, så er der naturligvis også mulighed for at blive i skønne Adelaide. Rejselederen står til rådighed for jer, der vælger at blive "hjemme" i Adelaide.
Der er gode shoppingmuligheder i byens gågade, Rundle Mall, og desuden er der et spændende marked
På North Terrace er der mulighed for at besøge det imponerende kunstmuseum, hvor der er guidede rundvisninger, eller at se verdens største samling af aborigin kunst, våben, og brugsting på South Australian Museum.
- Morgenmad
Her skal i bo
Tilkøb udflugt
I kan tilkøbe en udflugt til Barossa Valley - Australiens mest kendte vinområde, som ligger lige uden for Adelaide.
Dag 10
Adelaide - Kings Canyon, Creek Walk i kløften
Vi kører til lufthavnen og flyver til Alice Springs, hvor vi lander ved middagstid. Alice Springs ligger lige midt i Australien i Northern Territory og opstod oprindeligt omkring en telegrafstation for den 3000 kilometer lange telegraflinje, som forbinder Adelaide i syd med Darwin i nord.
- Morgenmad
- Middag
Her skal i bo
To fantastiske vandreture ved Kings Canyon
Vi kører ud til den spektakulære Kings Canyon tids nok til, at vi kan gå på Creek Walk sidst på eftermiddagen. Kings Canyon i Watarrka National Park ligger godt 300 km vest for Alice Springs, og på vejen derud får vi et fint indtryk af den kæmpe, røde ødemark vi befinder os i, som også kaldes The Red Centre, eller Centralaustralien.
Vores Creek Walk er en naturskøn gåtur langs et vandløb i bunden af kløften, som byder på fine udsigtspunkter undervejs. Alle kan være med på denne tur, blot man medbringer solide vandresko og rigeligt drikkevand. Efter gåturen indlogerer vi os på vores hotel i det lille resort, som er vokset op ved Kings Canyon, og spiser en fællesmiddag i restauranten.
Dag 11
KINGS CANYON - ULURU-KATA TJUTA NATIONAL PARK
Vi står tidligt op i dag for at gå på den såkaldte Rim Walk på kanten af Kings Canyon, inden det bliver for varmt. Rim Walk’en er mere krævende end gårsdagens Creek Walk men en uforglemmelig naturoplevelse, der virkelig giver både øjnene og kameraet noget at arbejde med.
Turen, der er et af de absolutte højdepunkter på denne eventyrrejse, er på ca. 6 km med en stejl opstigning og varer normalt lidt over tre timer. Den kræver almindelig god fysisk form, men vi tager det roligt, og der er flere stops undervejs, hvor vi nyder den spektakulære udsigt. Igen er solide vandresko og rigeligt med drikkevand en nødvendighed. Er man ikke i fysisk form til at gå turen, kan man selvfølgelig tilbringe lidt ekstra tid på hotellet og blive hentet der, når vi er tilbage fra turen.
Efter Rim Walk er vi klar til at køre de små fire timer til Ayers Rock/Uluru – ganske enkelt en af denne verdens allerstørste seværdigheder. Der findes ikke noget andet sted på jorden, der minder om det, så vær beredt på en helt speciel oplevelse!
Ayers Rocks aborigine navn er Uluru, og det navn bruges også om klippen i dag. Det er en gigantisk klippe bestående af arkose (en art sandsten), den er ca. 3,6 km lang, 1,9 km bred og rejser sig 348 meter over den omgivende slette. Nyere geologiske undersøgelser har vist, at Ayers Rock/Uluru ikke, som før antaget, er en monolit (en stor sten) men den blottede top af en geologisk formation, der når flere kilometer ned i undergrunden - en formation, som har være 600 millioner år undervejs.
Ayers Rock/Uluru er et helligt sted for aboriginerne, og i nogle af de huler, som vind og vejr har gravet ud ved klippens fod, ses gamle udsmykninger af rituel karakter. Klippeformationen The Olgas, som vi starter med at besøge, hedder også Kata Tjuta og er en samling af mindre klipper 32 km vest for Uluru. Hele området, der samlet er på 1.325 km² og hedder Uluru-Kata Tjuta National Park, blev i 1985 givet tilbage til de lokale anangu-aboriginere og administreres af dem med hjælp fra den australske regering. Parken er naturligvis på UNESCO's Verdensarvsliste.
Om eftermiddagen er vi fremme i Uluru-Kata Tjuta National Park og tager direkte til The Olgas, eller Kata Tjuta, som for øvrigt betyder "mange hoveder".
The Olgas/Kata Tjuta består af 36 klippehoveder i samme fascinerende rødbrune farve som Ayers Rock.
Vi går en tur ind i Walpa Gorge mellem de store sten, inden vi kører til det punkt, hvorfra vi skal overvære solnedgangen over Ayers Rock med The Olgas/Kata Tjuta i baggrunden.
Sådan en oplevelse skal naturligvis skylles ned med et glas champagne og små godbidder i form af kanapéer. Herefter indlogeres vi på hotellet, og spiser aftensmad på egen hånd
- Morgenmad
Her skal i bo
Dag 12
AYERS ROCK / ULURU, evt. Sounds of Silence-middag
Igen står vi tidligt op, denne gang for at opleve solopgang over Ayers Rock - en oplevelse, der med garanti vil lagre sig på nethinden.
Efterhånden som solen stiger på himlen skifter farverne i en hel palet af gule, røde og lilla nuancer. Oplevelsen giver os en god appetit, og efter solopgangen spiser vi derfor morgenmad i Ininti Cafe, som er en del af The Aboriginal Culture Centre i nationalparken.
Med fyldte maver begiver vi os ud på en klassisk vandretur ved foden af Ayers Rock: Mala-vandringen, som følger i fodsporene af hare-wallaby-folket. Undervejs hører vi om dette folk og de ceremonier, som de udførte på stedet. Vi ser også eksempler på gamle hulemalerier på klippevæggen.
Efter vandreturen, som varer et par timer, kører vi tilbage til hotellet, hvor vi kan slappe af resten af dagen ved poolen eller på værelset og spise frokost, f.eks. på Town Square, som er resortets lille indkøbs- og informationscenter.
Om aftenen er der mulighed for at deltage i en ganske særlig og helt eventyrlig oplevelse: The Sounds of Silence er en udendørs middag under stjernerne og den kulsorte himmel. Aftenen begynder med et glas mousserende vin i den betagende solnedgang over nationalparken.
Når mørket er faldet på, serveres en middag bestående af spændende australske retter, og undervejs introduceres vi til aboriginsk kultur.
En såkaldt star talker identificerer himlens stjerner og fortæller historier, og vi lytter til ørkenens stilhed, inden vi slutter af med kaffe og portvin.
The Sounds of Silence-arrangementet er et tilkøb til rejsen og skal bestilles inden afrejse.
Rejselederen hjælper gerne dem, der ikke deltager i Sounds of Silence-middagen med at finde et godt sted at spise. Der er flere muligheder på hotellet, som har en hyggelig stemning med gæster fra hele verden.
- Morgenmad
Her skal i bo
Tilkøb udflugt
Ayers Rock eller Uluru er hele Australiens ikon. Det er muligt at spise middag under stjernerne, den såkaldte Sound of Silence-middag (tilkøb), som er en helt særlig oplevelse og en spændende introduktion til aborigin kultur.
Dag 13
Ayers Rock - Cairns, indkvartering tæt på havnefronten
Vi har noget tid til egne oplevelser i formiddag, f.eks. til at slappe af ved poolen eller deltage i forskellige gratis aktiviteter på Town Square.
Her kan man f.eks. teste sine færdigheder med en boomerang eller se på aborigin kunst og købe souvenirs. Der går gratis shuttlebus rundt på resortet, men der er ikke langt at gå fra vores hotel til Town Square.
Vi forlader Centralaustralien og foretager et sceneskift af de helt store, når vi midt på eftermiddagen flyver fra den lille lufthavn i ørkenen ved Ayers Rock til tropebyen Cairns på østkysten - porten til The Great Barrier Reef. Vi lander i Cairns først på aftenen og kører til vores hotel, som ikke ligger langt fra byens havnefront Cairns Esplanade med et pulserende restaurationsliv.
Cairns er hovedbyen i den nordlige del af delstaten Queensland, og den ligger lige der, "hvor regnskoven møder revet".
Det er en by, som er præget af de mange turister, der kommer hertil for at opleve byens to store seværdigheder, som figurerer på UNESCOs liste over verdensarv: Great Barrier Reef og den store tropiske regnskov, og den ligger smukt mellem bjergene og havet.
Byen har gennemgået en meget positiv udvikling gennem de senere år, og der findes et utal af restauranter og butikker langs havnepromenaden, hvor der altid er en hyggelig stemning.
- Morgenmad
Her skal i bo
Vi bor tæt på board walk'en i Cairns, og har herfra et godt udgangspunkt for at opleve det enorme Great Barrier Reef
Dag 14
Cairns, sejltur og snorkling på Great Barrier Reef
Vi har en fantastisk dag foran os i dag, hvor vi skal opleve The Great Barrier Reef - et af verdens naturlige vidundere.
Revet er verdens største levende organisme og strækker sig over 2000 km langs den nordlige del af Australiens østkyst.
Revet opstod for 8000 år siden efter den seneste istid og er hjemsted for et rigt marineliv, hvilket vi får mulighed for at se med egne øjne i dag.
Husk at pakke badetøj, et håndklæde (kan lejes på hotellet) solcreme, solbriller og solhat til denne dag på vandet.
Vi kører til Cairns Reef Fleet Terminal og går om bord på Reef Magic Cruises' high speed-katamaran, som vil bringe os ud til selskabets store platform, der ligger ved en beskyttet lagune på kanten af Great Barrier Reef, en sejltur på ca. 1½ time. Her ved platformen er vandet krystalklart og rent, og den store undervandsverden venter på at blive udforsket.
Der er muligheder for alle, uanset om man har mod på at snorkle, dykke eller blot vil betragte sceneriet i tør tilstand fra en slags undervandsbåd. Man kan deltage i snorkelture med en marinebiolog som guide, eller man kan bevæge sig ud på egen hånd. Der er soldæk og mulighed for at skylle sig i ferskvand, når man er mættet med oplevelser, og turen inkluderer te, kaffe, drikkevand og frokostbuffet.
Under havets overflade venter fisk og koraller i alle regnbuens farver og i alverdens finurlige former.
De søde klovnefisk (nemo'er) kigger ud fra deres hjem i søanemonerne, papegøjefisken viser sine smukke turkise farver frem og måske en havskildpadde eller en (ufarlig) revhaj svømmer roligt forbi os. Det er svært ikke at blive begejstret, når man stikker hovedet ned under havets overflade.
Vi sejler tilbage til Cairns kl. 15.30 og er fremme kl. 17.00, hvorefter vi kører tilbage til vores hotel.
- Morgenmad
- Frokost
Her skal i bo
Under havoverfladen på Great Barrier Reef lever fisk og koraller i alle regnbuens farver. Revet er verdens største og strækker sig 2000 km langs den nordlige del af Australiens østkyst.
Dag 15
Cairns, Kuranda Rail og regnskoven
Fra havet til regnskoven - i dag skal vi opleve den frodige regnskov, som ligger i Cairns' baghave. Vi kører med vores bus til den charmerende gamle Freshwater Station, hvorfra veterantoget, Kuranda Scenic Rail, udgår.
Vi skal med toget gennem regnskoven, som er noget af det ældste skov i verden med millioner af år på bagen og hjemsted for et utal af tropiske planter. Toget snor sig langsomt opad gennem skoven, over broer og gennem tunneller, forbi stejle bjergskråninger og brusende vandfald på en ca. to timer lang tur til den lille by Kuranda midt i regnskoven.
Vi forlader toget på den fine, gamle station i Kuranda og går en tur i den lille by, som har et hav af cafeer og butikker, der sælger smykker, tøj og brugskunst. Herefter kører vi til Kuranda Rainforestation, som byder på en vifte af interessante og sjove aktiviteter.
Hovedattraktionen er nok en tur gennem regnskoven i et amfibiekøretøj, en såkaldt Army Duck fra 2. Verdenskrig med 6-hjulstræk, propeller og ror, som både kan køre og sejle. På landjorden ser vi bl.a. sjældne orkideer og hører om de mange forskellige slags træer og bregner, som vokser i regnskoven, og når vi kører ud i vandet får vi selskab af nysgerrige skildpadder og andre dyr. Vores Army Duck-kaptajn fortæller om det hele undervejs.
Efter en tre kvarters tid til lands og til vands venter en kulturel oplevelse i selskab med pamagirri-folket, som det oprindelige folk hedder her. Udover at overvære en danse-opvisning går vi på en såkaldt Dreamtime Walk med en pamagirri-guide, som sætter os ind i aboriginernes kultur og vi får bl.a. mulighed for at kaste med boomerang.
Vi spiser en BBQ-frokost midt i regnskoven, og herefter går turen videre med Skyrail til Caravonica Lakes Station.
Her får vi en fornemmelse af regnskoven fra oven, når vi i gondoler svæver henover trækronerne på den 7,5 km lange strækning med udsigt over hele den tropiske nordlige del af Queensland med det blå hav i baggrunden.
Der er to stops undervejs. Det første ved Barron Falls Station, hvor vi har et spektakulært syn ud over Barron Falls Gorge, en dyb kløft med stejle granitvægge og brusende vandfald omkranset af regnskoven, og når vi stiger ud på stationen, går vi ud til et par udkigsposter, hvor vi har en enestående udsigt over kløften og vandfaldene.
Tilbage i gondolen svæver vi videre og forundres over, hvor mange nuancer der findes af farven grøn. Det grønne brydes af pangfarver på blomster og fugle. Det andet stop er ved Red Peak Station, hvor vi har mulighed for at gå en tur ad nogle træbroer og opleve regnskoven fra endnu en vinkel. Vi svæver med Skyrail det sidste stykke med fantastisk udsigt ned til Caravonica Lakes Station og kører derfra med vores bus tilbage til hotellet i Cairns - der er gode chancer for, at vi er mættet af indtryk for i dag.
- Morgenmad
- Frokost
Her skal i bo
Dag 16
Cairns - Sydney, indkvartering tæt på havnefronten
Vi har tid til at nyde solen og Cairns om formiddagen, inden vi forlader byen, men vores eventyrrejse er ikke slut endnu.
Vi har nemlig nogle spændende dage i dejlige Sydney, som er hovedstad i delstaten New South Wales og verdensberømt for sin fantastisk smukke beliggenhed ved naturhavnen, Port Jackson.
Byen har omkring 5 mio. indbyggere og er dermed Australiens største. Sydney har to verdensberømte vartegn: Operahuset, der som bekendt er tegnet af den danske arkitekt Jørn Utzon, og Sydney Harbour Bridge, i daglig tale The Coathanger (bøjlen), og vi skal naturligvis besøge dem begge, mens vi er her.
Efter ankomst med fly og afhentning med bus i lufthavnen nøjes vi i dag med at tjekke ind på vores hotel.
Sydney er en by, man har lyst til at gå rundt i - og det skal vi!
Herfra har vi de bedste forudsætninger for at opleve byens seværdigheder som Darling Harbour, The Rocks og Circular Quay - og meget mere.
- Morgenmad
Her skal i bo
Dag 17
Sydney, Operahuset og andre seværdigheder
Det er store udflugtsdag i dag, og vi begynder med en tur i Operahuset, hvor en guide vil vise os rundt og fortælle om husets dramatiske tilblivelse.
Den danske arkitekt Jørn Utzon vandt arkitektkonkurrencen om tegninger og ideer til et operahus i 1957, og byggeriet blev påbegyndt to år senere.
Utzon forlod projektet i 1966 efter uoverensstemmelser med statens politikere, og da huset blev indviet i 1973 var det med et andet indre, end det, Jørn Utzon havde forestillet sig. Det ydre er dog helt og holdent Jørn Utzons værk, og det regnes for at være et af 1900-tallets mesterværker.
I 1999 lagde man stridighederne bag sig, og i 2007 oplevede Jørn Utzon den meget sjældne ære, at hans bygningsværk blev optaget på UNESCOs verdensarvliste, mens han var i live.
Her afholdes årligt omkring 1500 forestillinger af forskellig art. Efterfølgende har Jørn Utzons søn, Jan Utzon, været involveret i renoveringer af dele af huset, og disse ombygninger foretages efter Jørn Utzons tegninger og anvisninger, som han udfærdigede før sin død i 2008.
Vi kører gennem The Rocks, Sydneys ældste bydel med de gamle pubber, yndige restaurerede huse og maleriske butikker og gennem byens spraglede shoppingområde og Chinatown og videre til Mrs. Macquarie's Chair, hvorfra man har en uovertruffen udsigt over havnen og kan fotografere Operahuset og Sydney Harbour Bridge sammen. Vi passerer også St. Mary's Cathedral og Kings Cross, sidstnævnte er Sydneys underholdningscentrum, hvad nattelivet angår.
Herefter bevæger vi os ud i forstæderne og stopper ved den berømte Bondi Beach på Stillehavskysten, som er et surferparadis uden lige. Bølgerne er kæmpestore og surferne frygtløse - et sjovt sted at hænge ud.
Vi kører tilbage gennem byen og over broen til den nordlige side af havnen, og turen slutter ved Manly Beach, hvor vi oplever den skønne feriestemning, der præger denne bydel. Her findes hyggelige cafeer, restauranter og butikker, og de seje surferpiger og -drenge er gode motiver i kameraet, når de slentrer forbi i vandkanten eller gennem byen med alt deres gear.
Når vi er klar til det, tager vi den legendariske Manlyfærge tilbage til Circular Quay.
På sejlturen går det virkelig op for os, hvis vi ikke har opdaget det før, at Sydney er en af verdens smukkest beliggende storbyer.
Dagens udflugt slutter hjemme ved hotellet, og aftenen er på egen hånd. Rejselederen vil selvfølgelig være behjælpelig med at finde steder, hvor vi kan spise aftensmad.
- Morgenmad
Her skal i bo
Dag 18
Sydney, Blue Mountains med Scenic Railway og Skyway
Vi skal lige have endnu en UNESCO verdensarv-seværdighed med, nu hvor vi er "down under".
Vi kører til Blue Mountains, en bjergkæde som begynder omkring 60 km vest for Sydney. På afstand kan bjergene have et svagt blåligt skær på grund af nogle oliedampe fra områdets tusindvis af eukalyptustræer, hvilket har givet bjergene deres navn.
Vi kører ud til Echo Point Lookout, hvorfra vi har en overvældende udsigt over Jamison Valley og nogle berømte sandstensformationer, som kaldes The Three Sisters. Herefter stempler vi ind hos Scenic World i Katoomba, som byder på forskellige måder at opleve verdensarven på.
Vi kører med Scenic Railway 415 meter ned gennem en tunnel til regnskoven, hvor vi går ad stisystemer gennem den grønne regnskov frem til Scenic Cableway-perronen. Den hopper vi på og oplever regnskoven fra et nyt perspektiv, inden vi igen bliver sat af oppe på toppen.
Nu tager vi så Scenic Skyway, en tur hvor vi svæver i 270 meters højde hen over kløften med en helt fortryllende udsigt.
Gondolen har glasgulv, så vi har fuld udsigt over The Three Sisters, Katoomba-vandfaldene og den uendelige Jamison Valley.
Frokost på en lokal restaurant i Blue Mountains er inkluderet i dagens program
På vej ud eller hjem kigger vi ind forbi Featherdale Wildlife Park, hvor vi møder en fin samling af Australiens dyr. Her kan vi få nærkontakt med kænguruer, emuer og mange andre dyr og fugle, som er typiske for landet.
Vi er tilbage i Sydney om aftenen med tid på egen hånd, og der vil selvfølgelig igen være hjælp at hente hos rejselederen, hvis man har særlige ønsker til spisesteder.
- Morgenmad
- Frokost
Her skal i bo
Klippeformationen Three Sisters ligger i Blue Mountains, som vi besøger på en dagstur fra Sydney
Dag 19
Sydney, fridag og afskedsmiddag
Sydney er en fantastisk storby, og derfor har vi afsat god tid i byen, så der er tid til oplevelser og til at nyde byens mange smukke områder uden stress og jag oven på den store rejse.
Dagen i dag er en fridag med mange muligheder: Nogle har måske lyst til at tage en sejltur i havnen, andre vil besøge byens meget fine akvarium eller gå gennem den Botaniske Have til det imponerende Kunstmuseum, og andre igen vil kaste sig ud i en af byens største attraktioner: Bridge Climb på Sydney Harbour Bridge.
En gåtur til toppen af Sydney Harbour Bridge kan gennemføres af de fleste med almindeligt helbred, og sikkerheden på turen er meget høj. Der er ca. 1000 trin, der skal forceres, og turen tager 3,5 time inklusive introduktionen, hvor man lærer at håndtere udstyret.
Man lænkes sammen med sikkerhedsliner og flytter sin karabinhage fra punkt til punkt. Fra toppen af broen er der en fantastisk udsigt over havnen og byen, og efterfølgende kan man sætte hak på listen over ting, man skal gøre mindst en gang i livet. Bridge Climb foregår i grupper af 12 personer og skal bestilles hjemmefra (se prislisten).
Dem der hellere vil følges med rejselederen, har narturligvis mulighed for det. Tal med rejselederen om, hvad I har lyst til at lave i dag, hun er fuld af gode ideer.
Om aftenen mødes vi til fælles afskedsmiddag. I hyggelige omgivelser indtager vi en dejlig menu, alt imens vi udveksler minder om vores store eventyr "down under".
- Morgenmad
- Middag
Her skal i bo
Tilkøb udflugt
Dag 20
Sydney - hjemrejse
Vi er nået til den sidste dag på vores rejse, men vi har formiddagen til rådighed på egen hånd eller sammen med rejselederen, inden vi skal med flyet sidst på eftermiddagen. Sydney er en fin by at shoppe i, og nogle har måske oparbejdet et behov for at købe nogle sidste souvenirs med hjem, inden vi vinker farvel til Australien for denne gang.
- Morgenmad
Ring eller skriv til os
Tag en snak med vores eksperter om jeres drømmerejse.
Telefonerne er åbne mandag til fredag 10.00-15.00.